Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. září 2016

Na Vysočině se chystá bitva dvou Slavií: Pražané vyzvou kata favoritů

Na jedné straně mužstvo, které bere body favoritům. Na druhé půlce ledu celek, jenž vládne ligové tabulce. Takový bude souboj dvou Slavií, který nachystal los pro 7. kolo WSM Ligy. Na Vysočině se očekává tuhý boj, Horácké Slavii se totiž nepostaví nikdo jiný než červenobílý tým ze srdce Prahy. Oba hokejové soubory mají před vzájemným mačem slušně našlápnuto – Třebíč zlikvidovala České Budějovice i Kladno, Pražané se vyhřívají na první příčce celkového pořadí.

7. kolo: SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (9 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (14 b.)
16:17
Skóre
19:10
Roman Erat (0+5)
Nejproduktivnější hráč
Michal Dragoun (2+7)
Jan Zdráhal (3 góly)
Nejlepší střelec
David Šafránek (6 gólů)
Jan Zdráhal (3+1)
Nejproduktivnější obránce
Ronald Knot (0+4)
Dominik Svoboda 90,48 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 94,48 %
Kladno – Třebíč 4:5sn
Poslední zápas
Slavia – Jihlava 3:0

Slávisté se po porážce s Kladnem vrátili na vítěznou vlnu a ve dvou domácích zápasech urvali plný počet bodů. Naposledy zostudili Duklu, kterou odstřelili třemi góly. K slibnému výkonu v útoku se přidaly i obranné řady a Alexandr Hylák mohl díky dobré práci beků i svým bravurním zákrokům zapsat poprvé v sezoně čisté konto.

Přestože se sešívaným na startu soutěže nebývale daří, herně ale mají podle vlastních slov stále co zlepšovat. „Musíme se tlačit víc do branky, víc střílet a snažit se být míň vylučovaní,“ přemýšlí o tom, co vypilovat, útočník Tomáš Jiránek.

3:1
Takovou zápasovou bilancí se mohou chlubit slávisté z loňské sezony. Soupeře z Vysočiny třikrát porazili, prohráli jen jednou.

Protože i když Slavia kosí jednoho soupeře za druhým, na vstřelené branky se hodně nadře. Recept na zvýšení produktivity vidí červenobílý snajpr jasně. Podle něj je nutné zjednodušit hru, nahazovat puky a neustále střílet.

Horácká Slavia však představuje na cestě za dalším triumfem hodně tvrdý oříšek. Třebíčští sice mají vyrovnanou bilance vítězství a porážek, na papírové favority si ale umí vyšlápnout. Ve 3. kole poznal sílu z Vysočiny českobudějovický Motor, v tom minulém těžce narazilo Kladno. Třebíč se po celý zápas srdnatě rvala a nakonec proti Rytířům vyválčila po samostatných nájezdech o bod navíc.

Třebíč zadupala Motor i Rytíře, slávisté ale mají lepší bilanci

Slávisté z Vysočiny proto v sobotu vyjedou na domácí led posilněni o notnou dávku sebevědomí. To by jim ale mohla zadusit vzpomínka na loňskou sezonu. V ní měli totiž navrch Pražané. V úvodním duelu soupeře smetli výsledkem 7:1, poté sice přišla pro červenobílé z Vršovic prohra po nájezdech, další dvě utkání už zase patřila celku z Edenu – v Třebíči vyhrál 2:1 a sérii vzájemných střetnutí dovršil vítězstvím 4:2.

Proti Horácké Slavii by se měl představit i Tomáš Jiránek, který v minulém kole úvodním gólem pomohl zničit Jihlavu.

„Třebíč bude podobný soupeř jako Jihlava. Dobře brání, hraje střední pásmo a hodně si nastřeluje puky, takže to nebude nic lehkého,“ přemítá Jiránek.

Zatímco jeho celek by si měl dát pozor na třebíčského veterána Davida Dolníčka, mužstvo z Vysočiny se musí třást před obráncem Peterem Hraškem. Dolníček proti sešívaným v uplynulém ročníku pomohl největší porcí bodů, ve čtyřech zápase zaznamenal dva góly a dvě nahrávky. Stejnou bodovou nadílku přichystal protivníkům v minulosti i Hraško – jednou se proti Třebíčským trefil sám a třikrát asistoval.

Střetnutí bude o to zajímavější, že Třebíč nedávno porazila právě Kladno, které je prozatím jediným týmem, jenž dokázal přetlačit lídra soutěže z Edenu.

O tom, zda se zrodí další překvapení nebo vyplní předzápasové prognózy, se fanoušci dozvědí v sobotu navečer. Zápas 7. kola mezi dvěma Slaviemi se odehraje na Zimním stadionu města Třebíče od 17:30.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více