Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. března 2016

Rozhodl náš pomalý rozjezd, má jasno úspěšný střelec Pavlin

Extraligovou baráž odstartovali slávisté porážkou v Litvínově. První branku Pražanů vstřelil slovinský obránce Pavlin, který po zápase litoval pomalejšího rozjezdu svého týmu: „Nervozní jsme nebyli, spíše se na nás podepsalo deset dní bez zápasu.“ Ovšem po Mikulíkově proměněném nájezdu sešívaní věřili, že se dočkají vyrovnání. „I když dali ten čtvrtý gól, stále jsme věřili, že dáme branku nebo dvě,“ říká 30letý dlouhán.

Žiga Pavlin vstřelil první branku Pražanů v baráži – na body to ale nesačilo.

Na úvod baráže jste prohráli 2:4 s Litvínovem. Jak zápas hodnotíte?
Začali jsme pomalu. Řekl bych, že první třetina byla z naší strany hodně špatná. Nevím, čím to bylo. Odehráli jsme prostě špatnou třetinu. Poté jsme soupeře začali i přehrávat nebo minimálně jsme s ním hráli vyrovnanou partii. Verva má spoustu zkušených hráčů, a tak bylo třeba, abychom do zápasu vlétli. To rozhodlo o osudu celého utkání.

Nemohli jste být v úvodu trochu nervózní, jelikož to pro vás byl první zápas proti extraligovému týmu?
Neřekl bych, že jsme byli nervózní. Spíše jsme měli asi deset dní bez zápasu a pomalu jsme se rozjížděli. To se musí do příštích utkání změnit, pak to bude dobré.

Jak jste viděl rozdíl mezi oběma týmy – mezi celkem z WSM Ligy a mužstvem z extraligy?
Jak jsem říkal, Litvínov má hodně zkušených hráčů. Je to rozhodně něco jiného než WSM Liga, ale i my máme spoustu zkušených hráčů. Určitě bude celá soutěž těžká.

Každý z nás musí bojovat o 10 procent víc!

S čím jste do zápasu s Vervou – uřadujícím šampionem, který se ale sezonou protrápil – vstupovali?
Letos se skutečně trápí. Neprožívají nejlepší sezonu, což se projevilo až pádem do baráže. Mají ale dobrý tým, dobré hráče. V zápase se Slavií ukázali, že budou silným protivníkem pro všechny celky v baráži.

480
Slavia se s Litvínovem utkávala loni v ELH, v úterý se oba celky střetly po 480 dnech. Zápasy s uřadujícím (a trápícím se) mistrem jsou pro červenobílé fandy bezesporu zajímavé. „Ukázali, že budou silným protivníkem pro všechny celky v baráži,“ říká Pavlin.

Jak moc bylo na týmu vidět odhodlaní zápas po Mikulíkově úspěšném nájezdu vyrovnat?
Věřili jsme pochopitelně až do konce. I když dali ten čtvrtý gól, stále jsme doufali, že dáme branku nebo dvě. V tomto zápase se to nepovedlo, vyjde to příště.

Co pro to musí tým udělat?
Každý z nás musí bojovat o 10 procent víc! To je základ.

Příští zápas bude hrát znovu proti extraligovému týmu – Karlovým Varům. Co od utkání očekáváte?
Musíme do zápasu hlavně lépe vstoupit. Pak to bude dobré a můžeme pomýšlet na úspěch.

Po sérii dvanácti výher v řadě jste poprvé prohráli. Udělá to něco s psychikou týmu?
Podle mého názoru vůbec ne. Pořád víme, že máme na svém kontě dvanáct výher ze třinácti zápasů. Baráž ještě bude dlouhá. Nic se neděje. Musíme na to nahlížet pozitivně, jako tomu bylo dosud.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video