Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.9.2016

První výhra! Junioři si poradili s dosud neporaženým Kladnem

6. kolo, sobota 17.9.2016, Slavia - Kladno
Slavia
4:2
2:0, 1:1, 1:1
Kladno

Branky a nahrávky: 6. Netolický (Šmerha, Šteiner), 7. Šergl (Furch, Matějka), 21. Kohút (Zderadička, Netolický), 47. Furch (Matějka, Šergl) – 32. Kučera (Cibák, Schildhabel), 43. Keszi (Patyk, Schildhabel). Rozhodčí: Jechoutek – Svobodová, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 36:42. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Vacula – Zderadička, M. Chládek, Duda, Rittig, Mareček, Chvála – Netolický, Šteiner, Heldák – Hradil, Kohút, Šmerha – Šergl, Furch, Matějka – Fiala

Kladno

Svoboda – Havelka, Kiml, D. Chládek, Šíma, Malý, Balcar – Vach, Cibák, Piovarči, Patyk, Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel, Keszi, Kučera, Čermák

Po pěti nepovedených zápasech slaví slávistická juniorka první vítězství. Sešívaní si v Edenu poradili s Kladnem, které se vyšvihlo v úvodu sezóny do čela a do utkání se Slavii neztratilo ani bod. Základ výhry položili červenobílí už v první periodě, kdy si vypracovali dvoubrankový náskok, který udrželi až do konce.

Atmosféra ve slavistické kabině byla před šestým zápasem bídná. Domácí ještě nevyhráli a šli na zatím neporažené Kladno. Odraz ode dna to byl ale o to stylovější.

Úvod napověděl, že v Eden hrála úplně jiná Slavia. Konečně začala fungovat práce v předbrankovém prostoru, což dokázal v šesté minutě Lukáš Netolický. Skórovat mohlo několik slávistů, až on ale důrazně doklepal puk do sítě.

Zaskočení favorita bylo dokonáno o 36 sekund později, kdy se po přihrávkách Furch a Matějky nemýlil z dobré pozice mezi kruhy Jan Šergl.

„Jiná Slavia“ hrála v Edenu dál

Kladno jako by na ledě ani nebylo. Povzbuzení slávisté potřetí udeřili hned po přestávce. Zderadička našel parádním pasem volného Davida Kohúta. Ten v úniku zamířil přesně k pravé tyči.

Slavia měla šancí dost a dost, své o tom věděl třeba forvard Heldák. Rytíři se probrali až v polovině zápasu. Hned z toho ale byl gól.

A to i díky přesilové hře hostů, kterou po pěkné kombinaci využil Michal Kučera. Kladenský útočník zůstal po několika rychlých přihrávkách sám na pravé straně a překonal Vaculu.

O výsledek se slávisté začali ještě více strachovat ve 43. minutě, kdy už to bylo jen o gól. Vincent Keszi vlétl mezi kruhy jako blesk a zamířil přesně mimo dosah brankáře Slavie.

Kladno dotahovalo, domácí si ale šli za výhrou

Jenže pořád platilo, že v sobotu hrála úplně jiná Slavia než doposud. Domácí se nerozklepali, naopak, udělali to nejlepší – náskok si rychle vzali zpět.

A to konkrétně díky Aleši Furchovi. Sešívaný útočník prostřelil Svobodu mezi kruhy. Dobrou práci ale odvedl i Matějka, který byl mozkem celé akce.

Rytíři byli zbytek utkání podle očekávání aktivnější. Jenže v domácím brankovišti čaroval Vacula. Sešívaný gólman nepustil už žádný další puk, a to ani během tří minut při kladenské hře bez brankáře.

Domácí se tak konečně dočkali a v šestém kole nové sezony získali první vítězství!

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Byl to šestý zápas a první vítězství, proto jsme moc rádi. Podali jsme kolektivní výkon, takhle bychom měli hrát vždycky. Nehrát na vlastní body a nebýt sobci. Musím pochválit všechny, kdo hráli. Od brankáře až po poslední levé křídlo. Byl to perfektní týmový výkon. V téhle soutěži může porazit každý každého, takže Kladno někdy muselo prohrát a my naopak vyhrát. Doufám, že to dopadne tak, že odteď už začneme vyhrávat pořád.“

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): „Doteď jsme neprohráli ani jeden zápas, ale to nic neznamená. Máme pár zraněných hráčů, což není výmluva, ale v tomhle utkání jsme nezačali na sto procent, a to se nám vymstilo. Slavia hrála s chutí, přehrála nás a zaslouženě se dostala do vedení. My jsme začali bohužel hrát až v závěru. Měli jsme tam i střelecké šance, ale žádnou se nám nepodařilo proměnit. To utkání jsme ztratili zaslouženě.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video