Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. července 2016

Dominik Frodl o nové masce: Když nic nechytíš, musíš aspoň dobře vypadat

Dominik Frodl by měl v nadcházející sezóně krýt záda zkušenému Alexandru Hylákovi. Diváci ho už však nebudou moci vídat ve staré helmě „haškovského typu“. Dvacetiletý gólman se totiž rozhodl pro změnu a vůbec poprvé v životě tak do sezóny vyrukuje v klasické brankářské masce. Přečtěte si rozhovor, v němž slávistická naděje popisuje, proč se ke změně rozhodla, nebo jaký zvolila design.

Proč jste se odhodlal ke změně?
V podstatě od začátku loňské sezóny do mě Saša (Alexandr Hylák) s Máličem (Roman Málek) šili, ať si pořídím novou masku. Říkali, že pak budu konečně vypadat jako gólman. S postupem času mi vlastně ani nic jiného nezbývalo, protože se to s nimi někdy už fakt nedalo vydržet. (směje se)

V této staré masce už Dominika Frodla v Edenu neuvidíte...

Proč jste vůbec tak dlouho chytal v masce starého typu?
Když jsem začínal v bráně, měl jsem klasickou hráčskou helmu. První tento starý typ jsem pak dostal asi v šesté třídě. Na tu helmu jsem byl zkrátka zvyklý, vyhovovala mi, nebyl důvod měnit. Navíc jsem byl taky odlišný od ostatních a každý mě hned poznal. Vždy jsem někam přijel a hned všichni říkali: „Hele, to je ten Frodl s tím kýblem na hlavě!“ (směje se)

Když vás Saša Hylák s trenérem Málkem přemlouvali, šlo jen o estetiku, nebo hrály roli i jiné aspekty, například bezpečnost?
Asi od každého trochu. Myslím, že jim šlo hlavně o to, abych jim už s tím kýblem, jak tomu říkali, nedělal ostudu. Navíc na mě ostatní (agenti, skauti nebo trenéři) koukali zkrátka jinak. Nevěřil jsem tomu, ale když jsem to slyšel od mnoha lidí, musel jsem uznat, že mají pravdu. A o bezpečnost šlo určitě taky. Na konci minulé sezóny mě někdo trefil do hlavy a ta helma se mi celá zvedla. Málič si to natočil a pak s tím chodil asi dva dny po zimáku, všem to ukazoval a měl z toho hroznou srandu. Říkal, že mě v tom jednou zabijou.

Maska Jacoba Markströma, brankáře Vancouveru, kterou se Dominik Frodl inspiroval.

Rozdíl je to velký, věřím ale, že si zvyknu

Pojďme k nové masce… Popsal byste její design a co vás k němu vedlo?
Vycházel jsem z masky Jacoba Markströma, kterou jsem si našel na internetu, pouze jsem změnil nějaké detaily. Stejně jako na každou předchozí helmu jsem si dal znak, letos navíc i starý znak Slavie na druhou stranu. Nahoru pak pruh s přezdívkou a dozadu panorama Prahy a křížek s čísly hokejistů Marka, Rachůnka a Vašíčka, stejně jako už jsem měl na dvou předchozích maskách.

Diskutoval jste vzhled s někým, nebo jste se rozhodoval zcela sám?
Víceméně sám. Jenom jsem nevěděl, co dát nahoru, protože původně tam bylo V s nápisem Vancouver. Nakonec jsem zvolil pruh s přezdívkou a myslím, že se maska hodně povedla.

Takže jste plně spokojen, nebo byste nyní něco třeba trochu pozměnil?
Neměnil bych. Základ je dobře vypadat, alespoň to tak říkáme, že když už nic nechytíš, tak je důležité u toho alespoň vypadat dobře. (směje se)

Na závěr se nemohu zeptat jinak: Jak vám nový typ masky sedí?
Já s ní byl na ledě zatím asi jenom čtyřikrát. Rozdíl tam určitě je veliký. Doufám a věřím, že si zvyknu a že to bude v pohodě.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více