Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. srpna 2016

Příprava v plném proudu, Slavia změří síly s Kladnem a jihokorejskou Hallou

První dva zápasy přípravy vyšly sešívaným parádně. Slavia nejprve rozstřílela Kobru na jejím ledě 8:1 a následně si doma poradila také s karlovarskou Energií v poměru 5:2. V posledním utkání však přišlo drobné zaváhání, červenobílí si nedokázali poradit se semifinalistou play-off loňského ročníku tuzemské nejvyšší soutěže a z Mladé Boleslavi odjeli s porážkou 1:5. Nyní se vrací zpět do Edenu, kde je čekají dva zápasy ve dvou dnech.

Boleslavští překonali Alexandra Hyláka na domácím ledě hned pětkrát, Slavia se trefila jen jednou.

Bruslaři přivítali sešívané na svém ledě netradičně již v 10:30 dopoledne. Ranní start byl zjevně příjemnější pro domácí, kteří šli již v páté minutě do vedení.Těsně před koncem úvodní části navíc přidal druhou branku čerstvý mistr extraligy Vampola a domácí tak mizeli v útrobách stadionu s pohodlným náskokem 2:0.

Ale hosté utkání ještě nezabalili. V úvodu druhé třetiny snížil na rozdíl jedné branky ex-boleslavský Jiří Rys. Bohužel však zbytek třetiny patřil výhradně domácím. Ti poslali do branky Pražanů další tři puky a stav po prostřední části byl 1:5. Kverka měl sice ještě ve třetí třetině možnost snížit, ale jeho trestné střílení zůstalo nevyužito a Slavia odjížděla do Prahy bez úspěchu.

Ve čtvrtek do Edenu na Kladno, v pátek na jihokorejský Anyang

Slávisté budou chtít na nevydařený zápas jistě co nejdříve zapomenout. V dalších dnech je totiž čeká náročný program. Jako první v tomto týdnu přijede do Prahy Kladno, které čeká na Slavii jako soupeř již ve 4. kole dalšího ročníku WSM ligy. Loni proti tomuto soupeři sešívaní začali své působení v první lize neúspěšně, na jeho ledě podlehli 3:2 po samostatných nájezdech. Naprosto stejně skončilo i druhé měření sil, takže po dvou vzájemných zápasech měli „jágrovci“ na svém kontě dvě výhry proti prestižnímu soupeři.

Ale karta se měla obrátit. Dvacáté sedmé kolo na ledě Středočechů přineslo Slavii vítězství v poměru 5:3 a v kole čtyřicátém odjížděli Rytíři z Edenu s prázdnou a domů si vezli další čtyři inkasované branky. Celková bilance proti Kladnu z loňské sezóny tak zní 4 zápasy, 2 výhry a 8 bodů, což je více než slušné. Na Kladně bylo přes léto velmi rušno. Tým opustilo celkem deset hráčů v čele s takovými personami jako Skuhravý, Mensator či Stach. Ale na ČEZ Stadion zamířilo ještě více borců, také s velmi zvučnými hokejovými jmény.

Kladno dokázalo přilákat např. Petra Tona, Jiřího Cetkovského, Jiřího Burgera a mnoho dalších známých playerů. Rytíři tak i v příštím ročníku WSM ligy budou patřit k největším favoritům na postup do baráže.

„Kladno posílilo o zkušené hráče a budí respekt. Proti Varům nehrálo kompletní, a přesto je porazilo. V zápase chceme podat stoprocentní výkon a posunout se zase o kus dál. Pokud nyní vyhrajeme, zvedne se nám sebevědomí. Navíc budeme v psychické výhodě, až na sebe narazíme v ostrém soutěžním utkání,“ komentuje soupeře před zápasem Jaromír Kverka.

Slavii prověří i loňský vítěz Asijské ligy

Další soupeř Slavie je však pro drtivou většinu nejen sešívaných fanoušků velkou neznámou. Jihokorejský celek Anyang Halla je velmi mladým klubem založeným teprve v roce 1994, což pochopitelně souvisí s nepříliš dlouhou hokejovou tradicí na Korejském poloostrově.

Anyang Halla je trojnásobným mistrem Asijské ligy

V ročníku 2004-2005 se stal Anyang členem Asijské ligy a již pět let nato vyhrál první mistrovský titul. Ten obhájil i v ročníku následujícím. Třetí titul přidal Anyang v loňském roce, když ve finále zdolal ruský tým PSK Sachalin.

I když se to zdá na první pohled nepravděpodobné, Halla nese ve svém týmu značnou českou stopu. V letech 2005 - 2007 zde působil český hokejista Zdeněk Nedvěd, který nastupoval mimo jiné i za Toronto Maple Leafs. Za 66 zápasů zde kladenský odchovanec nasbíral úctyhodných 85 bodů!

A v současné době působí na lavičce tohoto celku trenér Patrik Martinec. Ten zde strávil jako hráč pět sezón. Během nich získal nejen první mistrovský titul, ale nasbíral také celkem 273 bodů, díky kterým je stále druhý nejproduktivnější hokejista v historii celé soutěže!

V týmu také hraje několik Kanaďanů a jeden Američan. Je tak více než jasné, že Slavii nečeká nic lehkého. Koneckonců, Anyangu se v úterý postavily již České Budějovice a jihokorejskému soupeři podlehly 1:2.

Zápas proti Rytířům začíná ve čtvrtek v 17:30, proti Anyagnu pak o den později v 17 hodin.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více