Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. června 2016

Nejlepší relax od hokeje? Peter Hraško má svého buldočka

První rok v Praze si Peter Hraško užil, a proto se neváhal Slavii upsat na další sezónu. Slovenský obránce skvěle zapadl do týmu, podával stabilně dobré výkony a z hlavního města České republiky si rychle vytvořil nový domov. A to i se svým čtyřnohým kumpánem Chuckym, který se pro něj stal nepostradatelným. „Je to můj velký miláček,“ potvrzuje Hraško vášeň pro francouzského buldočka, který se svým pánem musí ladit po všech stránkách.

Slávistického beka jsme zastihli zrovna v autě, na cestě z rodného Slovenska, kde se byl v sobotu podívat na svatbě. „Měl ji můj bývalý spoluhráč. Naštěstí mi to zrovna vyšlo. Byla tam sranda a potkali jsme se s naší starou partou,“ pochvaluje si do telefonu. „Jinak už jsem v Praze. Hodně makáme a osobně se cítím dobře.“

Čtyřiadvacetiletý obránce okamžitě po skončení sezóny potvrdil, že i v příštím roce bude oblékat sešívaný dres. „Nerozhodoval jsem se ani chvíli. Chtěl jsem tu určitě zůstat i další sezónu, protože se mi tady líbí. Hned jak jsme dohráli poslední zápas, věděl jsem, že můžu dál hrát ve Slavii. V Praze se mi hodně líbí.“

Francouzští buldočci těžce snáší extrémní počasí, takže Peter Hraško musí v zimě svého miláčka pořádně zateplit. (Foto: Instagram Petera Hraška)

A nejenom vám, ale i přítelkyni a vašemu francouzskému buldočkovi. Vím o vás, že na něj nedáte dopustit…
Zrovna spí vzadu na sedačce…

Mohl byste ho trochu představit?
Jmenuje se Chucky, je skoro celý bílý, rád spinká, rád papá a občas mi leze na nervy. (směje se) Jinak je ale v pohodě a je to můj velký miláček. Hrozně rád se mazlí.

Co se vám na něm ještě líbí?
Povaha.

Je vám povahově podobný?
Asi ano. Je podobný mně i mé přítelkyni, takže mezi nás perfektně zapadl. (směje se)

Proč jste vybrali zrovna tohle plemeno?
S přítelkyní jsme chtěli hlubší vztah i s pejskem. Rozhodovali jsme se mezi anglickým a francouzským buldočkem. Já jsem chtěl anglického, ale přítelkyně byla pro francouzského. Nakonec jsme se tedy rozhodli pro něj, protože ho měli nějací spoluhráči na Slovensku a je to podle nich ideální pes. To musím potvrdit. Je to takové naše první dítě, které nás připraví na to skutečné.

Tihle psi jsou ale také trošku tvrdohlaví, ne?
Jsou, jsou… když není něco podle Chuckyho, tak nám to dává dost pocítit. Například když jdeme ven bez něj, tak se vrátíme domu a najdeme roztrhaný karton. Potom samozřejmě nahodí smutný pohled a dělá, že nic.

Nejlepší trénink na vlastní dítě? (Foto: Instagram Petera Hraška)

Rozmazlujete ho, nebo jste na něj přísní?
Když byl menší, tak jsme mu všechno tolerovali, ale už jsme ho naučili, co si může dovolit, a co ne. Takže vládne tvrdá ruka.

Jaký dobrý je pes jako relax od hokeje?
Je to určitě fajn. Přijdu domů a nemusím ležet celý den na posteli, místo toho vezmu Chuckyho na procházku a pořádně zrelaxuju a naberu síly. Prostě pohoda. Jenom škoda, že neumí mluvit. Já mu pořád něco povídám a zajímalo by mě, co by mi na to řekl. (směje se)

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více