Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. září 2016

Koncovka a přesilovky! To rozhodlo zápas, míní Zdeněk Kubica

Ve slávistickém dresu nastoupil k duelu proti kladenským Rytířům i třicetiletý Zdeněk Kubica, který do Edenu přišel koncem srpna na měsíční zkoušku. Jeho výkon provázely bojovnost a nasazení, rozdal i přijal spoustu ran a do poslední chvíle se se svými spoluhráči pral o co nejlepší výsledek. Přestože se Slavii nepodařilo zvítězit, ukázal důrazný forvard hned při svém prvním ostrém startu, že v sešívaném dresu nastupuje právem. Podle jeho slov tým v zápase zradila hra v početních výhodách. „Nedařily se nám přesilovky. Myslím, že to rozhodlo.“ Do utkání s Litoměřicemi na nich proto červenobílí prý musí zapracovat.

„Bylo to těžké utkání. Měli jsme do něj sice dobrý vstup, pak jsme ale trošku přestali bruslit a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Prohráli jsme a je to škoda,“ zhodnotila ztracený mač staronová tvář v sešívané sestavě.

13
Tolik zápasů odehrál Zdeněk Kubica v sešívaném dresu v průběhu loňské sezony. Ve zbytku ročníku působil v Mladé Boleslavi a Benátkách.

Přestože se Slavii zápasový úvod povedl, byl to naopak soupeř z Kladna, kdo ve šlágru 4. kola WSM Ligy otevřel skóre, a poté odskočil na dvoubrankové vedení. Červenobílí spalovali jednu šanci za druhou a právě na mizernou produktivitu mohli po zápase nejvíc žehrat. Problémy se zakončením totiž byly jednou z příčin, proč Rytíře nedovedli přetlačit.

„V zakončení nám chybí důraz. Možná i trocha štěstí. Musíme se víc tlačit do brány, abychom tam ty góly dotlačili,“ přiznal hráč s jednaosmdesátkou na zádech. A přidal i další důvody, které Slavii stály body.

„Nedařily se nám přesilovky. Měli jsme jich hodně. Někdy tam padne všechno a někdy nic. Někdy bychom mohli hrát třeba dva dny a nic by tam nespadlo. To se tentokrát stalo nám a podle mě to rozhodlo zápas,“ řekl Kubica upřímně.

„Alchymie“ v zakončení byla podle vysokého centra jedinou činností, v níž Kladno dominovalo. „Kladnou bylo lepší v důrazu před brankou. Třeba u jednoho ze vstřelených gólů se o něj mohli hodně opřít. I díky tomu se jim povedlo vsítit víc branek než nám.“

Při premiéře se cítil dobře, nabídku ze Slavie nešlo odmítnout

Ačkoliv jeho celek třikrát inkasoval, nezapomněl vyzdvihnout kvality gólmana Alexandra Hyláka, jenž množství ložených šancí ze strany domácích pohotově zlikvidoval. „Saša je výborný brankář. Držel nás teď i v předchozích zápasech. Je to paráda mít takového gólmana, o kterého se můžeme opřít. Sice jsme dostali trošku smolné góly, ale plynuly spíš z našich chyb než z jeho,“ vychválil maskovaného muže z brankoviště Kubica.

Třicetiletý centr odvedl spoustu práce i při vhazování, Slavia však doplatila na koncovku a přesilovky.

Na kladenském ledě si exboleslavský útočník odbyl obnovenou premiéru ve slávistickém trikotu. Po krátké anabázi v loňské sezoně přišel do vršovického celku prozatím na zkoušku. „Dlouho jsem byl bez angažmá, pak se mi ozvaly Litoměřice. Nakonec jsme se ale nedomluvili a o něco později mě kontaktoval pan Bukač, jestli to nechci zkusit ve Slavii. Taková nabídka se neodmítá, proto jsem tady,“ promluvil o tom, jak se jeho působení v Edenu „upeklo“.

I když odehrál svůj teprve první soutěžní duel, na ledové ploše neměl potíže. „Na ledě jsem se cítil dobře. Vděčím za to hlavně svému kamarádovi a kondičnímu trenérovi Michalovi Břetenářovi, který mi pomáhal s předsezonní přípravou. Patří mu můj velký dík,“ projevil Kubica vděčnost.

Teď už se ale soustředí na další třaskavé střetnutí. Slávisté totiž v sobotu hostí Litoměřice, jež si doma vyšláply na Ústí. „Prohra s Kladnem bolí. Ale ve čtvrtek si odpočineme, v pátek potrénujeme a na sobotu se co nejlépe nachystáme. Nesmíme nic podcenit, musíme zlepšit důraz, víc se tlačit do brány a dát tam nějaký gól navíc,“ vyjádřil se na závěr jeden z tahounů červenobílé ofenzivy k nejbližší bitvě v Edenu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více