Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. února 2016

Už aby vypuklo play-off, přeje si navrátilec Micka

Ostrý tréninkový týden před začátkem vyřazovací části WSM Ligy si sešívaní hokejisté zpestřili středečním přátelským střetnutím s Klatovy, ve kterém po brankách Růžičky, Vase, Šafránka a Robinsona zvítězili 4:1. Do zápasu se čtvrtým nejlepším mužstvem druhé ligy nastoupil po dvouměsíční přestávce také Tomáš Micka. Dvaatřicetiletý útočník se po vyléčení dlouhodobého zranění předvedl na ledě v dobrém světle, do play off však hodlá svoji formu ještě vylepšit.

První část přípravy na blížící se play off vyvrcholila přípravným utkáním s Klatovy. Jak vítězný duel se západočeským druholigovým celkem hodnotíte?
Utkání sice bylo přátelské, ale z průběhu to moc patrné nebylo. Soupeř hrál velmi dobře. Výborně bruslili a napadali. Obzvlášť v prvních deseti minutách na nás vletěli a skoro nás nepustili z pásma. Myslím, že jsme snad ani nevystřelili. Ale pak se hra obrátila a vyhráli jsme, což je důležité. Na Prostějov to byla výborná příprava.

20
Tolik zápasů základní části musel Tomáš Micka vynechat kvůli vleklému zranění. Do sestavy červenobílých se však vrací právě včas – před veledůležitým play off.

Do zápasu jste nastoupil po dlouhé pauze zapříčiněné zraněním. Byla u vás nechtěná absence hodně znát?
Myslím, že jsem se do toho dostal rychleji, než jsem čekal. Naskočil jsem po dvou měsících a v první části zápasu to bylo výborné. Další třetinu jsem seděl, protože jsme se střídali. Měli jsme čtyři lajny, ale hráli jenom na tři. V závěrečné dvacetiminutovce už to bylo horší. Ještě spíš doháním kondici. Ale myslím, že na play off to bude super.

Na začátku týdne jste s celým týmem absolvoval soustředění ve Štiříně. Jste zastáncem podobným akcí, nebo byste radši dal přednost jinému stylu přípravy?
Soustředění bylo skvělé. Ve středu pak vyvrcholilo tím zápasem. Ve čtvrtek si odpočineme. Pak máme ještě další tři dny na přípravu na Prostějov. Parta musí držet při sobě, zvlášť před play off. Proto si myslím, že to bylo dobře naplánované a splnilo to svůj účel.

Kromě tréninkových dávek vyplnil třídenní program soustředění také bowlingový turnaj? Jak se v něm slávistickým hráčům dařilo?
Tak někomu to jde, někomu to nejde. (smích) Byli tam kluci, kteří naházeli sto sedmdesát, ale taky kluci, kteří nahráli třeba jen šedesát.

První zápas play off se pomalu blíží. Už v pondělí vás čeká úvodní utkání s prostějovskými Jestřáby. Těšíte se?
Už aby to vypuklo. Očekávání je velké a všichni se těší. Musíme to dotáhnout co nejdál.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více