Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
23. března 2016

240 plyšáků a 113 knih - dárky fanoušků potěší děti z Klokánku

Hokejový Eden zažil skvostný víkend. Sešívaní porazili budějovický Motor v obou zápasech a po velké bitvě postoupili do extraligové baráže, v tom nejlepším světle se však ukázali také jejich fanoušci. Ti se kromě hlasitého povzbuzování v hojném počtu zapojili i do charitativní akce, kterou Slavia uspořádala v rámci domácích semifinálových soubojů pro projekt Klokánek.

Příznivci červenobílého celku měli v obou utkáních na pražském ledě možnost dokázat, že jejich srdce bije nejen pro Slavii, ale také pro dobrou věc. Do připravených boxů mohli během pátečního i sobotního duelu vkládat hračky, knížky nebo hygienické potřeby, aby tak pomohli dětem z Klokánku. Nabízené příležitosti se chopili ve velkém stylu a na dobročinné účely nakonec věnovali téměř sedm set kusů různých předmětů.

113
Přesně tolik knížek darovali sešívaní fanoušci dětem z Klokánku.

Děti z Klokánku, který je projektem Fondu ohrožených dětí, se tak budou v nejbližších dnech radovat z více než dvou stovek plyšových hraček, čtyř létajících talířů, pětačtyřiceti autíček nebo dvaapadesáti figurek vojáků, zvířátek nebo gormitů. K malování jistě využijí pětatřicet krabiček s pastelkami a fixami, a také sedm sad vodových barev se štětci. Pro rozvoj psaní a kreslení skvěle poslouží množství bloků, skicáků a omalovánek.

Po okraj naplněné krabice s dárky předá přímo v Klokánku trio hráčů – Ronald Knot, Martin Ondráček a Peter Hraško.

Dětští milovníci knih jistojistě ocení více než stovku různorodých titulů s pohádkovou či naučnou tematikou, příznivci tvořivé činnosti a stolních her si budou moci vybrat mezi skládáním puzzlí a lega nebo hraním pexesa, domina a kvarteta.

Pro pracovníky Klokánku naopak představují důležitou a velice potřebnou součást sbírky získané hygienické potřeby – čtyřiadvacet balení plen a vlhčených ubrousků, dětské zubní kartáčky a pasty, šampony, sprchové gely a krémy, které jsou při péči o samotné děti nepostradatelné.

240
Do sběrných boxů se vešlo i neuvěřitelných 239 plyšových hraček.

Veškeré hračky, jež díky svému vysokému počtu zaplnily několik krabic a tašek, budou předány ve čtvrtek odpoledne v jednom z několika pražských center Klokánku ve Štěrboholích. Děti kromě samotných dárků překvapí i návštěva tří hráčů z A týmu, Petera Hraška, Ronalda Knota a Martina Ondráčka.

Všem slávistickým příznivcům, již se na úspěšné charitativní akci jakýmkoliv způsobem aktivně podíleli, patří velké poděkování. V pouhých dvou dnech totiž ukázali nejen to, jak skvělými fanoušky umí být, ale také to, že se dokážou nadchnout pro správnou věc.


Díky všem, co se na sbírce podíleli!

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více