Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2016

Starší dorostenci ztratili proti Mladé Boleslavi vedení a vyšli naprázdno

A13, pátek 19.2.2016, Slavia - M. Boleslav
Slavia
1:2
0:0, 1:1, 0:1
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 33. Duda (Patočka, Šergl) – 39. Kalus (Dančišin, Straka), 41. Mlčoch (Kalaš, Dančišin). Rozhodčí: Čáp – Šmika, Horažďovský. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 34. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Slavia

Kodad – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Fiala, Patočka, Šergl – Vildumetz, Šteiner, Kern – Bajer, Zídek, Matějka – Šilhan, Marek, Netolický

M. Boleslav

Krofta – Petržílka, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Foerster, Jindra, Hrachovec, Dančišin, Dvořák

Ve 13. kole nadstavbové části NOEN extraligy čekalo na sešívané starší dorostence utkání s Mladou Boleslaví. Zápas byl velmi vyrovnaný. Po bezbrankové první třetině se slávisté ve 33. minutě ujali vedení. Boleslavští ale ještě do přestávky srovnali a krátce po začátku třetí periody i otočili vývoj utkání. Červenobílí se na odpověď už nezmohli, a tak vyšli bodově naprázdno.

Zápas mezi pražskou Slavií a Mladou Boleslaví začal vyrovnanou bitvou. Na první šance se ale nemuselo čekat dlouho. Už v první minutě ujel Jindra, jenže nedokázal Kodada z bezprostřední blízkosti překonat. Na druhé straně se dostal po zmatcích v boleslavské obraně před gólmana Kroftu Šmíd, ale dopadl stejně jako Jindra.

V 11. minutě mohl otevřít skóre zápasu Fiala, když nejprve trefil břevno branky hostů a jeho následná rána těsně minula pravou tyčku. A tyč zvonila i za Kodadem po střele Kalaše. Sešívaní si ke konci první třetiny vypracovali několik slibně vypadajících akcí. V jedné z nich jel Fiala s Šerglem proti jednomu obránci. Fiala vzal celou situaci na sebe a vypálil. Jeho pokus ale pouze rozezvučel tyč, a tak skončila první třetina za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začali slávisté svižněji než první a Krofta měl plné ruce práce. Kern dostal krátce po začátku třetiny skvělou přihrávku od Vildumetze na hranici brankoviště. Ve vyložené příležitosti jej ovšem vychytal hostující gólman Krofta. A blízko brance byl i Šteiner, jenž tvrdě vypálil od modré a Krofta přizvedl kotouč holí do levé spojnice své branky.

Ve 33. minutě už se však červenobílí radovali. Šergl a Patočka skvěle napadali rozehrávku soupeře za brankou a druhý jmenovaný nabil na modrou Tomáši Dudovi, jenž vypálil z první a Kroftovi prošel puk mezi betony až do sítě.

Závěr třetiny ale patřil hostům, kteří dokázali vyrovnat. Sešívaní si nerozuměli při rozehrávce a k puku se dostal Martin Kalus, který trefil z vrcholu levého kruhu pravý horní růžek Kodadovy klece, a tak platil v Edenu po čtyřiceti minutách opět nerozhodný stav.

Vstup do třetí dvacetiminutovky se ale slávistům vůbec nepovedl. Už po 22 sekundách hry se totiž prosadil Marek Mlčoch, když šikovně tečoval do levého horního rohu slávistické branky Kalašovo nahození od modré.

Domácí byli blízko vyrovnání, když stál Fiala ve skvělé střelecké pozici mezi kruhy, jenže jeho pokus těsně minul horní tyč. Na druhé straně zahrozil z protiútoku Dančišin. Jel na Kodada sám a zkoušel zakončit bekhendovým blafákem, ale sešívaný gólman si s přehledem poradil. Navzdory závěrečnému tlaku při hře bez brankáře se ale červenobílým vyrovnat nepodařilo, a tak si Mladá Boleslav odvezla z Edenu všechny tři body.

Soupeř bránil a my jsme hráli pořád stejnou hru, mrzí Matěje Kodada

„Podali jsme celkem dobrý výkon. Soupeř ale velmi dobře bránil a my jsme hráli pořád stejnou hru. Proti těmhle týmům, které hrají hodně defenzivně, nám asi něco chybí,“ hodnotí utkání s mírným zklamáním brankář Matěj Kodad. Slávisté v utkání vedli, pak ale přišel boleslavský obrat. „Byl to zlomový okamžik zápasu. Mysleli jsme, že se do vedení dostaneme my a nebyli jsme připravení dotahovat,“ říká.

Dlouhodobou jedničkou sešívaných je Jiří Patera a Matěj Kodad odchytal proti Boleslavi celých šedesát minut teprve podruhé v sezóně. „Hodně mě podrželi kluci, kteří pro mě udělali dost práce. Snažil jsem se jim taky pomoct a chtěl bych jim moc poděkovat, že mi takhle pomohli,“ chválí své spoluhráče Kodad, jenž si v zápase připsal několik těžkých zákroků proti samostatným únikům mladoboleslavských hráčů. „Útočníci byli většinou ve špatné pozici, takže bylo vidět, co udělají. Pokaždé jsem jejich zakončení správně odhadnul, ale nebylo to tak těžké,“ dodává skromně.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Těžko se nám překonávala obrana soupeře. Celý zápas jsme byli tak trochu v křeči, nezměnili jsme rytmus hry. Hráli jsme pořád kombinačně a chtěli tlačili jsme se do branky místo toho, abychom hru roztáhli a zjednodušili. Zápas byl z naší strany odbojovaný, kluci chtěli vyhrát, ale pokaždé se to nepodaří. Nedařilo se nám, dali jsme po dlouhé době jen jednu branku, což asi rozhodlo. Je to pro kluky ponaučení, protože zápasy v play-off budou vypadat přesně jako zápas s Boleslaví.“

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): „Viděli jsme parádní zápas. Obě mužstva hrála s velkým nasazením. Utkání bylo vyrovnané a můžu kluky jen pochválit. Od gólmana až po posledního hráče podali skvělý výkon. Hráli jsme bojovně a měli jsme velkou vůli po vítězství a díky tomu jsme byli šťastnější.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více