Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. února 2016

Angel Krstev: Šli jsme jasně za svým cílem, čeká nás ale ještě dost práce

První krok na dlouhé cestě byl rázný a úspěšný. Slávisté skolili v úvodním čtvrtfinále prostějovské Jestřáby 5:2 a kvalitním výkonem se ujali vedení v sérii. „Šli jsme jasně za svým cílem a povedlo se nám uspět. Je ale před námi pořád dost práce - zítra nás čeká další bitva, na kterou musíme být ještě lépe připravení,“ zůstává nohama na zemi Angel Krstev. Zkušený obránce patřil znovu k oporám zadních řad Slavie a nasbíral na ledě skoro 22 minut.

Správné naladění na vyřazovací boje potvrdil Krstev i několika potyčkami s dotěrnými Jestřáby. „Každé play off je výjimečné, protože k němu směřuje celá sezóna,“ říká Krstev a odmítá, že by byl před rozhodující částí sezóny s přibývajícími zkušenostmi klidnější. „Ať jsem mladý nebo starý, je to pro mě pořád svátek. Nervózní sice už tolik nejsem, ale snažím se pořád na play off speciálně soustředit,“ dodává pětatřicetiletý bek.

21:55
Angel Krstev byl na ledě nejdéle ze všech slávistů.

Mentální příprava nakonec podle všeho vyšla skvěle nejenom Krstevovi, ale i všem jeho spoluhráčům. Aktivní výkon a proměněné šance Kašpaříka, Mikulíka a Markoviče znamenaly proti Jestřábům už v 10. minutě pohodlné vedení 3:0. „Nevím, jestli jsme je zaskočili, každopádně nástup do zápasu nám vyšel skvěle. Věděli jsme, že oproti minulým utkáním proti Prostějovu musíme lépe bránit a čekat na jejich chyby. Hlavně v první třetině se nám je podařilo trestat. Tři góly nás uklidnily,“ hodnotí Krstev.

Jenže hosté ukázali, že nejsou v play off náhodou - zlepšený výkon jim přinesl ovoce a ve 49. minutě snížili už na 2:3. „Bylo z toho trošku drama, ale my jsme šli pořád za svým cílem. Všichni hráči předvedli zodpovědný výkon a nakonec jsme zaslouženě vyhráli,“ říká Krstev, podle kterého Slavii dva obdržené góly nerozhodily a sešívaní se dál drali za vítězstvím. Potvrdili to ostatně i ve zbytku zápasu, kdy Prostějovu přidali další dvě branky.

„V dnešním hokeji je v play off úplně jedno, jak vypadá hra, hlavní je zvítězit. Ale náš hokej nevypadal vůbec špatně,“ říká Angel Krstev

A téměř dva a půl tisíce diváků v Edenu se nakonec hodně dobře bavilo. „V dnešním hokeji je v play off úplně jedno, jak vypadá hra, hlavní je zvítězit. My jsme to urvali a jsme spokojení, ani náš hokej ale nevypadal tak špatně,“ upozorňuje sešívaný bek. Za pravdu mu dala většina z pěti slávistických branek, které padly po hezkých kombinacích. „Hokeji navíc vždycky prospívá, když přijde více lidí a fandí se. Mně se určitě lépe hraje, když je na stadionu nějaký randál,“ dodal směrem ke slušné pondělní návštěvě.

Atmosféru si Krstev nakonec užil nejvíce ze všech hráčů - v měření času na ledě totiž opět neměl s téměř 22 minutami konkurenci. „Takový čas mi vyhovuje - čím více hraju, tím lépe,“ říká. „V play off ale každý hráč přepíná do jiného režimu a je úplně jedno, jestli někdo hraje dvacet minut nebo deset minut. Každý má svojí úlohu, kterou musí plnit,“ dodává po zápase slávistický bek s tím, že po jednom vítězství je brzy na předčasné závěry.

„Ukazuje se, že jsme v pauze kvalitně potrénovali a jsme na tom dobře i fyzicky. Z jednoho zápasu se ale nedá příliš hodnotit. Je před námi pořád dost práce - zítra nás čeká další bitva, na kterou musíme být ještě lépe připravení,“ burcuje Krstev.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více