Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. dubna 2016

I když už o nic nešlo, do Varů jsme jeli vyhrát, říká po zápase brankář Frodl

K poslednímu zápasu sezony proti karlovarské Energii odjížděl slávistický gólman Dominik Frodl jako dvojka. Větší část utkání však nakonec strávil mezi tyčemi, kde po první periodě a čtyřgólovém přídělu vystřídal Tomáše Krále. Sešívaní se dokázali z otřesného začátku oklepat a heroickým výkonem skóre duelu zcela otočit. Pro zadní řady byl spolehlivou oporou právě dvacetiletý brankář, který tváří v tvář soupeřovým snajprům dominoval a na vlastní konto připsal řadu výtečných zákroků. Slavia si i díky jeho povedenému představení odvezla z lázeňského města tři body a ukončila uplynulý ročník vítězstvím.

Do zápasu jste naskočil za stavu 0:4, Slavii se nakonec podařilo otočit skóre a vybojovat výhru 6:5. Takový vývoj asi nikdo nečekal.
Máte pravdu. Upřímně musím říct, že to opravdu asi nikdo nečekal. Protože prohrávat tady 4:0...Navíc když jsme viděli, jaký ten výkon byl. Proto jsme samozřejmě hrozně moc rádi, že jsme to otočili. Já obzvlášť, protože to pro mě byl první zápas v extralize, i když jen v baráži. Jsem za tu příležitost hrozně rád a snad nějaké zápasy v budoucnu ještě přidám.

Jak se vám do rozjeté partie nastupovalo? Dostavila se pověstná nervozita před velkou premiérou?
Popravdě, když jsem šel do brány, tak jsem trošku nervózní byl. Ale po prvním zákroku to ze mě spadlo a bylo to v pohodě. Cítil jsem se skvěle a něco mě tam i trefilo, takže jsem snad splnil to, co jsem měl.

Odehrané minuty jste na druhou stranu nasbíral v utkání, ve kterém už o nic nešlo. Ten tlak určitě nebyl takový.
To je jasné. Ten zápas už nic neřešil, ale jak jsem říkal, pro mě osobně to bylo super, protože zachytat si takhle extraligu je skvělý pocit.

Přesto to pro vás byla šance, díky níž jste se mohl na závěr sezony ještě ukázat.
Jasně. Co víc si můžu přát, než takhle odchytat zápas v extralize. Ještě se mi to, doufám, celkem povedlo. A vyhráli jsme, takže paráda.

2
Dominik Frodl naskočil v průběhu uplynulého ročníku do dvou zápasů. V závěru základní části WSM Ligy vychytal výhru proti Přerovu, na konci baráže se úspěšně popasoval se střelci z Karlových Varů. Ve zbytku sezony kryl záda zkušenější dvojici Hylák–Král.

Vraťme se k samotnému zápasu. Jaká atmosféra panovala v kabině po nepovedené první třetině? A co jste si řekli k dalšímu průběhu?
Nikdo z nás rozhodně nebyl spokojený. Od trenérů jsme dostali kartáč. Pohrozili nám a myslím si, že to pomohlo. Pozvedli jsme svoji hru a ve druhé třetině dotáhli skóre na 4:4. Pak už to bylo víceméně o štěstí a v závěru jsme rozhodli.

Barážové karty byly rozdány už před tímto střetnutím. S jakou motivací jste do Karlových Varů vyráželi?
S motivací zvítězit. Poslední zápas se chce vždycky vyhrát. Navíc taky budeme mít týmovou rozlučku, i proto jsme chtěli urvat tři body. Abychom na ni šli s dobrou náladou a blbě tam na sebe nekoukali, že jsme do toho nedali sto procent, nebo že jsme prohráli takovým způsobem, jak to vypadalo v té první třetině.

Na základě čeho se vám z vašeho pohledu podařilo nepříznivý vývoj otočit?
Nebudeme si nic nalhávat, domácím už o nic nešlo, takže do toho asi taky nedali sto procent. Chvílemi to bylo vidět, ale my jsme si po té první třetině řekli, že si uděláme hezký večer, abychom se u toho piva mohli dobře bavit. A vyšlo nám to.

Vítězství jste určitě chtěli darovat také věrným fanouškům, kteří vás přes všechno přijeli na sever Čech podpořit.
Přesně tak. Fanoušci byli super. Sice to byl zápas o ničem, ale oni stejně přijeli. Bylo tam asi čtyřicet lidí, což je paráda. Jsme za ně moc rádi a děkujeme jim.

V předchozím utkání, které Frodl odchytal za slávistické áčko, předvedl výborný výkon a stal se Mužem zápasu. Skvěle se předvedl i v neděli proti Karlovým Varům.

O extraligu zabojujeme příští rok

Chytal jste za juniorku nebo ve druhé lize. Pověstnou třešničkou na dortu byla příležitost v baráži. Jak byste zhodnotil svoji sezonu?
Stabilně jsem chytal za juniorku, kde se mi celkem dařilo. Vyhrál jsem statistiku gólmanů po základní části. V play-off jsme chtěli dojít dál, ale vypadli jsme před branami závěrečného finálového turnaje. Odehrál jsem i několik zápasů ve druhé lize, které se mi podle mě také celkem povedly, takže sezonu hodnotím celkem kladně. Je škoda, že jsme s áčkem nepostoupili a s juniorkou nedošli dál, ale snad to vyjde příště.

Byl mezi duely v několika různých soutěžích a baráží hodně velký rozdíl?
Jak jsem říkal, tak většinu sezony jsem chytal za juniorku, pak jsem odehrál i nějaké zápasy ve druhé lize. Za áčko jsem nastoupil poprvé na konci základní části a podruhé až teď. Takže když to srovnám, tak je to popravdě opravdu hodně velký rozdíl.

Pro Slavii byla po úspěšném play-off stěžejní hra o postup do nejvyšší soutěže. Ta se ale nakonec příliš nevydařila. Jak jste uplynulý ročník celkově vnímal ze své pozice?
S klukama jsem byl od začátku sezony. Absolvoval jsem každý trénink, byl jsem s nimi v kabině a samozřejmě jsme všichni moc chtěli postoupit, ale to se nepovedlo. Na druhou stranu ta sezona nebyla zas tak špatná. V play-off jsme hráli skvěle, v baráži to bohužel nevyšlo. Štěstí se přiklonilo k jiným. Ale příští rok se o extraligu pokusíme zabojovat znova.

V průběhu barážových bojů byl zlomovým momentem nejspíš první domácí zápas s Litvínovem.
Určitě. Tam jsme vedli 3:0 a prohráli jsme v prodloužení. Další zápas s Karlovými Vary to bylo podobné. Vedli jsme 1:0 po dvou třetinách a nakonec jsme prohráli, takže ty Vary nám utekly. Pak už to bylo těžké dohnat.

Se závěrečnou sirénou v Karlových Varech vám skončila i sezona. Jaký program bude v táboře sešívaných následovat?
Nejdřív máme večeři bez alkoholu – fanta, cola a nic jiného. Pak nějaké posezení. A jak to bude vypadat dál, to radši nebudu prozrazovat.(smích)

Autor Martina Kramerová, Michal Slavík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video