Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. června 2016

Slávisté posilují ofenzivu! Do útoku získali Dragouna s Duškem

Na začátku týdne se slávistům podařilo udržet produktivní útočníky Jaroslava Markoviče s Milanem Mikulíkem, kteří oblékali sešívaný dres už v loňské sezoně. A tím posilování ofenzivy nekončí. Útočné řady posílí dvojice zkušených forvardů Michal Dragoun a Antonín Dušek.

„Nechceme mít v týmu tolik cizinců jako loni, proto jsme přivedli dva kvalitní hráče z extraligy. Umožnila nám to změna přestupního řádu, loni bychom museli hráče kupovat za vysoké tabulkové odstupné. Oba hráči si dlouhodobě udržují kvalitní výkonnost a jsou v ideálním hokejovém věku. Věříme, že nám svými zkušenostmi pomohou,“ říká na adresu dvou nových posil sportovní manažer Luděk Bukač.

Třiatřicetiletý útočník Michal Dragoun patřil v uplynulé sezoně WSM ligy k tahounům Prostějova, kde se potkal třeba s Markem Drtinou, defenzivní posilou sešívaných. Ve 35 zápasech zaznamenal stejný počet bodů za 12 branek a 23 asistencí. Na Hané působil formou střídavých startů z pražské Sparty, se kterou získal stříbrné medaile. Ve vyřazovacích bojích byl důležitým článkem našeho rivala a to zejména v bojovnosti. Ve statistice Radegast Index patřil vůbec k nejlepším hráčům play-off! Celkem rozdal 47 hitů a zblokoval devět střel.

Pro sešívaný tým byl v loňské sezoně hodně neoblíbeným hráčem. Ve čtyřech vzájemných zápasech totiž zaznamenal hned sedm bodů za pět branek a dvě asistence. Ve čtvrtém vzájemném střetnutí se mu navíc podařilo během necelých tří minut vstřelil hattrick a zasloužil se o vítězství Jestřábů. Před rokem byl kladenským tahounem, v 55 zápasech posbíral úctyhodných 50 bodů.

Bývalý hráč Sparty, kladenských Rytířů, ústeckých Lvů nebo Litvínova působí ve své kariéře výhradně v Česku. V tuzemské nejvyšší soutěži odehrál přes 400 zápasů, ve kterých zapsal 101 bodů. Ve WSM lize patří k jejím nejzkušenějším hráčům, zaznamenal 300 startů, ve kterých posbíral téměř 200 kanadských bodů.

Dvojnásobný vítěz extraligy z roku 2006 a 2007 má ve své sbírce mimo letošního stříbra také bronzovou medaili z roku 2004. V roce 2009 mimo jiné slavil první místo ve WSM lize s Ústím nad Labem. Další úspěchy a statistiky už bude sbírat v sešívaném dresu.

O tři roky mladší Antonín Dušek nejde do neznámého prostředí. V sešívaném dresu se krátce objevil v sezoně 2011/12, v 15 zápasech základní části tehdy posbíral 11 kanadských bodů, v play-out pak přidal další čtyři body. Od svých šestnácti let působil pod Ještědem, kde strávil celkem osm sezon v A-týmu libereckých Tygrů, se kterými hned ve své premiérové sezoně v seniorském hokeji získal bronzové medaile.

V roce 2014 se stěhoval pod vrcholky Krušných hor, kde dvě sezony oblékal dres Chomutova. Ve své premiérové sezoně vyhrál základní část WSM ligy a postoupil s Piráty do extraligy.

Třicetiletý útočník byl jedním z tahounů Severočechů - ve 48 zápasech posbíral 39 kanadských bodů. Dalších pět bodů přidal v následné baráži, kde se navíc prosadil právě proti Slavii. Minutu před koncem snižoval v prvním kole na 1:2, tři body tenkrát ale brali slávisté.

Loňskou sezonu si s Chomutovem vyzkoušel také tuzemskou nejvyšší soutěž. Ve 46 zápasech základní části posbíral pět bodů, v týmu ale plnil spíše defenzivní povinnosti.

Dušek má bohaté extraligové zkušenosti, které by se slávistům mohly v nové sezoně hodit. V české nejvyšší soutěži nasbíral čtyři stovky startů, ve kterých zapsal 97 bodů. O soutěž níž odehrál bez mála 200 zápasů, ve kterých posbíral 114 kanadských bodů.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více