Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. dubna 2016

S bodem musíme být spokojení, pořád je velká šance na postup, říká Hylák

První polovinu bojů o extraligu mají sešívaní úspěšně za sebou. Přestože s Karlovými Vary slávisté nakonec v neděli prohráli 1:2 po nájezdech, drží se v tabulce na postupovém druhém místě. O získaný bod se zasloužil klasicky parádním výkonem Alexandr Hylák, který ze 44 střel Energie pustil jedinou. „S bodem musíme být spokojení. Věřím, že sebereme zbytky sil a nějaký si odvezeme i v úterý z Litvínova,“ řekl po zápase ledově klidný Hylák.

Energie vás doma výrazně přestřílela, jste tedy s bodem spokojení?
Já to tak beru, protože ze dvou zápasů s nimi máme celkově čtyři body a oni dva. Myslím si, že vzhledem k průběhu tohoto zápasu musíme být spokojení. Vary jsme totiž nedostali pod žádný větší tlak. Když si s nimi dál budeme držet stejnou bilanci a uhrajeme body s Jihlavou, tak máme velkou šanci na postup.

Přesto byla výhra v nájezdech blízko. Nelitujete trochu?
První tři nájezdy jsem chytil a škoda, že jsme něco neproměnili. V zápětí Henri dal gól, ale poté už se dařilo jenom jim. Je to trošku o štěstí a momentálním rozpoložení. Ale takový je hokej - v Jihlavě jsme nájezdy zvládli, teď bohužel ne.

Před Hylákem bylo opět dost rušno.

Máte zmapované i to, jak provádí nájezdy extraligoví karlovarští hráči?
Člověk se na ně samozřejmě před zápasem připraví. Máme dost široký realizační tým, takže jde něco očekávat. Ale když na mě jede kvalitní útočník s šikovnýma rukama, tak nemůžu nikdy čekat jenom jednu věc.

Nepřemýšleli jste nad tím, že můžete získat na Vary v tabulce velký náskok?
To máte v hlavě vždycky, ale současně víte, že vás Vary můžou dohnat. I s Litvínovem jsme mohli vyhrát a odskočit - to je samé kdyby, kdyby... Já před zápasem nepřemýšlím, kolik bodů potřebuju, já musím jenom pochytat co nejvíce střel a pomoci tak týmu. Když pořád budeme mít náskok dvou bodů, tak budeme na konci spokojení. Jinak by mohlo třeba přijít nějaké uspokojení, a najednou je náskok pryč.

Viděli jsme z obou stran spíše nepohledný hokej. Bylo poznat, že už jde do tuhého?
Já bych to zase tak nehodnotil. Ten hokej bude takhle prostě asi mezi námi a Karlovými Vary vypadat. Něco jiného zase je, když jdete na Litvínov, který má více hravé hokejisty. Ale samozřejmě začíná přituhovat a každý tým si uvědomuje, že veškerá zaváhání mohou být na konci rozhodující. Přeci jen hrajeme o osmnáct bodů, což není moc.

„Začíná přituhovat a každý tým si uvědomuje, že veškerá zaváhání mohou být na konci rozhodující.
Přeci jen hrajeme o osmnáct bodů, což není moc.“
- Alexandr Hylák po polovině baráže

Říká se, že v baráži by mělo stačit na postup 20 bodů. Souhlasíte?
Myslím si, že 20 bodů je takové minimum, ale zatím to i tak vychází - Litvínov má 12 bodů, my 10 a Vary 8. Pokud by se to mělo rozdělit stejným dílem i ve druhé polovině baráže, vůbec bych se nezlobil. Bude to ještě těžké, protože před námi je spousta zápasů a síly už docházejí. Ale konec konců kdy jindy je najít než v takových zápasech.

Takže i v Litvínově bude každý bod dobrý?
Samozřejmě, zvláště v téhle části sezony. Podívejte se, kolik týmů si zatím odvezlo body z venku. Navíc jedeme do Litvínova, který je ze všech týmů asi nejnašláplejší. Loni přece vyhráli titul. A i když jim někteří hráči odešli, tak kvalita pořád zůstává. Takže já to beru tak, že za jakýkoliv bod bych byl spokojený.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video