Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. září 2016

Barážoví aspiranti v rozdílné situaci. Rozjetá Slavia hostí tápající Duklu

V Edenu bude znovu horko. Na vršovický led se v rámci ligového kola ve středu vydá jihlavská Dukla. Na programu tak bude souboj dvou neúspěšných celků loňské baráže. Na rozdíl od sebevědomé Slavie se Jihlavští v úvodu probíhající sezony celkem trápí. S čím přijedou do Prahy?

Dominik Frodl vychytal poslední duel s Litoměřicemi. V sezoně se mezi tyčemi představil poprvé, měl by však chytat častěji než loni.

„Domácí zápasy musíme zvládat,“ zní často ze slávistické kabiny. Právě body z vlastního ledu jsou pro úspěch v naší druhé nejvyšší soutěži velmi důležité. Několikrát vyřčený plán zatím sešívaní plní na výbornou.

Devět bodů ze tří domácích zápasů. Ani bod ještě slávisté před vlastními fanoušky neztratili. Po výhře nad Litoměřicemi z posledního kola se dokonce vrátili na vrcholek tabulky WSM Ligy. Pomohl jim i vstup do zápasu, se kterým Razýmovi svěřenci doposud bojovali.

Na záda jim však dýchají Rytíři z Kladna, tabulka je pořád hodně našlapaná. Šanci osamostatnit se na čele dává Pražanům duel s jihlavskou Duklou. S čím do něj červenobílí půjdou? „Jakožto favorit soutěže bychom měli jít do každého zápasu s tím, že chceme získat tři body. Ve středu tomu nebude jinak,“ nepochybuje Frodl.

Do akce je připraven naskočit i Milan Mikulík, který chyběl od duelu s Benátkami. Sešívaný kapitán musel vynechat tři soutěžní zápasy. Trenéři s jeho pomocí mohou znovu počítat.

Loni baráž, nyní umístění na chvostu tabulky

Na soupeře z Vysočiny mají slávisté poměrně jasné vzpomínky. Právě celky, které se ve Vršovicích utkají v rámci 6. kola, si v uplynulé sezoně zajistily postup do baráže. Čtyřikrát se utkaly mezi sebou a sehrály celkem dvanáct duelů. Pro Slavii s Jihlavou měla baráž však hořký konec.

Nyní oba výběry zbrojí na další ročník WSM Ligy. Cíl a ambice zůstávají. Se startem sezony však tým z Vysočiny moc spokojený být nemůže.

14:10
Skóre vzájemných zápasů v loňské baráži hovořilo pro sešívané, kteří ovládli tři ze čtyř duelů.

Dvanáctá pozice znamená pro Duklu třetí místo od konce. Na svém kontě mají svěřenci trenéra Vlka jen pět bodů (z dvanácti možných).

Jihlavští už odehráli tři duely na vlastním ledě. Nestačili na kladenské Rytíře ani Benátky. Naopak slavili úspěch v Havířově a v prvním kole proti Prostějovu (po prodloužení).

Miha Štebih už v červenobílém dresu. Ve středu ho čeká pikantní duel.

V klubu středečních soupeřů sešívaných došlo i k celé řadě přesunů. Významně se na tom podepsal i Miha Štebih, který od nové sezony bojuje za sešívané. Opustil právě tým Dukly. Ve středu se tak utká se svými bývalými spoluhráči.

Přes nepříliš lichotivé postavení v tabulce není radno Duklu podceňovat. „Jihlava bude bezpochyby silný soupeř, který nás prověří po všech stránkách. Když přijde hodně lidí, v což věřím, tak vytvoří dobrou atmosféru a zápas zvládneme,“ říká Frodl.

Sešívanou brankářskou dvojku doplnil i David Šafránek. Ten zvolil výstižnější prohlášení: „Je to další domácí zápas a chceme, aby tady ty tři body zůstaly.“

Přijďte pomoci natáhnout úspěšnou šňůru sešívaných! Duel šestého kola je naplánován na středu, úvodní buly bude vhozeno v 18.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více