Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. října 2016

Byli jsme lepší, ale nedali góly. Musíme zamakat ještě víc, hlásí David Šteiner

Prostějov, Motor, Benátky. Osmnáctiletý útočník David Šteiner coby junior naskočil už do tří zápasů WSM Ligy. V sešívaném dresu poprvé nastoupil v duelu s Jestřáby, poté si za áčko zahrál na jihu Čech a červenobílé barvy hájil i při utkání s osmým mužstvem tabulky. Pokaždé se snažil předvést vše, co bylo v jeho silách, na triumf to ale ani jednou nestačilo. Naposledy Slavia padla právě se středočeským klubem. „Měli jsme herní převahu a byli celí zápas lepší. Ale střelecky se nám nedařilo,“ uvedl nadějný forvard. Ačkoliv začal sbírat starty v lize jako na běžícím páse, úplně spokojený být nemůže. Jeho týmu se totiž příliš nedaří. „Musíme pořád makat. Věřím, že vítězství už konečně přijde,“ burcoval slávistický talent i po ztracené partii.

Slavia prohrála v souboji dvou týmů ze středu tabulky s Benátkami 0:3. Jak bys utkání zhodnotil?
Myslím, že na začátku jsme na Benátky dobře nastoupili. Byli jsme střelecky aktivní. Je škoda, že jsme nedali první gól, který by nás podle mě posunul výš a byli bychom nad nimi. Bohužel jsme po chybě poprvé inkasovali a potom už to nedokázali zvrátit. Jinak si myslím, že jsme byli celý zápas lepší, tlačili jsme se do brány, výborně jsme napadali. Jak jsem říkal, té porážky je škoda.

Co hostujícímu celku kromě počtu branek pomohlo k vítězství nejvíc?
Určitě to byla právě produktivita ve střelbě. V té se jim na rozdíl od nás dařilo. Jinak jsme měli herně převahu my. Proto asi ani není nic dalšího, co bych na jejich hře vyzdvihl.

3
Tolik startů za A-tým si v dosavadním průběhu WSM Ligy připsal David Šteiner. Nastoupil proti Prostějovu, v Českých Budějovicích a proti Benátkám

Sešívané už od úvodu sezony trápí špatná koncovka, na kterou doplatili i tentokrát. Jak vypilovat střeleckou mušku, aby tam góly začaly zase padat.
Už ani nevím, jestli to svádět na štěstí, nebo je chyba v nás. Podle mě jsme měli výborné střelecké pozice, hodně jsme se snažili. Ale jejich gólman i skvěle zachytal. My to ale musíme hodit za hlavu a na tréninku ještě víc zamakat, abychom to prolomili.

Slavia se ocitla v poměrně složité situaci, která hodně ovlivnila podporu od fanoušků. Jakou atmosféru v sobotu vytvořili v Edenu ti nejvěrnější?
Fanoušci byli výborní. Podporovali nás i přesto, že jsme prohrávali. Hnali nás dál. Musíme jim poděkovat.

Pavel Kolařík? Příjemný, veselý a samý vtípek, hlásí Šteiner

Proti Benátkách sis připsal už třetí start za áčko v řadě. Jak si získanou šanci užíváš?
Je to super. Hokej je trošku jiný, je silovější. Ale jsem opravdu rád, že tady mohu být. Na ledě jsem se proti Benátkám cítil výborně. Myslím, že se mi i docela dařilo.

V kabině ses potkal i s takovými hráči, jako je slávistická ikona Pavel Kolařík. Jak na tebe působí a jak tě ostatní přijali?
Třeba Pavel Kolařík je úplně v pohodě. Příjemný, veselý. Pořád vymýšlí nějaké fórky. Kluci nás i s dalšími juniory mezi sebe vzali bez problémů.

Kromě tebe se v sestavě objevuje třeba Jan Kern nebo Tomáš Šmerha. Z pohledu adaptace mezi ostřílenými borci je to pro tebe určitě jednodušší, když je vás mladíků víc, že?
Je to rozhodně lepší. Se všema klukama v áčku se ještě úplně neznám, takže si můžeme něco říct spolu my z juniorky. Pro adaptaci v kabině je to super.

Ještě loni nastopoval Kolařík za Slavii jako její kapitán. Teď jeho roli převzal Ronald Knot.

S úlohou nováčků ale často souvisí také řada specifických povinností – sbírání puků atd. Které z nich musíte plnit vy nejmladší?
Musíme sbírat a nosit puky, překážky a míče z rozcvičky. Z kabiny odcházíme poslední a musíme všechno kontrolovat.

Přestože se ti z pohledu osobního hokejového rozvoje daří, s týmy, ve který nastupuješ už je to horší. Juniorce ani áčku se momentálně nedaří.
Musíme pořád makat. Věřím, že vítězství už konečně přijde. Jak v juniorce, tak tady v áčku. S klukama se o to budeme rvát a snad se nám podaří najet na vítěznou vlnu.

Ve středu zajíždíte do dalekého Havířova. Co do té doby zlepšit, aby se vám výsledkově konečně zadařilo?
I když tady jsou noví kluci, tak napadání a obranné pásmo máme zvládnuté dobře. I my mladí jsme se do toho dobře vžili. Do příště je třeba vylepšit hlavně tu koncovku.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více