Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. června 2016

Silová příprava mi vyhovuje, libuje si Dušek a těší se na miminko

Třicetiletý útočník Antonín Dušek míří do Edenu z Chomutova, kterému pomohl k postupu do nejvyšší soutěže na úkor pražské Slavie. Teď se bude šikovný liberecký odchovanec snažit vrátit extraligovou příslušnost právě červenobílým. Dušek už sešívaný dres oblékal. V sezoně 2011/12 pomohl slávistům v 15 zápasech základní části 11 body. „Rozhodl jsem se rychle. Slavia je ambiciózní klub, který chce bojovat o postup,“ říká Dušek o svém přestupu.

Do Edenu jste přišel po sezoně z Chomutova. Kdy se vám Slavia poprvé ozvala a jak dlouho trvala jednání?
Nepamatuju si úplně přesně, kdy to začalo. Reálně jsme se ale začali domlouvat až potom, co pro nás s Chomutovem skončilo play-off. Samotná jednání pak nebyla nijak dlouhá, trvala asi čtrnáct dnů.

15
Tolik kanadských bodů nasbíral Dušek v červenobílém dresu při svém krátkém angažmá v Praze

Jak dlouho jste se rozhodoval mezi různými nabídkami a proč pro vás nakonec zvítězil sešívaný dres?
Trochu jsem se rozmýšlel, ale nakonec to nebyla těžká volba. Chvíli už jsem na Slavii byl, takže znám zdejší prostředí a vím, do čeho jdu. Je to ambiciózní klub, který se chce dostat zpět do extraligy. Navíc je teď manželka těhotná a Praha není od Liberce daleko. Tohle byly asi ty hlavní důvody, co rozhodly pro Slavii.

A sledoval jste, jak se Slavii v loňské sezoně dařilo?
Sleduju celkově českou hokejovou scénu, takže mi neunikly ani výkony slávistů. Snad se nám letos povede ještě lépe a dojdeme si pro postup.

Jak jste si sednul s kabinou?
Myslím, že jsme si sedli dobře. Zatím znám převážně jen jednu půlku, protože trénujeme rozdělení na dvě skupiny. Musím říct, že jsou všichni fajn a že si navzájem rozumíme.

Znal jste už z dřívějška někoho z hráčů?
Znal jsem Romana Chloubu a trochu rychleji jsem se seznámil s Jirkou Rysem a Tomášem Jiránkem, protože zatím dojíždím z Liberce a oni jezdí z Mladé Boleslavi, tak cestujeme spolu.

Suchá příprava je v plném proudu. Jak se vám zatím líbí?
Líbí se mi, že jsme najeli na intenzivní model, kdy trénujeme jednou denně hodně intenzivně. Pracujeme hlavně na síle. Už v Chomutově jsem měl podobnou individuální přípravu a myslím, že je to mnohem lepší příprava než ty, které se praktikovaly v předcházejících letech.

Spousta hráčů nemá suchou přípravu zrovna v lásce. Jaký vztah k ní máte vy?
Nevadí mi. Hlavně když se zaměřujeme převážně na sílu, protože to podle mě má smysl. Horší je, když člověk někde běhá okruhy, které nejsou do hokeje zas tak moc potřeba. Je mnohem příjemnější, když se člověk v přípravě soustředí na něco, co podle něj má smysl. A taky díky tomu taky mnohem víc pracuje, protože má větší motivaci.

Spolu s ostatními slávisty vyjel na led ve Velkých Popovicích také Antonín Dušek

Teď jste netradičně už na konci června nazuli brusle. Je to příjemné zpestření?
Já tuhle změnu docela vítám. Myslím, že je dobré proložit suchou přípravu bruslením. Není úplně dobré být pět měsíců v kuse bez ledu. První trénink byl zábavný a zaměřený hlavně individuálně, což mi vyhovovalo.

Jak se vám po tak dlouhé době bez ledu bruslilo?
Cítil jsem se jako po obrně. (směje se) Nebylo to úplně ono, ale takhle se cítím každou sezonu při prvním tréninku na ledě. Ještě mám spoustu času, abych se do toho zase dostal.

S manželkou se připravujeme na miminko

Po konci sezony jste měl chvíli volna. Vyrazil jste někam na dovolenou?
Nebyli jsme nikde. Začal jsem poměrně brzo trénovat a s manželkou jsme se nemohli rozhodnout pro žádnou destinaci, tak jsme nakonec zůstali v Liberci.

A chystáte se někam během dvou týdnů volna, které vás čekají v červenci?
Nikam se nechystáme, protože je manželka těhotná a nikam se jí moc nechce. Nanejvýš pojedu na víkend za rodiči, ale jinak budeme převážně v Liberci.

Kdy máte termín?
Narození čekáme 24. září a už se na to moc těšíme.

Autor Michal Toman, Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více