Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. dubna 2003

Mladé pušky, díl druhý: Mash 44812.

Zatímco sestavy obou týmů připomínají lazaret, mladé pušky jsou stále pohromadě. Radek Dlouhý překonal virózu a ve dvou finálových utkáních v Edenu opět nastupoval vedle Kopeckého a Jaroše. Šanci dostali tradičně i pardubičtí "Commandos" Kolář, Koukal, Průcha. Na ledě se mladíci potkávali častěji než na východě Čech, ale nikdo z nich nevyčníval. Přestože nepromluvili do statistik, odvedli pro svůj tým slušnou práci.

Nebojácný Jaroš si nebral servítky ani s Lubinou

V domácím prostředí dostávali mladí slávisté podle očekávání více prostoru než o víkendu v Duhové aréně. Bylo znát, že na úzké kluziště jsou zvyklejší. V útočném pásmu se snažili clonit v prostoru před brankou a tečovat střely od modré. Střelecky nejaktivnější byl Milan Kopecký. Centr útočné formace si vedl poměrně dobře i na vhazování. Dobrým dojmem působil také Petr Jaroš. Ten na sebe upozorňoval hlavně nebojácnými souboji před Svobodovou brankou. Respekt neměl ani před Ladislavem Lubinou.

Ve 49. minutě třetího finále byli mladíci u inkasovaného gólu na 4:4. Při návratu z trestné lavice ujel do samostatného nájezdu Duben a zařídil pro Pardubice prodloužení. Kvůli zranění Hrušky, Supa a Krátošky byl Kopeckého útok v prvním zápase v Edenu hodně vytížen i ve třetí třetině a v prodloužení. V nastaveném čase ale vyrobil chybu, po které ujížděl sám na Málka Kudrna. Slávistický gólman svůj tým naštěstí podržel a po "Kolaříkově haluzi" se všichni včetně mladých mohli radovat z vítězství.

I o den později byla úspěšnější Slavia, a tak Petr Jaroš, Milan Kopecký a Radek Dlouhý po juniorském titulu z roku 2000 stojí na prahu zlaté brány i mezi seniory.

Nula od nuly padne

Pro technicky laděnou trojici Kolář, Koukal, Průcha byly "ztísněné poměry" na slávistickém stadioně spíše nevýhodou. Nebyli tak vidět jako v domácím prostředí. Měli potíže s tvrdostí slávistických beků. V Pardubicích stáli u dvou ze třech vstřelených branek Východočechů, tentokrát si nepřipsali ani bod.

V prvním utkání na Slavii se ve třetí třetině na led dostali jen jednou, prodloužení proseděli na střídačce. Jedinou vážnější šanci měl až ve čtvrtek v první části Kolář, který nepříjemně tečoval Zábranského střelu. Málek kotouč však za svá záda nepropustil. Na druhou stranu nebyla prolita "mladá krev" ani při jednom ze sedmi gólů Slavie ve dvou zápasech, a tak ve statistice +/- zůstaly Kolářovi, Koukalovi a Průchovi nuly.

Statistiky třetího a čtvrtého finále:

               g  a  b  st +/- tm
SLAVIA
Petr Jaroš     0  0  0   3  -1  2
Milan Kopecký  0  0  0   6   0  0 
Radek Dlouhý   0  0  0   4  -1  0

PARDUBICE              
Jan Kolář      0  0  0   2   0  0
Petr Koukal    0  0  0   3   0  0 
Petr Průcha    0  0  0   0   0  2

Střídání:

Jaroš, Kopecký, Dlouhý Kolář, Koukal, Průcha
3. finále
1.tř 2.tř 3.tř OT 1.tř 2.tř 3.tř OT
9 7 10 3 5 5 1 0
29 11
4. finále
1.tř 2.tř 3.tř OT 1.tř 2.tř 3.tř OT
5 5 4 - 6 2 4 -
14 12
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více