Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.9.2016

Dramatické utkání na Kladně body nepřineslo, slávisté poprvé padli

4. kolo, středa 14.9.2016, Kladno - Slavia
Kladno
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Ton (Cetkovský), 15. Jánský (Přikryl, Strnad), 51. Zikmund (Ulrych, Cetkovský) – 30. Šafránek (Drtina, Knot), 60. Tuominen (Šafránek, Knot). Rozhodčí: Hribik, Smitka – Kis, Lučan. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 2368. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Kladno

Cikánek – Hořava, Růžička, Drtina, Repe, Ulrych, Ptáček, Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Pekr, Machač, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Zikmund, Kubík, Cetkovský.

Slavia

Hylák – Drtina, Knot, Hraško, Růžička, Štebih, Valík, Duda – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun, Šafránek, Markovič – Kern, Kverka, Kadlec – Rys, Kubica, Jiránek.

Ve šlágru čtvrtého kola se na ČEZ stadionu postavili domácím doposud neporažení slávisté. První třetina však sešívaným vůbec nevyšla a do kabin šli s dvougólovým mankem. Dvakrát během zápasu se svému soupeři přiblížili na rozdíl jedné branky, ale srovnat skóre se bohužel ani v jednom případě nepodařilo.

Samotný úvod zápasu byl z obou stran vyrovnaný a slávisté v naprosté pohodě přežili i první přesilovou hru Kladna. V deváté minutě se sám před Hylákem ocitl Tůma, ale hostující gólman byl připraven a jeho šanci lapil. Pár vteřin poté zamířil na lavici hanby Štebih a tentokrát již Rytíři trestali. Vyhrané buly v útočném pásmu se dostalo k Petru Tonovi, který propálil Hyláka a domácí šli do vedení.

Kladenští se touto brankou dostali na koně, byli lepším týmem na ledě a svou převahu zúročili v minutě patnácté. Nejprve to vypadalo, že Hylák střelu Petera Jánského chytil, ale útočník Kladna si všiml kotouče, ležícího pod Hylákovým betonem a doklepl jej do brány. Do konce druhé třetiny měli dvě početní výhody také Pražané, bohužel však ani jednu nevyužili.

Slávisté se snažili, ale náskok soupeře již nedohnali

Na začátku druhé části šli Rytíři opět do čtyř, ale paradoxně to byli oni, kdo měl největší šanci. Hraškovi na útočné modré přeskočil puk hokejku, čehož využil Machač a jel sám na Hyláka, který si však s jeho zakončením poradil. Ve 25. minutě jeli po chybném střídání Kladna slávisté dva na brankáře, ale Jiránka neposlechl kotouč a k zakončení se nedostal.

Unikátní možnost k návratu do zápasu měli sešívaní od 29. minuty, kdy po faulech Růžičky a Strnada mohli hrát více jak minutu a půl 5 na 3. A snížení se nakonec dočkali! David Šafránek si našel vyražený puk po střele Drtiny a nekompromisně ho zametl za Cikánka. Slávisté díky snížení získali půdu pod nohama, nicméně do konce třetiny již další gól nepřidali a před poslední částí ztráceli jednu branku.

Ta byla velmi vyrovnaná, na obou stranách několikrát zasahovali brankáři, ale nikdy při vyložených šancích toho či onoho týmu. Deset minut před závěrečnou sirénou mohl srovnat Rys, ale bohužel zahrál jen na tyčku Cikánkovy branky. Ani ne minutu poté vypálil na druhé straně od modré Ulrych, střelu tečoval Ladislav Zikmund a Hylák již nestačil reagovat – 3:1.

Družina Milana Razýma však nehodlala složit zbraně. Hostující kouč odvolal téměř dvě minuty před koncem brankáře Hyláka a Slavii se risk vyplatil. V čase 59:22 překonal domácího brankáře Henri Tuominen a sešívaní měli naději. Tu ještě podpořilo následné vyloučení Machače. Ale ani to nakonec nestačilo na vstřelení vyrovnávací branky a slávisté tak poprvé v sezóně poznali hořkost porážky.

Ohlasy trenérů

František Kaberle (Rytíři Kladno): „Slavia byla prvních pět minut lepší, ale pak jsme hru postupně vyrovnali, díky přesilovce jsme dali gól a následně přidali ještě jeden. Ve druhé třetině jsme přestali bruslit a začali jsme dělat fauly, čímž se Slavia dostala do hry. O přestávce jsme se trochu uklidnili a ve třetí třetině jsme začali opět hrát to, co jsme chtěli, a už jsme vedení udrželi."

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Přijeli jsme sem bodovat, ale to se nám bohužel nepodařilo. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, vytvořili jsme si několik střeleckých příležitostí, ale chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru. Naopak soupeř udeřil v přesilovce a následně odskočil na 2:0. Podařilo se nám vstřelit kontaktní branku, dostali jsme se zpátky do hry, ale přišlo mi, že Kladno dneska trošku více chtělo. Největší rozdíl byl dle mého názoru právě v důrazu před brankou, tam byl soupeř lepší."

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více