Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. října 2016

Zlomí sešívaní sérii proher? V cestě za odrazem ode dna stojí Benátky

Slavia si prošla v posledním týdnu těžkým obdobím. Po nastolení úsporného režimu a následné mediální bouři opustilo sešívaný kádr hned osm hráčů. Sestavu naopak doplnilo dravé mládí v podobě pětice nových hokejistů z Plzně a Hradce Králové. Obměněný kádr se po jediném společném tréninku poprvé představil na jihu Čech, kde prohrál s Motorem 0:3. V sobotu však do Edenu zavítají papírově slabší Benátky a slávisté chtějí uspět. Červenobílé mužstvo hodlá ukázat, že i přes řadu problému se bude rvát.

15. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
6. místo (23 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (21 b.)
35:44
Skóre
39:36
David Šafránek (10+2)
Nejproduktivnější hráč
Jan Ordoš (7+3)
David Šafránek (10 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Ordoš (6 gólů)
Jan Pohl (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Krejčí (2+6)
Dominik Frodl 94,12 %
Úspěšnost brankářů
Tuomas Tarkii 92,65 %
České Budějovice – Slavia 3:0
Poslední zápas
Benátky nad Jizerou – Kladno 1:2pr

Dravé mladí nebo ostřílení srdcaři. Slávisté poslední kolo WSM Ligy museli odehrát se značně obměněným kádrem. Sešívaným vypomohli i Pavel Kolařík, kapitánské „céčko“ ozdobilo dres Ronalda Knota. V akci byla k vidění i mladá čtveřice Patrik Polívka, Patrik Marcel, Jan Holý a Vojtěch Tulačka, která do vršovického klubu zamířila z Plzně.

I ve věku 43 let Slavii vypomáhá Pavel Kolařík. Ostřílený srdcař odehrál už duel na ledě Českých Budějovic.

Značně omlazený výběr trenéra Razýma už vyhlíží lepší zítřky „Bude to fungovat. Sedne si to. Kluci jsou super. Budeme dobrý tým,“ nepochyboval po jednom z prvních společných tréninků Holý.

Sešívaní fanoušci se mohou těšit i na nové tváře v brankovišti. Jak bude fungovat brankářská chemie? „Vše se bude odvíjet od tréninků a aktuální formy. Komu se bude víc dařit, ten bude chytat. Všichni jsme mladí kluci. Je otázka, komu to bude lepit nejvíc,“ naznačil o nové brankářské spolupráci Patrik Polívka.

Teprve 22letý gólman přišel z Plzně a ve Slavii doplnil dvojici Dominik Frodl – David Pírs. I přes svůj pořád ještě mladý věk platí nyní za nejostřílenějšího brankáře. Kdo ze sešívaných se představí v mezi tyčemi proti Benátkám, zatím není jasné. O místo v brankovišti se určitě bude ucházet i Dominik Frodl, který všechny sešívané fanoušky na duel zve.

Benátky bez nejlepšího střelce

Po těžkém duelu na ledě Benátek by se obměněná Slavia ráda rozjela proti papírově slabšímu soupeři. Z pěti vzájemných duelů se sešívanými dokázali Středočeši uspět jen jednou. V letošní sezoně se Pražané s Benáteckými potkali zatím pouze jednou – už na začátku letošního ligového ročníku. Na ledě soupeře urvali Razýmovi svěřenci výhru v prodloužení.

4:1
Jen jediný ze vzájemných zápasu dokázali Benátečtí vyhrát (3:1). Slávisté ve zbylých duelech dominovali.

Od druhého kola se však leccos změnilo. Benátky se pohybují kolem středu tabulky. Ta je však stále našlapaná. I když jsou Středočeši s jednadvacetin body na osmém místě, první čtyřku mají stála na dostřel. Čtvrtá Jihlava má náskok jen tří bodů.

Jan Ordoš je nejproduktivnějším hráčem Benátek. Prosazuje se však i v libereckém dresu. (foto: hcbilitygri.cz)

Žádnou oslnivou formu ale sobotní soupeř sešívaných nedisponuje. Z posledních pěti duelů urval jen jednu výhru (dvakrát ale bral alespoň bod za remízu po základní hrací době). V rámci čtrnáctého kola padly Benátky ve středočeském derby na ledě Rytířů. Ambicioznímu soupeři dlouho vzdorovaly, Kladno rozhodlo až v prodloužení.

V předchozích kolech Benátkám výrazně vypomáhal Jan Ordoš. Teprve 20letý útočník je s deseti body (7+3) nejproduktivnějším hráčem a nejúspěšnějším střelcem týmu. Zda můžeme s jeho službami počítat i v zápase na vršovickém ledě, je ve hvězdách.

Jan Ordoš totiž rozkvétá i v rámci benátecké spolupráce v extraligovém Liberci. V Tipsport extralize už rychlý forvard odehrál osm duelů. Na svém kontě má tři body. Dá se očekávat, že se nyní bude soustředit spíš na extraligovou štaci.

Vydejte se sešívané podpořit. Vaši podporu v Edenu budou potřebovat víc než kdy jindy. Sešívaní budou usilovat o prvního výhru od přehodnocení sportovních cílů. Úvodní buly bude vhozeno v sobotních 17.30.

Autor David Soumar, Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více