Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. března 2016

Jiránek svým gólem sestřelil Motor. Teď se připravit na baráž, velí

V základní části WSM Ligy mezi svými spoluhráči nijak nevynikal, v play off se ale Tomáš Jiránek pořádně rozstřílel. Celkově si v osmi zápasech připsal devět bodů a v posledním duelu semifinálové série navíc obstaral rozhodující branku. Podle Jiránka byl ale nejdůležitější skvělý týmový výkon. „Máme čtyři vyrovnané lajny a táhneme za jeden provaz. Každý má svou roli a plní si ji,“ říká.

Jak vypadala situace, při které jste vstřelil rozhodující branku čtvrtého semifinále, z vašeho pohledu?
Budějovice nějak vystřelily a kotouč se mi odrazil do jízdy. V útočném pásmu jsme chtěl beka nejdříve objet, pak se mi podařilo přes něj vystřelit. Puk mi sjel tak, že mu to projelo mezi nohama. Pak jsem zamířil pod vyrážečku a se štěstím to tam padlo.

Věřili jste si, že Motoru opět nedovolíte skórovat v přesilovkách? V předchozích zápasech proměnili Budějovičtí jen jednu z více než patnácti přesilovek.
Na oslabení jsme se hodně připravovali. Nakonec jsme to zvládli. V soupeřových přesilovkách jsme hráli výborně, takže jsme si určitě věřili.

Slavia slaví postup do baráže! Motor v sérii nedokázal ani jednou zvítězit.

Jak jste přistupovali k tomu, že soupeře sužovala velká marodka?
Samozřejmě jsme o tom věděli. Snažili jsme se ale na to nemyslet. My musíme hrát na sto procent, ať soupeř hraje v plné síle nebo ne. Tohle nás nemůže nijak ovlivňovat.

Vám osobně se v play off bodově velmi dařilo. Jak jste si vyřazovací boje užíval?
V základní částí mi to asi tolik nešlo. Dostával jsem spoustu příležitostí, ale nevyužíval jsem je. Jsem rád, že mi takhle vyšlo aspoň play off.

Sledujete, jak se vyvíjí play out extraligy, ze které musí po Varech vzejít ještě jeden soupeř do baráže?
Abych se přiznal, tak jsem na to úplně nekoukal. Teď ale budeme mít dva dny volno, trenéři nám k tomu ještě něco řeknou. Jak přijdu po zápase domů, tak se na to určitě podívám.

Máme dva dny volna, v baráži musíme hrát srdcem

Jaký bude program na následující dny? První barážové zápasy jsou naplánované na 29. března.
Popravdě jsem ani nevěděl, kdy přesně ta prolínací soutěž začíná. Budeme mít dva dny volna. Sejdeme se v týdnu a pak si řekneme co a jak.

Jak moc těžké budou ty zápasy v baráži?
Určitě to bude o něčem jiném. My se budeme snažit na to dobře připravit, hrát s nasazením a srdcem. Snad to urveme.

1+1
Jiránek byl o obou branek čtvrtého semifinále, a připsal si tak dva kanadské body. V play off patří k nejproduktivnějším slávistům.

Jak velkou výhodou bude fakt, že budete v roli týmu, který je na koni a na vítězné vlně?
Určitě je lepší, když celou sezonu v první lize zápasy vesměs vyhráváte, než když prohráváte v extralize. Budeme věřit, že nám to pomůže a také že nám zůstane forma z play off.

Co říkáte na atmosféru, která panovala na obou domcích zápasech?
Atmosféra byla úžasná. Přes sezonu tolik lidí nechodilo, jen ti nejvěrnější fanoušci. Je dobře, že se další v těch nejdůležitějších chvílích přidali. Doufám, že to tak bude pokračovat.

Kolik síly vás zápasy v play off stály? Jak moc tato utkání bolí?
Každý zápas bolí. Když se vyhrává, regeneruje se určitě lépe. Zase tolik zraněných nemáme. Všechno jsou jen malé šrámy, to doléčíme.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více