Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. září 2016

Všechny zápasy v Edenu, mládež nemusí o víkendu cestovat

Po týdnu se opět vrací mládežnické soutěže, starší dorost a juniorka budou hrát shodně v pátek a sobotu, v neděli se pak přidá i mladší dorost. Zajímavostí je, že všech pět utkání se uskuteční na domácí půdě sešívaných a vzhledem k tomu, že i áčko nebude muset ke svému sobotnímu duelu cestovat, v Edenu se během prvního víkendového dne odehrají hned tři zápasy.

Junioři

16. 9., HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Slávistická juniorka nevkročila do sezóny úplně ideálně, z prvních tří zápasů nevyválčila ani bod a když už se zdálo, že si vítězství odveze z ledu Plzně, nakonec z toho byl jen bod za prohru po prodloužení. Červenobílí mají co napravovat, aby se tabulkou posunovali blíže k místům zaručujícím play-off.

V pátečním souboji si to rozdají s juniory z Karlových Varů. Ti na tom nejsou o moc lépe, po čtyřech kolech mají na svém kontě jen o bod více než sešívaní a také čekají na první výhru. Nejhorší utkání odehráli Západočeši doma s Plzní, od které schytali šest branek a současně žádnou nevstřelili.

17. 9., HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Druhým soupeřem nejstarší mládežnické kategorie budou Rytíři z Kladna. Oproti Energii půjde jistě o poznání silnějšího soupeře, vždyť Středočeši si zatím počínají suverénně a bez ztráty bodu se drží na čele. V dosavadních čtyřech odehraných zápasech navíc hned třikrát nasázeli alespoň šest gólů.

Přestože je teprve začátek sezóny, slávisté už se s Kladnem jednou potkali. V úvodním kole se na domácí půdě radovali z jednoznačného vítězství Rytíři, kteří přes rychlý Heldákův zásah zvládli skóre otočit a nakonec si připsali tři body po výsledku 7:2. Sešívaní tak mají svému sokovi co vracet.

Starší dorost

16. 9., HC Slavia Praha – HC Letci Letňany

Na rozdíl od juniorů mají starší dorostenci zatím skvělou bilanci, ve třech zápasech nenašli přemožitele, čtvrté utkání na ledě Chomutova pak bylo odloženo. Slávisté jsou tedy na druhém místě ve skupině západ a to mají k dobru ještě jedno utkání. O prodloužení série bez porážky budou červenobílí mladíci bojovat nejdříve proti Letňanům.

Po tradičním derby z minulého týdne tak na slávisty čeká souboj s dalším pražským týmem. Letcům se zatím moc nedaří, se dvěma body jsou v dolní polovině tabulky. Na začátek sezóny podlehli o gól Spartě, Karlovým Varům nedali ani branku a s Chomutovem prohráli celkem hladce. Teprve až ve 4. kole uspěli, když po prodloužení přetlačili Litvínov.

17. 9., HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929

Plzeňští mladíci mají vyrovnanou bilanci, dvakrát vybojovali tři body a dvakrát svým soupeřům podlehli. Porazit dokázali Litvínov a Kladno, naopak nestačili na Karlovy Vary a naposledy i na Spartu, které se podařilo strhnout skóre na svou stranu až v poslední pětiminutovce zápasu.

Sílu Plzně poznali slávisté ve finále přípravného turnaje v Litvínově, kdy sice se Západočechy polovinu duelu drželi krok, pak ale hráči v modrých dresech přidali a čtyřmi góly rozhodli o svém vítězství. Sešívaní v závěru zvládli jen korigovat výsledek na konečných 2:5.

Mladší dorost

18. 9., HC Slavia Praha – Bílí Tygři Liberec

Přestože jsou v desetičlenné tabulce až na sedmém místě, nemají se mladší dorostenci v úvodu sezóny za co stydět. Na úvod sice hladce podlehli Jihlavy, následně ale ve všech dosud odehraných zápasech bodovali. Nejdříve v prodloužení nestačili na Žďár, poté si v samostatných nájezdech poradili s Mladou Boleslaví a po prodloužení i s Hradcem Králové, kterému nasázeli čtyři góly. A to měli Královéhradečtí do té doby jen dvě inkasované branky.

Liberec je v tabulce těsně pod Slavii se stejným bodovým ziskem, za sešívané se posunul jen kvůli horšímu skóre. Bílí Tygři sice mají ve statistikách už jedno vítězství v základní hrací době, když porazili Mladou Boleslav, Hradci Králové ovšem nevstřelili ani branku a s Pardubicemi prohráli hladce 2:6. Ani proti Táboru se jim příliš nedařilo, nakonec papírově slabšího soupeře přemohli až po prodloužení.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více