Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.9.2016

Slavia zbořila Stadion, zářili Šafránek s Dragounem

5. kolo, sobota 17.9.2016, Slavia - Litoměřice
Slavia
4:1
2:0, 1:1, 1:0
Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Šafránek (Jiránek), 17. Šafránek (Markovič, Dušek), 24. Dragoun (Knot, Štebih), 60. Dragoun – 31. Smetana (Jaroslav Kalla). Rozhodčí: Dědek – Klouček, Lukš. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 955. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání:3:0, 4:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – M. Drtina, Pohl, Štebih, Knot, Hraško, A. Růžička, Valík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun, Šafránek, Jiránek – M. Kadlec, Kubica, Rys – Kern, Markovič.

Litoměřice

Rybár – Smetana, Pavlas, Jebavý, Šulc, Bača, Frühauf, Málek – O. Procházka, Nedvídek, Valášek – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Paločko – Kopta, Pilař, P. Beránek – Racek, Hanták, Miškář.

Bum, bum, bum…Slavia protrhla trápení v koncovce a v zápase s Litoměřicemi rychle vedla 3:0. Počátek gólové demolice soupeře režíroval střelec dvou prvních branek David Šafránek, další trefu přidal Dragoun. Stadion se zmohl na jediný zásah, který v polovině duelu zajistil Smetana. Branka sešívaných poté už zůstala uzamčena. Na straně červenobílých totiž čaroval Frodl. Do prázdné klece pečetil vítězství svým druhým gólem Dragoun. Sešívaní tak nakonec zvítězili 4:1 a po prohře s Kladnem znovu naplno bodovali.

Přestože slávisté nezačali utkání s litoměřickým Stadionem vůbec špatně, byli to naopak hosté, kdo se jako první odvážil vystrčit drápky. V 8. minutě se k puku probojoval Valášek a hnal se na Frodla v samostatném úniku. Slávistický gólman, který v brankovišti pro duel 5. kola nahradil Hyláka, však ukázal sílu a tváří v tváři soupeři perfektně zakročil betonem.

Úvodní dějství nakonec opanovala Slavia. V čase 11:32 načal své velké představení střelecké představení David Šafránek, jenž po přihrávce od Jiránka a rychlé zasekávačce z bekhendu napálil vzdálenější roh Rybárovy svatyně. Parádním gólem tak poslal své mužstvo do vedení.

Sešívaná osmaosmdesátka měla prsty i ve druhé brance Slavie. V 17. minutě vybídl svého agilního spoluhráče ke změně skóre Markovič. David Šafránek nabízenou možností nepohrdl a pohotovou střelou z voleje nedal litoměřickému brankáři šanci.

Další dvě branky a výborný Frodl

Prostřední periodu slávisté začali tak, jak skončili po první siréně. Po závaru před Rybárovou klecí se odraženého puku zmocnil Michal Dragoun a uklidil ho za brankovou čáru. Ve 24. minutě tak Slavia dodala k předváděné hře ten nejpotřebnější lesk.

Stadion ale nesložil zbraně a zasypal Frodla řadou střel. Maskovaný muž v červenobílých barvách však vytahoval jeden zákrok za druhým a deptal litoměřické střelce. V čase 30:40 i přes veškeré snahy kapituloval. Při vyloučení Kerna využil početní výhodu Ondřej Smetana a zásahem k levé tyčce vykřesal pro Litoměřice naději.

V závěrečné třetině byl v Edenu k vidění především souboj gólmanů. S Chloubovou dorážkou po střele Pohla z 41. minuty si Rybár poradil. Po spolupráci na ose Chlouba-Kadlec nedokázal prvně jmenovaný přesně zacílit na odkrytou klec. Na druhé straně Frodl skvěle vytasil lapačku proti Koptově pokusu z levé strany, s přehledem pak zkrotil i Veselého střelu z mezikruží.

Vítězství Slavie nakonec zpečetil sedmnáct sekund před koncem svou druhou trefou Michal Dragoun, jenž přesně zamířil do prázdné branky. Červenobílí tak po porážce na Kladně znovu zaznamenali bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Začali jsme dobře. První třetinu jsme v podstatě odehráli nejlíp a vytvořili si náskok ve skóre. Možná nás to trošku ukolébalo, protože soupeř prohrával o dva góly a snažil se vstřelit kontaktní branku. My jsme využili dvě přesilovky, oni jednu také. Výsledek jsme si pak chtěli hlídat a snažili se nepouštět soupeře do zbytečných šancí.Výborný výkon podal v bráně Dominik Frodl. Škoda, že neudržel čisté konto. Se třemi body jsme ale spokojení.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Zápas rozhodla první třetina. Prohrávali jsme 2:0 a otáčet na Slavii je hodně těžké. Udělali jsme chyby v našem obranném pásmu. Nedůslednost některých hráčů a laciné góly nás srazily. I když si myslím, že ve třetí třetině jsme šli za kontaktním gólem. Měli jsme tam několik šancí, ale neproměnili je. Slavia získala tři body zaslouženě.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video