Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
28. srpna 2016

Nový Dominik Furch? Dorostenci vyladili svoje masky

Matěj Kodad a Petr Pánek se po konci loňské sezony rozhodli, že je čas na změnu. A tak změnili během herní pauzy oba gólmani staršího dorostu design svých obličejových chráničů. Nové masky budou zcela jistě v extralize budit respekt, a proto jsme slávistické brankářské naděje vyzpovídali. Dozvíte se, co je vedlo ke změně, jak jejich nové masky vypadají, ale i kdo jim je vytvářel.

Matěj Kodad si z designem své masky opravdu vyhrál.

Branku staršího dorostu budou v letošní sezoně hájit nově vyzbrojení strážci. Oba gólmani Matěj Kodad i Petr Pánek si totiž nechali během herní pauzy přemalovat svoje brankářské masky. A obě se velice povedly.

O tom nicméně svědčí i nadšený popis obou brankářů. „Na pravou stranu masky jsem zvolil staré logo Slavie, protože se mi líbí. Pak jsem chtěl do designu zakomponovat i nové logo, které mám nakonec na levé straně,“ popisuje svou novou masku gólmanská jednička starších dorostenců Matěj Kodad.

„Typický znak Slavie, hvězdu, jsem si nechal dát na temenní část. Vzadu mám pak čtyřlístek pro štěstí a svoje datum narození v podobě římských číslic.“

Petr Pánek se při vytváření masky inspiroval Dominikem Furchem.

Stejně zaujatě mluví o své masce také brankářská dvojka Petr Pánek. „Hodně jsem se inspiroval Dominikem Furchem. Masku mám celkem podobnou jako on. Líbila se mi hlavně značka s nápisem „STOP“,“ vysvětluje.

„Na dolní straně obličejové části masky mám taky svou přezdívku „Paňas“. Rozhodoval jsem se mezi svým jménem a přezdívkou, nakonec zvítězila přezdívka. Na pravé a levé straně masky mám potom nový znak Slavie,“ dodává.

Někteří brankáři mají ve zvyku měnit masku po každé sezoně. Kodad a Pánek si však masky pořizují na delší dobu. „Nemám nějaké intervaly, ve kterých masky měním. Když zkrátka cítím, že je čas na změnu, tak si nechám udělat novou,“ odhaluje Pánek, k němuž se přidává i jeho brankářský kolega. „Většinou se snažím mít masku tak na dva roky, a pak ji většinou změním.“

Na zápase vždycky kouknu, v čem brankáři chytají, říká Pánek

Trendy mezi světovými gólmanskými třídami ale oba dva mladí slávisté samozřejmě sledují. „Už když jsem byl malý, tak jsem se hodně díval na gólmany, jak mají udělané masky. Spíš se ale snažím, aby na mojí masce byly moje nápady,“ vypráví Kodad. „Design si vybírám většinou podle klubu, kde chytám. Na zadní straně masky mám ale vždycky něco svého,“ upřesňuje.

A za kým zajít, pokud chcete takové masky, jakými se chlubí gólmani staršího dorostu? „Masku mám od taťky brankáře Jirky Patery, který tu loni chytal,“ doporučuje Matěj Kodad a pozadu nezůstává ani Petr Pánek. „Masku mi dělal pan Korál, za což mu moc děkuju. Myslím, že se mu opravdu povedla,“ chválí práci mistra, jenž zdobil masky mimo jiné i Romanu Málkovi.

Autor Michal Toman, Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více