Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
18. července 2016

Viktor Nestrašil se stěhuje do finské Tappary. Je to nová výzva, říká

Patřil k tahounům slávistické juniorky, ve které navíc nějaký čas dělal i kapitána, a díky výborným výkonům si vysloužil místo i v áčku, za které odehrál jedenáct zápasů. V nové sezóně by podle pravidel v českém hokeji už v juniorce nemohl hrát, a tak zvolil ve své kariéře první zahraniční štaci. Ve finské Tappaře podepsal Nestrašil roční smlouvu s následnou opcí na další sezónu.

Tappara Tampere patří k tradičním finským klubům, v minulém roce oslavil šedesát let od svého založení.

Slávistický odchovanec Viktor Nestrašil patřil v minulé sezóně k nejlepším juniorům, dokonce byl i nejproduktivnějším hráčem nejstarší mládežnické kategorie, přestože neodehrál nejvíce zápasů. Část roku totiž strávil v áčku, za které stihl naskočil do jedenácti utkání. „Na léta ve Slavii nikdy nezapomenu. Určitě se budu rád vracet a potkávat se s lidmi, kteří mi dali možnost se rozvíjet,“ hodnotí Nestrašil.

Od nové sezóny jsou v juniorské kategorii zrušeny výjimky pro starší hráče, a tak se devatenáctiletý útočník začal poohlížet po novém působišti. „Zvažoval jsem několik možností, vypadalo to, že si zkusím USHL (juniorská soutěž v USA), pak jsem ale dostal nabídku z Tappary Tampere, nad kterou jsem ani chvilku neváhal. Rozhodlo hlavně to, že o mě projevili opravdu velký zájem,“ vypráví forvard.

Tappara Tampere je nejúspěšnějším finským klubem v historii, domácí soutěž vyhrál celkem třináctkrát, naposledy se mu to povedlo v minulém roce. Navíc v dresu tohoto klubu loni zářil mladík Patrik Laine, který uchvátil skvělými výkony na seniorském mistrovství světa a na draftu NHL se umístil na druhém místě.

Nestrašil už byl v Tampere na začátku července přibližně dva týdny, po kterých podepsal s tradičním finským klubem roční smlouvu s opcí na další rok. „Už jsem měl možnost se se všemi v klubu potkat, během toho, co jsem byl ve Finsku, jsem si nemohl na nic stěžovat, postarali se o mě perfektně, což mi dává možnost se soustředit jen na svůj výkon,“ popisuje slávistický odchovanec. „Definitivně do Finska odlétám 30. července, kdy se s týmem začnu připravovat na novou sezónu.“

Viktor Nestrašil (vlevo) ještě ve slávistické juniorce.

Nová role

„Ve Slavii jsem měl vždy roli tvořivého a koncového hráče, od kterého se čekalo, že bude rozhodovat zápasy, v Tampere se chci zdokonalit i v obranné hře, abych mohl v dospělém hokeji přijmout jakoukoliv roli,“ říká Nestrašil, který bude v Tappaře začínat jako elitní centr v tamním juniorském týmu a bude záležet jen na jeho výkonech, kdy se podívá i dospělého finského hokeje.

Nestrašil věří, že se díky působení v Tappaře přiblíží svému snu, který je stejný jako téměř u každého hokejisty. „Samozřejmě bych si jednou chtěl zahrát v NHL a vyhrát Stanley Cup,“ netají se.

Poprvé jsem byl v Edenu, když jsem byl ještě v kočárku. Bude to tedy vždy krásný pocit, když se na Slavii budu vracet.
- Viktor Nestrašil

Došlo i na možnost zahrát si alespoň jednou ve stejném týmu i se svým bratrem Andrejem Nestrašilem, který se momentálně zotavuje ze zranění páteře a připravuje se na novou sezónu v týmu Carolina Hurricanes. „Určitě by bylo hezké si s bráchou zahrát, v nejbližších letech to ale nebude. Nejdříve si chci udělat jméno jako Viktor Nestrašil, nerad bych, aby mě brali jen jako toho druhého za mým bratrem,“ přeje si nováček v týmu Tappara Tampere.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více