Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. dubna 2003

Na Slavii se snad podobné věci nestanou, doufá Ladislav Blažek

Druhé finálové utkání v pardubické Duhové aréně se neobešlo bez nepříjemné dohry. Mnozí fanoušci domácího týmu se nedokázali smířit s porážkou a zasypali ledovou plochu, střídačku slávistů i sektor fanoušků hostí nejrůznějšími předměty. Jedna ze skleněných lahví, které házeli domácí fanoušci směrem na fanoušky Slavie, trefila do hlavy mladou dívku. K případu se dnes vyjádřil i obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek. "Mluvil jsem dnes o tom s manažerem Kusým, řekl mi, že zaslal jménem klubu omluvný dopis rodičům zraněné dívky."

Zraněná dívka utrpěla po zásahu skleněnou "placatkou" lehký otřes mozku a hlavně šok. Z Pardubické nemocnice by si ji rodiče měli odvézt v úterý. Otec dívky zárověň hodlá podat trestní oznámení na neznámého pachatele a na pořadatele. "Policie by měla mít k dispozici záběry tribun, takže se snad podaří útočníka nebo útočníky identifikovat," doplnil Ladislav Blažek. O tomtéž informoval v omluvném dopise Zbyněk Kusý i rodiče zraněné fanynky. "Napsal nám, že ho to mrzí, ale že nemůže uhlídat 9300 lidí. Něco podobného se prý ještě v Pardubicích nestalo. Sdělil nám, že se celá věc šetří a že věří, že kamerový systém pomůže odhalit viníka. Moc tomu ale nevěřím. Neházel to jeden člověk, lahví létalo hodně..." řekla nám sestra postižené divačky. "Nic špatného jsme nedělali, zaváhali pořadatelé a příslušníci policie, kteří stáli u pardubického kotle a za námi. Jen se dívali, jak se kryjem před náletem všech možných předmětů, takže nám nezbylo nic než uhýbat. Jen šéf pardubického fanklubu mírnil lidi, aby nic neházeli, ale marně."

V Pardubicích si fanoušci mohou pochvalovat, že projdou turnikety, aniž by byli obtěžováni osobními prohlídkami, tato skutečnost ale s sebou nese riziko, že kdokoli může do hlediště bez problémů pronést nebezpečné předměty. Útoků nebyli ušetřeni ani hokejisté Slavie. "Střídačka toho byla plná, například Honza Novák dostal do hlavy PET lahví naplněnou vodou. Když to přiletí z balkónu, je to velká rána, Novák z toho byl otřesený. Fanoušci to prostě neunesli," konstatoval obchodní manažer Slavie. Bude klub podnikat nějaké kroky ohledně těchto incidentů? "Je to jednoznačně nedodržení povinností pořadatele, Slavia ale sama žádné kroky podnikat nebude. Nyní je to na APK a na řediteli soutěže, jak se k tomu postaví."

Jak říká Ladislav Blažek, šance, že by se něco podobného mělo stát na Slavii, je mnohem menší. "Právě proto, abychom zabránili podobným problémům, provádíme při vstupu důkladné osobní prohlídky. Víme, že se to mnohým lidem nelíbí, ale bohužel jinak to nejde." Návštěvníci pražských zápasů se tak budou muset opět obrnit trpělivostí při vstupu do haly - jde o nezbytná opatření, jejichž cílem je chránit bezpečí hráčů i diváků.

Více k incidentu zde.

Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více