Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.2.2016

Ani proti Kladnu nedokázal mladší dorost urvat vítězství

34. kolo, neděle 21.2.2016, Slavia - Kladno
Slavia
2:4
0:2, 1:0, 1:2
Kladno

Branky a nahrávky: 27. Grim (Štibingr), 57. Janča (A. Klapka) – 16. Kvapil (M. Bláha), 20. Filip (Rudovský), 58. M. Bláha (Tržil), 60. Kvapil (Filip). Rozhodčí: Kika – Žídek, Šmika. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 20. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Sestavy

Slavia

Dusil – Srdínko, Štibingr, Holý, Kučera, Macek, Zderadička, T. Klapka, Mareček – Grim, Janča, A. Klapka – Havrda, Hradil, Brož – Křenek, Petrák, Kižlin – Vojinovič

Kladno

Jiroušek – Smažík, Zich, Kvapil, Šmolík, Flachs, Rudovský – Hasil, Srbek, Karásek, Petrus, Kleveta, Kulma, Obadal, Filip, Bernat, Zíka, M. Bláha, Nagy, Tržil

Zápas mezi Slavii a Kladnem byl od začátku vyrovnaný. Více štěstí měli hosté, kteří se dvakrát střelecky prosadili během první části, sešívaní ale nejdříve snížili a Janča v poslední pětiminutovce duelu srovnal. Rytíři se ale o chvilku později vrátili do vedení a do prázdné klece si už jen pojistili výhru.

Duel sousedů v tabulce byl od začátku vyrovnaný, oba týmy měly šance, brankáři se ale dlouho nenechali překonat. Velmi blízko vedoucí trefě byl Vojinovič, který zůstal úplně sám na brankovišti, po kličce do bekhendu ale neuspěl. Podobné si vedl i Hradil, který jel na Jirouška sám z levé strany. Svoji střelu ovšem poslal o pár centimetrů vedle.

Když své příležitosti neproměnili domácí, udeřili hosté. V početní výhodě se dostal puk na modrou čáru k Janu Kvapilovi, který tvrdou ranou poslal kotouč přesně k tyčce. Rytíři se nakonec dočkali v první třetině ještě jedné trefy. Střelu Rudovského od modré tečoval Matyáš Filip a kotouč prolétl mezi Dusilovými betony.

Snížit mohl Brož, který dostal přihrávku od Hradila, kladenský brankář se ale velmi rychle stihl přesunout a Brožovu ránu vytěsnil nad branku. Slávisté se nakonec kontaktní trefy dočkali v oslabení. Jan Grim ujel hostující obraně a v pravou chvíli prostřelil Jirouška mezi betony. Pražané nakonec mohli během stejné početní nevýhody i vyrovnat. Havrda totiž sebral puk soupeři a z dobré pozice nastřelil tyčku.

Červenobílí byli nadále nebezpečnější, což potvrdil Grim, který objel obránce a podobně jako Havrda rozezvučel brankovou konstrukci za Jirouškem. Velkou příležitost měl i Adam Klapka, který byl faulován v úniku, k dispozici tak měl trestné střílení. Střelou mezi betony ale proti kladenskému brankáři neuspěl.

Třetí dějství dlouho nenabídlo vážnější situaci ani na jedné straně, s postupujícím časem ale začali slávisté soupeře tlačit, což vyústilo ve vyrovnání. Střelu Adama Klapky dorazil z brankoviště za bezmocného Jirouška Jakub Janča. Kladno ovšem přispěchalo s rychlou odpovědí, kapitán Martin Bláha totiž nikým nehlídaný prostřelil Dusila.

Domácím tak nezbývalo nic jiného, než zkusit hru bez brankáře. Velkou příležitost spálil Brož, který byl úplně sám mezi kruhy, Jiroušek však zasáhl vyrážečkou. Následně se puk dostal k Janu Kvapilovi, který od červené čáry pojistil výhru svého týmu do opuštěné klece.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více