Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. března 2016

Škoda, že jsme narazili na Kometu, hodnotí Pecka sezónu starších dorostenců

Miloš Pecka letos dotáhl starší dorost společně s Petrem Vyskočilem až do čtvrtfinále, kde mladí slávisté padlo proti silnému Brnu. „S Kometou jsme byli doma asi lepším týmem, se smůlou jsme prohráli v prodloužení. V Brně pak měla Kometa převahu,“ hodnotí čtvrtfinálové zápasy Miloš Pecka. Nakonec dorostenci skončili na celkově pátém místě NOEN extraligy. Nyní má Miloš Pecka nový úkol - zformovat tým na následující sezónu.

Jak hodnotíte základní část NOEN extraligy staršího dorostenu ?
V základní části jsme odehráli 28 utkání. Na konci jsme skončili na druhém místě se ziskem padesáti sedmi bodů. V této části jsme odehráli velice dobrá utkání. Mrzí mě, že se nám nedařilo se Spartou. Tu jsme nedokázali porazit ani v jednom ze čtyř zápasů. S ostatními týmy jsme měli aktivní bilanci. Postoupili jsme z druhého místa do lepší skupiny, která už měla zajištěné play-off.

V nadstavbové části jste předváděli smíšené výkony a v play-off jste narazili nejprve na Olomouc. Co říkáte na tuto část sezóny?
V nadstavbové části jsme uhráli dvacet devět bodů. Byly tam jak zápasy výborné, tak také horší. Výborné zápasy jsme hráli s Brnem nebo Třincem. Horší zápasy byly například s Libercem. I nadstavbu jsme ale celkově zvládli velice slušně. Velkým plusem je, že jsme hráli útočný hokej. Vstřelili jsme dvě stě deset branek, což je v průměru skoro pět gólů na zápas. Horší byla defenzivní část. Dost branek jsme také inkasovali. Na to se musíme v příštím roce zaměřit. V play-off jsme si s Olomoucí poradili velice slušně, kdy jsme vyhráli 3:0 na zápasy. Postoupili jsme na Kometu Brno, která byla nad naše síly.

Starší dorostenci přešli přes Olomouc v nejkratším možném čase. Udolali jej 3:0 na zápasy.

První čtvrtfinálový zápas jste odehráli na domácí půdě. Ten jste prohráli v prodloužení, následně vám v Brně Kometa nadělila deset gólů. Čím se tyto dva zápasy lišily?
Kometa nastupovala v nejsilnějším složení. Dá se říci, že všichni kluci, co hráli za juniorku, se vrátili zpět do staršího dorostu. Bylo to velmi silné mužstvo. Myslím, že doma jsme byli o trochu lepší, se smůlou jsme prohráli v prodloužení. V Brně nás ale Kometa od stavu 5:2 jasně přehrávala a řekl bych, že postoupila zaslouženě. Dneska už je ve finále a má velké šance, aby se stala mistrem republiky. Je trochu smůla, že jsme narazili na takhle silného soupeře. Možná kdybychom potkali jiné mužstvo, tak bychom šli ještě dál. Celkově jsme skončili na pátém místě z dvaceti čtyř týmů, což si myslím, že není tak špatné.

Nyní formujete nové mužstvo. Na co nahlížíte nejvíce při výběru nových kluků do týmu?
Samozřejmě v týmu bude ročník 1999. Tyto kluky známe velmi dobře. Známe také ročník 2000, který hrál za mladší dorost. Myslím, že tam jsou šikovní kluci. Možná to mužstvo nebude tak ofenzivní. Ale třeba bude mít jiné přednosti, to se vše ještě ukáže. Kluci, co byli mimo Slavii, s námi začnou trénovat a pak se vše rozhodne.

Co plánujete s týmem před koncem sezóny?
Teď jsme vlastně už zformovali nový tým. Budeme tady trénovat, dokud bude led. Poté dáme klukům asi čtrnáct dní volna a začneme s letní přípravou.

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více