Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. října 2016

Tažení na východ. Prolomí Slavia střelecké trápení a vydrancuje Havířov?

Nepovedená série hokejistů z Edenu pokračuje. Slávisté nedokázali ve třech utkáních za sebou vsítit ani jeden gól a v duelech proti Prostějovu, Českým Budějovicím a Benátkám ztratili všechny body. Po špatných výsledcích následoval propad tabulkou, v níž je Slavia momentálně na 7. příčce. Svou reputaci si však mohou červenobílí napravit hned ve středu. Na cestě za vítězstvím je sice čeká pořádná štreka do dalekého Havířova, zároveň se ale chystají na soupeře, který by jim mohl sedět. AZ v sezoně prozatím moc zápasů nevyhrál a nově se tvořící sestavě sešívaných by takové mužstvo mohlo vyhovovat. Přesto je třeba mít se na pozoru – Havířov totiž v minulém kole srazil kladenské Rytíře.

7. kolo: HC AZ Havířov 2010 vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
13. místo (15 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (23 b.)
32:42
Skóre
35:47
Daniel Štumpf (6+4)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (10+2)
Daniel Štumpf (6 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (10 gólů)
Marcel Petran (3+2)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (1+4)
Marek Laco 91,33 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,98 %
Kladno – Havířov 3:4

Poslední zápas
Slavia – Benátky 0:3

Jako po zásahu mocné kletby. Tak by si mohla připadat slávistická ofenziva, která už tři zápasy marně čeká na gól. Přestože si červenobílí dokážou vypracovat řadu šancí, branka jejich protivníků je pro ně zakletá. Radost ze vstřeleného gólu sešívaní fanoušci nepoznali už 180 minut. S červenou nulou ve skóre je proto momentálně tabu i jakákoliv výhra.

Brankovou síť soupeřovy svatyně naposledy rozvlnil Jaromír Kverka, který zajistil proměněným nájezdem triumf nad Přerovem. To ale bylo ve 12. kole. Pak sešívaným zvlhl střelecký prach. Nejprve prohráli v Prostějově, poté byl nad jejich síly Motor, v minulém kole padli s Benátkami. Na zápis kýžené trefy v zápase proti Středočechům nestačilo ani dvaačtyřicet střel.

0:19
Takové skóre Slavia nasbírala v posledních třech zápasech.

„Už ani nevím, jestli to svádět na štěstí, nebo je chyba v nás. Podle mě jsme měli výborné střelecké pozice, hodně jsme se snažili. Ale jejich gólman i skvěle zachytal. My to musíme hodit za hlavu a na tréninku ještě víc zamakat, abychom to prolomili,“ uvažoval po utkání s Benátkami mladý forvard David Šteiner.

Prokletí v koncovce se slávisté budou snažit prolomit i v Havířově. Na východě republiky by se opět měla představit sestava z posledních dvou zápasů – s ostřílenými borci i nadějnými nováčky. Sestava, jež se sice prozatím nehonosí dobrou produktivitou, ale může těžit ze slušné hry, kterou předvádí. A to i navzdory tomu, že spolu hráči po vlně odchodů a příchodů netrénují ještě ani týden.

AZ je na chvostu, přesto získal kladenský skalp

Na druhou stranu kluziště se ale postaví nevyzpytatelný protivník. Havířovští sice v této sezoně moc vavřínů neposbírali, přesto nepatří mezi žádné „nazdárky“ a nelze je podcenit. Nedávno se o tom přesvědčili Rytíři a jejich příznivci na Kladně.

V minulém zápase málem došlo i na pěsti. Za Slavii se chtěl být především „buldok“ Jiří Rys.

AZ se už ve 3. minutě dostal do vedení po zásahu Kotaly, o náskok však přišel a na koni byli až do 60. minuty Rytíři. Několik vteřin před závěrečnou sirénou ale vyrovnal Petran a slavné vítězství dokonal gólem v prodloužení Štumpf. Havířov díky němu oslavil pátý zářez sezony.

Před druhým vzájemným střetnutím může být o špetku víc sebevědomí na straně Pražanů. V předchozím duelu totiž Havířovské porazili těsným výsledkem 2:1. Teď je ale čeká bouřlivé prostředí K&K PNEU Arény.

Ustojí Slavia tlak před našlapanou halou fanoušků, kteří poženou dopředu svůj AZ? A protrhnou sešívaní nepříjemné střelecké trápení? To se hokejoví příznivci dozvědí ve středu v podvečer. Utkání mezi červenobílými a Havířovem se hraje od 18:00. Autor Martina Kramerová

Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více