Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2016

Restartovat výkony a rozcupovat Trhače, tak zní úkol Slavie pro duel v Kadani

Po výsledkově povedené přípravě a slušném startu do soutěže sešívaným takříkajíc „došel benzín“. V duelu dvou Slavií nechali všechny body Třebíči, v Edenu pak nestačili ani na poslední Most. Fanoušci teď těžce koušou dvě porážky za sebou a doufají v déja vu. Slavia se totiž chystá do Kadaně, kde loni po prohře s Motorem načala snovou sérii výher. Ta trvala devět zápasů. Červenobílí v ní kosili mužstvo za mužstvem a nasázeli celkem 46 branek.

7. kolo: SK Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (9 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (14 b.)
27:36
Skóre
22:19
Jaroslav Kús (3+7)
Nejproduktivnější hráč
Michal Dragoun (2+7)
Jakub Chrpa (5 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (7 gólů)
Jakub Trefný (0+5)
Nejproduktivnější obránce
Marek Drtina (1+3)
Tomáš Král 90,16 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 92,66 %
Kladno – Kadaň 3:2
Poslední zápas
Slavia – Most 1:4

Čas 57:31. Čtvrtý mostecký gól do prázdné branky a tečka za smolným představením. Slávistům se poslední zápas WSM Ligy vůbec nepovedl. Přestože byli papírovými favority, dopustili na domácí půdě, aby je soupeř ze dna tabulky obral o vítězství.

Prohra byla navíc o to horší, že šlo již o druhou ztrátu za sebou. O kolo předtím totiž sešívaní vybouchli v Třebíči. K triumfu nestačilo ani to, že vedení strhl na stranu domácích už v první periodě Kverka. Slávisté sice měli Most na lopatě, neuznaná branka a bezzubý útok však zhatily plány na jakýkoliv bodový zisk.

3
Tolik hráčů, kteří momentální hájí barvy Slavie, loni obléklo dres Kadaně.

„Dostali jsme se do vedení 1:0 a přidali i druhý gól, který bohužel nebyl uznaný. Do konce zápasu ale zbývalo dost času na to, aby se s utkáním ještě dalo něco dělat. I když jsme možná na střely byli lepší, chybělo nám finální zakončení. A právě v zakončení to byla křeč, chyběla nám lehkost, což se nakonec i projevilo na výsledku,“ řekl po prohře asistent trenéra Jan Srdínko.

Povedené období však nezažívá ani Kadaň. A Trhači jsou na tom ještě daleko hůř. V létě se klubem prohnaly existenční turbulence. Kvůli problémům partnerského Chomutova, který je se severočeským celkem hodně provázaný, to dlouho vypadalo, že Kadaňští v první lize ani nenastoupí. Od trablů Pirátů se totiž odvíjel hokejový život i v nedalekém osmnáctitisícovém městečku.

„Bylo to velmi složité a dramatické období. Letošní sezona je pro nás velká neznámá," okomentoval předsezonní dění trenér Jaroslav Beck.

Sešívaní na Kadaň umí, zopakují loňskou jízdu?

S obtížemi se sice Trhači nakonec vypořádali, to stejné se však nedá říct o úvodu WSM Ligy. Z osmi odehraných duelů vítězně odešli jen třikrát. V Ústí a Benátkách navíc čelili gólové smršti – pod Střekovem prohráli 9:3, s farmou Liberce a Boleslavi 8:3. Naposledy Kadaň zkrotili kladenští Rytíři. Ačkoliv po třetině prohrávali o gól, nakonec slavili výhru 3:2.

Nejproduktivnější hráčem Slavie byl loni proti Kadani Jaroslav Markovič. Zapsal si proti Trhačům dva góly a jednu asistenci
.

Na zimním stadionu v Kadani se tak ve středu v podvečer střetnou celky, jež mají co napravovat. Co do sebevědomí by měli mít navrch sešívaní. Jen v jednom ze čtyř loňských střetnutí je Trhači dokázali přehrát. V těch ostatních triumfovala Slavia.

Jednoduchý úkol to ale rozhodně nebyl – všechny zápasy totiž končily až po prodloužení nebo nájezdech. Tak moc zvládli Kadaňští Slavii potrápit. Hned první vítězství v 5. kole ale bylo pro sešívané klíčové – po porážce s Budějovicemi chtěli nahodit rychlý restart, a to se jim také povedlo.

Poté, co Markovič proměnil stěžejní nájezd a Slavia vyhrála 3:2, nastalo v Edenu období úspěchu a gólových žní. Červenobílí odešli z následujících devíti zápasů jako vítězové a konta svých soupeřů zatížili šestačtyřiceti trefami. Sérii pak přeťalo až Kladno.

Tři "extrhači" ve Slavii, v kadaňské brance Král

Kadaň má na jedné straně Slavii co vracet a spíš může jen překvapit, sešívaní naopak podle papírových předpokladů prostě „musí“. Duelu proto nebude chybět potřebný zápal a šťáva. A neměla by být nouze ani o pikantní osobní souboje.

3:1
V minulé sezoně slávisté Kadaň třikrát porazili, jen jednou odcházeli z ledu s prohrou.

Za Slavii totiž letos nastupuje trio Kverka-Chlouba-Kadlec, které loni bojovalo v dresu Trhačů. Kadlec Pražanům dokonce vstřelil jeden gól. Teď se všichni tři postaví na opačnou stranu kluziště. V dresu Kadaně se naopak může představit brankář Tomáš Král, jenž loni kryl záda Alexandru Hylákovi.

Úvodní buly svátečního utkání mezi druhým a dvanáctým týmem tabulky bude vhozeno v 18 hodin. Zhruba o dvě hodiny později pak bude jasné, kdo se se zápasem na Den české státnosti popasoval lépe.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více