Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. srpna 2016

V přípravě se po krátké pauze jede dál, Slavia vyzve Rytíře

Po týdenní zápasové pauze, kterou vyplnily tvrdé tréninkové dávky, vyjedou slávisté na led k dalšímu přípravnému utkání. Tentokrát se představí na půdě kladenských Rytířů. Středočeský celek dokázali v rozjíždějící se sezoně už jednou porazit. Před dvanácti dny a zraky vlastních fanoušků v Edenu totiž dovedli duel k těsnému vítězství 2:1. Pikantní nádech bude mít i jejich druhý předsezonní mač. Kladenští budou chtít Slavii oplatit porážku a potvrdit vzestup formy, sešívaní naopak prodloužit vítěznou sérii z přípravy, již přeťala pouze prohra v Boleslavi.

Červenobílým se prozatím v přípravě velice daří. Z šesti přátelských utkání odcházeli poraženi pouze jednou a nasázeli svým soupeřům celkem dvacet branek. Nejlepší výsledek zaznamenali hned v prvním duelu, v němž rozstříleli pražskou Kobru 8:1. Jediná prohra přišla na začátku srpna v Mladé Boleslavi, kde sešívaní podlehli Bruslařům 1:5. Mezitím stihli přetlačit Karlovy Vary nebo jihokorejskou Hallu a získat cenný skalp litvínovské Vervy.

Slávisté sváděli s Rytíři líté už v prvním přípravném utkání.

Kladenští se v přípravě naopak rozjížděli pomaleji a první tři zápasy prohráli. Z Mladé Boleslavi odjížděli s porážkou 4:5, na domácím ledě pak nestačili na karlovarskou Energii a po výsledku 2:6 se vraceli s nepořízenou i z ledu Českých Budějovic.

Neúspěšná série skončila až při druhém měření sil s Vary v karlovarské KV Areně, kde sestava Rytířů vybojovala těsné vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Pak přišla bitva se Slavií ve vršovickém Edenu. Zatímco slávisté si po ní připsali do kolonky výher další triumf, Kladno znovu prohru.

3:2
Bilance proti Kladnu vyznívá lépe pro Slavii. V uplynulé sezoně Rytíře dvakrát porazili, třetí výhru přidali v přípravě na další ročník

Po zásahu Havlůje z 5. minuty sice měli na začátku hosté navrch, pak už se ale trefovali jen sešívaní. „Měli jsme horší start a prvních deset minut moc nejezdili. Pak jsme se do toho ale dostali. Začali jsme hrát dobře, chodili napadat a padl tam vyrovnávací gól,“ popsal úvod Tomáš Andrlík.

O srovnávací branku se zasloužil právě dvacetiletý bek. Síť se za brankářem Hanuljakem rozvlnila po jeho ráně ve 34. minutě. „Šáfa (David Šafránek, pozn. red.) získal puk a jel sám na gólmana, způsobil závar před bránou, obránci Kladna se snažili kotouč vyhodit. Já jsem si najel do pásma a ten puk šel přímo proti mně, tak jsem vystřelil z první a spadlo to tam. Gólman tam vlastně pořádně ani nebyl,“ řekl o gólové situace bývalý hráč Plzně.

Po něm se trefila ještě nová letní posila z Jihlavy Miha Štebih, který definitivně otočil nepříznivé skóre ve prospěch červenobílých. Slavia tak přidala na pomyslnou šňůru výher další korálek.

V předchozím duelu měli nejdřív navrch Kladenští, pak Slavia vývoj otočila.

Kladno i Slavia mají formu, ČEZ stadion čeká ostrá bitva

Pro Rytíře však neúspěch znamenal odraz ode dna a ve zbývajících dvou střetnutích udolali jak Horáckou Slavii Třebíč, tak jihočeský Motor. Na ČEZ stadionu se proto dá očekávat velmi zajímavá podívaná. Obě mužstva, jež by spolu v nadcházející sezoně měla svádět líté souboje o čelní příčky WSM ligy, jsou totiž momentálně slušně nadupaná. A to nejen z pohledu nedávných výsledků, ale i z hlediska kádru. Ton, Tenkrát nebo Burger na jedné a Hylák, Dragoun či Chlouba na druhé straně jsou toho jasným důkazem.

V červenobílém dresu už se každopádně neobjeví Marek Loskot, jenž po dohodě s klubem ukončil svou zkoušku. Do kladenské ledové arény však možná vyrazí Zdeněk Kubica, kterému zkouška u sešívaných naopak začíná.

Slavia se v duelu může opírat především o sebevědomí, které nabrala v průběhu dosavadní části přípravy, Kladno o poslední dvě výhry. V minulé sezoně byly vzájemné střety hodně vyrovnané – sešívaní v nich dvakrát prohráli po nájezdech a dvakrát na ledě dominovali už v základní hrací době. To, zda vylepší vzájemnou bilanci, bude známo zítra navečer, utkání na Kladně se hraje od 17:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více