Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. června 2016

Na led se moc těším, hlásí Jiří Rys a už vyhlíží svatbu

Čtyřiadvacetiletý útočník Jiří Rys podstupuje letní přípravu společně se slávistickým týmem. Sympatický mladý hokejista prozradil plány na léto a ohodnotil dosavadní přípravu. V loňské sezóně posbíral devatenáct bodů během čtyřiceti pěti zápasů. „Po sezóně mi zavolal pan Bukač s nabídkou, která se mi líbila, a tak jsme se domluvili,“ odtajňuje mladoboleslavský odchovanec zákulisí dohody.

Jiří Rys strávil většinu loňské sezóny v Ústí nad Labem, v jehož dresu se třikrát střetl se slávisty. Po sezóně se dohodl s Luďkem Bukačem na spolupráci ve Slavii. Se sportovním manažerem sešívaných se Rys zná už od dětství, kdy ho trénoval v Boleslavi. „Pan Bukač mě vedl v dorosteneckých kategoriích a následně i v juniorce, ale neřekl bych, že to byl rozhodující fakt při naší domluvě,“ říká.

„V Boleslavi jsem byl dlouho a sám na sobě jsem cítil, že potřebuji změnu. Nabídku od Slavie jsem přijal a jsem rád, že tu mohu být. Mám tu hodně kamarádů a dá se říct, že znám téměř celou kabinu. Prahu mám kousek od domova, Slavia je navíc vynikající klub, takže nebylo co řešit,“ vypráví.

Ve středočeském klubu se seznámil také s Tomášem Jiránkem, kterého zná už od 6. třídy. „Celou střední jsme spolu chodili do školy, seděli jsme v jedné lavici. Dá se říct, že je to můj nejlepší kamarád,“ ujasňuje.

Není tedy divu, že si právě od něj zjišťoval informace o svém novém angažmá. „Mluvil jsem o tom s Milanem Mikulíkem i s Tomášem, oba tu byli loňský rok velice spokojení,“ prozrazuje čtyřiadvacetiletý útočník.

„Znám i spoustu dalších kluků z týmu. S Romanem Chloubou jsem byl v Liberci na pokoji, Jardu Kverku znám z reprezentace, Honzu Pohla z Ústí a Tondu Duška si pamatuji ze zápasů proti Benátkám a teď s námi jezdí do Edenu v autě.“

Chceme se na sezonu dobře připravit

Všichni se teď dohromady připravují na Slavii, kde je ale celý tým zatím rozdělen do dvou skupin. „Já přijdu více do styku s první partou. Hrozně mě to baví a myslím si, že to bude fungovat," prozrazuje. „Je to dřina, ale dobře si uvědomujeme, že je to potřeba. Chceme se na novou sezonu dobře připravit. Neřekl bych ale, že patřím mezi hráče, kteří by nějak extrémně trpěli.“

A jak hodnotí suchou přípravu? „Je to něco jiného, než jsem poznal. Tréninky jsou zkrácené do hodiny a půl a jdou velice intenzivní. Zatím se mi to moc zamlouvá,“ culí se. „Během kariéry jsem absolvoval několik letních příprav a většinou to byly čtyřhodinové maratony. Byl jsem i na soustředění na kolech, kde to vždycky bylo peklo,“ vzpomíná forvard, který v nadcházející sezóně bude na svých zádech nosit desítku.

Slávisté nastoupí na led o měsíc dříve, než bývá zvykem. Už příští týden totiž navštíví zimní stadion ve Velkých Popovicích. „Na led už se těším. Bude to zase velká změna oproti suché přípravě,“ neskrývá nadšení Rys.

Stereotyp nečeká na mladého slávistu ani během letní pauzy, se svou dlouholetou partnerkou se připravuje na svatbu. „Zasnoubili jsme se minulý rok v Thajsku. Svatba bude 2. července,“ odhaluje něco málo ze svého soukromí. „Kdyby to vyšlo, tak bychom chtěli i na svatební cestu. Zatím jsme koukali na Řecko,“ dodává.

Svatba#pozvanky#rozvezeno#🤘🤘

Fotka zveřejněná uživatelem Jiří Rys (@rysjirka92),

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více