Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. května 2016

Snažíme se o pestrost tréninků, říká trenér staršího dorostu Miloš Pecka

Po dvou týdnech volna začala 16.5. suchá příprava mládežnických kategorií. Nová sezóna je tudíž v plném proudu. Trenéři budují nový tým a zkouší během letní části nové hráče. „Snažíme se o pestrost tréninků, aby je i tato neoblíbená část bavila. Kluci už to hrají dost dlouho a vědí, že to někdy bolí, ale je to nutné k tomu, aby sezona byla úspěšná,“ říká trenér starších dorostenců Miloš Pecka.

Miloš Pecka i nadále pokračuje u staršího dorostu. I on měl na začátku května zasloužené volno po vydařené sezóně, kdy se s ročníkem 98/99 probojoval až do čtvrtfinále. „Na ledě jsme byli až do konce dubna. Dva týdny odpočinku jsou určitě potřeba. Snažil jsem se moc na hokej nemyslet, ale začalo MS v hokeji, tak to stejně nešlo,“ usmívá se slávistický trenér.

Loňská sezóna byla pro starší dorostence vydařená. Dostali se až do čtvrtfinále.

Nyní nastává část sezóny, kdy se utváří nové mužstvo. „Základní kostru týmu budou tvořit hráči, kteří tady hráli již minulou sezónu za mladší a starší dorost,“ objasňuje Miloš Pecka. „Samozřejmě budeme zkoušet i nové kluky z jiných oddílů, ale musí být lepší než tito hráči, aby se do týmu dostali,“ dodává. Během celé sezóny také trenéři sledují výkony hráčů z ostatních týmů. „Máme některé vyhlédnuté hráče, ale je to otázka dalšího jednání. Z Prahy je těžké někoho přivést, jsou zde tři extraligová mužstva. A hráči z 1.ligy nedosahují úrovně našich kluků,“ říká trenér staršího dorostu.

Suchá příprava je tedy už v plném proudu. Sami trenéři vědí, že tato část sezóny nepatří mezi nejoblíbenější mezi hokejisty. „Přípravné období už je v plném běhu, začnou i dvoufázové tréninky. Snažíme se o pestrost tréninků, aby je i tato neoblíbená část bavila. Kluci už to hrají dost dlouho a vědí, že to někdy bolí, ale je to nutné k tomu, aby sezona byla úspěšná,“ upřesňuje Miloš Pecka, proč je suchá příprava pro sezonu důležitá.

Kluky čekají v průběhu suché také přípravné zápasy, ty ale začnou až v průběhu srpna. „Máme domluveno 11 utkání včetně turnaje v Litvínově. V těchto utkáních se vykrystalizuje následné složení týmu.“ V loňské sezóně se starším dorostencům podařilo na turnaji v Litvínově obsadit první místo. Tento turnaj je také završením letní přípravy.

Dalším důležitým faktorem, na který trenéři také přihlížejí, jsou zátěžové testy. Většina kluků podstupuje tyto testy v průběhu července v období volna. „Testy ukazují hlavně trenérům, jak jsou na tom jednotliví hráči kondičně a na čem by měli nejvíc zapracovat,“ prozrazuje trenér Pecka, k čemu výsledky těchto testů slouží.

Trenérskou dvojicí u staršího dorostu i nadále zůstává Miloš Pecka a Petr Vyskočil. „S Petrem jsem spolupracoval už předtím dvěma roky, takže teď začínáme pátou sezonu. Vzájemně se doplňujeme a myslím, že nemáme mezi sebou žádný problém. Vystupujeme jako rovnocenná dvojice,“ ukončuje Miloš Pecka.

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video