Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.3.2016

Juniorka vzdorovala indiánům jen jednu třetinu

ČF3, úterý 22.3.2016, Slavia - Plzeň
Slavia
1:4
1:1, 0:3, 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 14. Drahorád (Saňa, Ječný) – 16. Vavřička (Švarc, Petráš), 21. Kodýtek (Rubner, Krliš), 29. Kokoška (Kodýtek), 30. Kokoška. Rozhodčí: Horinek, Wagner – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Sestavy

Slavia

Sochůrek (30. Frodl) – Zderadička, Saňa, Novák, Drahorád, Straka, Valík – Nestrašil, Ječný, Andres – Tejral, Josefus, Kašek – Suda, Furch, Vyskočil – Kohút, Mareček, Kern

Plzeň

Zeman – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter, Holý – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Rubner, Krliš, Kodýtek, Kokoška, Vracovský

Čtvrtfinálová série play-off DHL extraligy juniorů mezi pražskou Slavií a Plzní se v úterý přesunula za stavu 1:1 na zápasy do Edenu. Plzeň byla před zápasem pasována do role favorita mače a svou roli nakonec také potvrdila, když zlomila ve druhé třetině třemi brankami odpor sešívaných. Do středečního druhého zápasu v Praze budou tedy vstupovat s „mečbolem“ indiáni.

Oba týmy hrály už od úvodu zápasu velmi svižný hokej, kterému však chyběly vážnější brankové příležitosti. Mírně aktivnější byli hostující hráči Plzně, kteří se snažili o kombinační hru a více se drželi na kotouči. Jako první se ale prosadili domácí borci. Karel Drahorád se dostal k puku ve středním pásmu a ještě před útočnou modrou napřáhl ke střele, kterou zastavila až síť za Zemanovými zády.

Sešívaní se však z vedení neradovali moc dlouho. Švarc zavezl puk do útočné třetiny po pravém křídle, položil si Sochůrka a nakonec nahrál před odkrytou slávistickou klec Jakubu Vavřičkovi. Ten sice napoprvé neposlal puk mezi tři tyče, ale Švarc dokázal svému spoluhráči vrátit puk zpoza klece zpět na hůl, ještě než se stihl Sochůrek vrátit do branky, a druhou šancí ke skórování už plzeňský forvard nepohrdl.

Těsně před sirénou mohl otočit vývoj zápasu Krliš, když zakončoval z hranice brankoviště. Sochůrek ale reflexivním vykopnutím zlikvidovat slibnou gólovou příležitost hostů. Do šaten tedy odcházeli hráči za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá třetina se ale slávistům vůbec nepovedla. Už 21 sekund po úvodním buly ztratili červenobílí vedení, když ujel Rubner s Petrem Kodýtkem do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný pak dokázal přes obránce dostat puk před branku ke druhému jmenovanému, jenž poslal puk pod víko Sochůrkovy klece.

A v polovině zápasu přišly dvě slepené branky indiánů. Nejprve si Sochůrek vůbec nerozuměl s obránci, když zavezl puk zpoza branky před na brankoviště, s čímž nikdo nepočítal. Zmatku využil Filip Kokoška, jenž se nejrychleji zorientoval před brankou. A stejně důrazný byl na brankovišti Filip Kokoška i o pár sekund později, když překonal Sochůrka pohotovou střelou z mezikruží.

Po dvou rychlých gólech Plzně došlo v brankovišti domácích ke střídání stráží. Lukáše Sochůrka nahradil Dominik Frodl, který měl do konce třetiny spoustu práce. Nejprve zlikvidoval samostatný nájezd Rubnera a musel se ohánět i při nebezpečné přesilové hře indiánů.

Do třetí třetiny nastupovali slávisté s cílem, že se pokusí s vývojem zápasu ještě něco udělat. Nedařilo se jim však překonat dobře organizované šiky plzeňských indiánů. Ti navíc využívali občasné neopatrnosti sešívaných, kteří se hnali do útoku, a dostávali se do přečíslení. Ani jeden z týmů ale nedokázal v poslední dvacetiminutovce skórovat, a tak si druhý bod v sérii připsala hostující Plzeň, jež bude ve středu útočit na postup do semifinále.

Musíme víc střílet a hrát agresivněji, říká Dominik Frodl

„Zápas hodnotím špatně. Prohráli jsme a dali jsme Plzni mečbol. Středeční zápas pro nás bude hodně těžký, protože ho musíme vyhrát. Musíme se na středu dobře vyspat, pořádně se na to připravit, vlítnout na ně a porazit je,“ burcoval po třetím čtvrtfinálovém zápase gólman sešívaných Dominik Frodl.

„První třetina byla víceméně vyrovnaná a skončila 1:1. Ve druhé třetině jsme měli desetiminutový výpadek, což rozhodlo celý zápas, protože nám soupeř dal tři góly a s tím už nešlo nic moc dělat,“ hodnotil třetí čtvrtfinále muž, jenž naskočil do zápasu ve 30. minutě za stavu 1:4. „Nebylo to nic příjemného. Šel jsem do hry studený, ale od toho jsem na střídačce, abych byl připravený. Nakonec jsem to snad zvládnul,“ řekl.

A co by měli sešívaní junioři do středečního zápasu o všechno zlepšit? „Musíme hrát agresivněji a taky bychom měli víc střílet. Dneska toho bylo málo, nikdo nikoho nesrazil. Plzeň hrála tvrdě, několik kluků od nás to schytalo a nikdo to soupeři neoplatil, což by se nemělo stávat. Tohle musíme určitě zlepšit,“ dodal Frodl.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Zaspali jsme začátek druhé třetiny, a to rozhodlo celý zápas, protože jsme předtím s Plzní drželi krok. V poslední třetině už branka nepadla, i když by někdo mohl říct, že ji měla Plzeň pod kontrolou. Nedali jsme do zápasu tolik, co do prvního v sérii. Něco nám v naší hře chybělo a doufám, že to do zítra vylepšíme.“

David Bruk (HC Plzeň 1929): „Jsme rádi, že jsme získali druhý bod v sérii. Myslím, že jsme odehráli velice slušné utkání a že jsme byli lepším týmem.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více