Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. února 2016

Saša Hylák: První dva kroky jsou na nás

Jednou z hlavních opor červenobílého týmu bude ve vyřazovacích bojích bezesporu brankář Alexandr Hylák. „Bude to o tom, abychom na led přenesli zkušenosti a kvalitu, kterou máme, nedělali chyby a hlavně abychom měli stálou výkonnost,“ odkrývá recept na úspěch.

Sašo, jaká je v kabině nálada před hlavní částí sezony?
Dobrá, všichni se na to těšíme. Teď jsme měli trochu delší pauzu, ale zahráli jsme si alespoň ten přátelák proti Klatovům. Doufám, že do série vstoupíme tou šťastnější nohou.

Pauzu jste vyplnili třídenním soustředěním, což nebývá tak běžné. Hlavním úkolem bylo tým ještě více semknout?
To byl hlavní účel. Pro nás se jinak nic nezměnilo, protože jsme trénovali v Edenu, ale byli jsme tři dny spolu a myslím, že to pomohlo. Už jsem to jednou zažil a vím, že taková věc není na škodu. Naopak. Play-off bude hodně o týmu a já doufám, že nám to stmelení vydrží co nejdéle.

Jaký bude Prostějov soupeř?
Určitě těžký, každý z těch moravských soupeřů je nepříjemný. Hlavně tou atmosférou, která bude u nich. Myslím, že i k nám přijede hodně lidí z Prostějova, takže ti kluci nebudou mít co ztratit. Pro nás to bude těžká série. Hráli jsme s nimi čtyřikrát, takže víme, co od nich čekat a dobře se na ně připravíme.

Jak jste zmiňoval, tak právě kvůli bouřlivé atmosféře na Moravě bude hodně důležité zvládnout oba domácí zápasy.
Samozřejmě. Začínáme doma, tudíž ty první dva kroky jsou na nás. Pokud ty dva zápasy zvládneme, tak to tam bude... nechci říct snadnější, ale budeme v lepší pozici a my bychom tam jeli s tím, že nemáme co ztratit. V jakékoliv sérii jsou první dva domácí zápasy důležitý.

Jaká bude největší zbraň Slavie v play-off? Zkušenost?
Já doufám. Kluků, co už něco odehráli, je tady spousta. Zkušenost a hlavně ta kvalita, kterou v týmu máme. Je to o tom, abychom to přenesli na led, nedělali chyby a hlavně abychom měli stálou výkonnost a nestávalo se nám to, co v základní části, kdy jsme měli výkyvy a super výkony jsme střídali s těmi hodně bídnými. Bojovnost, i za nepříznivého stavu nesmíme skládat zbraně. Prostějov u nás možná bude spoléhat na brejkové situace, hrát zezadu, takže nesmíme bláznit. Musíme pořád věřit a hrát svoji hru. Nesmíme se na začátku pobláznit, to by mohlo být smrtící.

Jak jste nakousl, vyvarovat se výkyvů, to v základní části bylo opravdu časté, že?
Nebudeme si nic nalhávat, sezona byla jak na houpačce. Pokud se takových horších výkonů dokážeme vyvarovat, tak bychom měli být úspěšní.

Proti týmům ze špičky tabulky se navíc hraje lépe, než proti těm z druhé poloviny. Je to o dobývání?
Přesně tak. Čtvrtfinále je vždycky takové nepříjemné. Nešli jsme do toho z prvního druhého fleku, ale druhé třetí čtvrté místo dělilo pár bodů. Všichni víme, od koho se postup očekává, ale pro ty favority to není jednoduché. Ty moravské týmy Přerov, Prostějov, Havířov v základní části uspěly, možná dopadly i lépe, než samy očekávaly, tudíž budou plní elánu a bojovnosti. Je to právě o tom, abychom je v těch prvních dvou zápasech trochu srazili dolů.

Silnou čtyřku tedy nečeká nic lehkého?
Myslím, že určitě ne. Nic proti Ústí, ale Kladno vyfasovalo relativně nejlehčího soupeře, jinak ti ostatní tři jsou velice nepříjemní soupeři.

Autor Michal Káva (Pražský deník)
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více