Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.2.2016

Starší dorostenci si před play off vezou domů skalp lídra z Třince!

A16, sobota 27.2.2016, Třinec - Slavia
Třinec
2:5
0:1, 2:2, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 34. Kalus (Przybyla, Marguš), 39. Przybyla (Peterek, Radzienciak) – 5. Fiala, 27. Zídek (Šteiner, Netolický), 40. Vildumetz (Matějka), 51. Šteiner, 60. Fiala (Patočka, Steinocher). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Kurtin. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Střely na branku: 36:40. Diváci: 93. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Sestavy

Třinec

Ovčaří (30. Ochman) – Krzak, Radzienciak, Klocek, Brabec, Marguš, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin

Slavia

Patera – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Šilhan

Slávisté se v posledních dvou zápasech před play off předvedli v tom nejlepším světle - v pátek nejprve rozstříleli Vítkovice na jejich ledě 9:2, o den později si taktéž přesvědčivě vedli i na ledě lídra tabulky - Třince. Sešívaní v polovině zápasu vedli o dvě branky, domácí se pak ale zvedli a dokázali srovnat. Další tři góly v třinecké kleci ale znamenají přesvědčivé vítězství Slavie a dobrou náladu před začátkem vyřazovacích bojů.

Aktivněji do zápasu vstoupila Slavia a už v páté minutě hosté vedli, když za zády Ovčařího skončila střela Erica Fialy z prostoru mezi kruhy. Další gól mohli pražští dorostenci přidat ve vlastním oslabení, prudkou přihrávku Krásného z přečíslení dva na jednoho ovšem jeho spoluhráč netrefil.

Oceláři mohli kontrovat v samotném závěru úvodní třetiny, když v početní výhodě našel Peterek přesnou přihrávkou zpoza branky Imricha, třinecký obránce ale z prostoru mezi kruhy pouze orazítkoval brankovou konstrukci a do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Také po startu prostřední části hrozili jako první hráči Slavie, Šergl ovšem u vzdálenější tyče na Ovčařího vyzrát nedokázal. O pár minut později už se ale hosté radovali, když v třinecké síti skončila bekhendová střela Václava Zídka. Velkou šanci si poté vytvořili také Oceláři, rána Przybyly z přečíslení dva na jednoho ovšem hostující branku o pár centimetrů minula.

Následně už se ale svěřenci trenéra Wojnara dočkali, a to v početní výhodě, kdy slávistickou obranu doslova rozebrali Przybyla s Kalusem a Jan Kalus nakonec celou akci zakončil střelou do odkryté branky po přihrávce prvně jmenovaného. O chvíli později už pak bylo vyrovnáno.

Oceláři natlačili puk do brankoviště, kde si nejdůrazněji počínal Dan Przybyla a zařídil tak druhou branku domácího týmu. Stav 2:2 ovšem až do sirény nevydržel a po třinecké chybě vrátil vedení na stranu Slavie Tomáš Vildumetz střelou do horního růžku.

V padesáté minutě už hosté znovu vedli o dvě branky po poměrně šťastném gólu Davida Štainera. Oceláři se poté ještě snažili s nepříznivým stavem utkáním něco udělat, znovu dotáhnout dvoubrankové manko se jim však již nepodařilo a při závěrečné hře bez brankáře přidal definitivní pojistku na vítězství svého týmu Eric Fiala.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více