Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. srpna 2016

Konečně mám prostor, chválí si Dušek. Švýcary sestřelil vítězným gólem

Už v dresu Slavie oslavil v srpnu Antonín Dušek třicítku a zkušenosti zatím ukazuje vrchovatě. Proti švýcarskému Martigny vstřelil vítězný gól, přidal jednu asistenci a bodoval tak už v pěti ze šesti přípravných zápasů, do kterých nastoupil. „Určitě pomáhá prostor na ledě, který jsem loni moc nedostával. To dělá hrozně moc, ze střídačky člověk body neudělá,“ říká Dušek, střelec první formace.

V elitní lajně mu pomáhá ještě Roman Chlouba a Henri Tuominen. Nově poskládaná trojka zatím šlape na jedničku a trenéři tak asi nebudou mít moc důvodů ji měnit.

„Zatím nám to jde dobře, dáváme góly a moc jich nedostáváme,“ hodnotí Dušek, který svá slova potvrdil v pátečním zápase proti švýcarskému soupeři. V přesilovce si po přihrávce Chlouby mezi třemi protihráči dobře počkal na puk, zpracoval a vystřelil přesně nad pravý beton.

Vzhledem k bezchybnému výkonu gólmana Hyláka byla trefa ze sedmé minuty taky vítězným gólem. „Saša to v bráně výborně zavřel. Odvedl perfektní výkon a díky tomu jsme vyhráli nejenom tenhle zápas. V prvních přípravných utkáních jsme byli na začátku utkání horší, ale podrželi nás brankáři a pak jsme hru vyrovnali.“

Jsme brusliví, soupeři s tím mají problémy

Slávisté kromě gólmanů spoléhají také na výbornou fyzičku nahnanou během propocené suché přípravy. „Jsme celkem bruslivý tým a s tím měli zatím soupeři v přípravě problémy,“ říká třicetiletý útočník.

Marek Drtina zlomil odpor soupeře brankou z 56. minuty

Pohyb byl nakonec velkou zbraní i na švýcarský tým Martigny, který byl pro Slavii další národnostně-hokejovou konfrontací. „Nebylo to jednoduchý. Oni byli siloví, dobře bruslili stejně jako my, srovnal bych to kvalitou se špičkou první ligy,“ hodnotí Dušek.

Nebyla nouze také o tvrdé zákroky a celkem patnáct vyloučení na obou stranách. Hra se tak kouskovala a Švýcaři měli o co hrát. Po další přesilovkové akci z 56. minuty už ale slávisté díky dělovce Marka Drtiny rozhodli. A byl u toho znovu asistující Dušek.

„Já jsem zatím se svými výkony spokojený,“ říká rodák z Ledče nad Sázavou. „Určitě jde o prostor na ledě, který jsem loni moc nedostával. To dělá hrozně moc, ze střídačky žádné body neuděláte. Člověka to pak baví a má lepší pocit, než když chodí na led pět minut jenom bránit.“

První liga mu sedí a z Chomutova už má zkušenosti z bojů o extraligu. Jak důležité bude angažování Antonína Duška, se má teprve ukázat. První důležité body v nové sezoně každopádně může začít sbírat už za dvanáct dní, kdy startuje nový ročník WSM ligy.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více