Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2016

Pořádná výzva! Se Slavií se porvou ambiciózní Rytíři – i s hvězdnými navrátilci

Sešívaní už se po značné obměně kádru dokázali odrazit k první výhře. Po úspěchu z havířovského ledu před Razýmovými svěřenci stojí o mnoho silnější sok. Po posledním celku tabulky je v Edenu prověří Rytíři z Kladna. Ti už třetí sezonu usilují o postup mezi elitu. Ambice zatím letos naplňují vcelku slušně – vyhřívají se na čele tabulky.

17. kolo: HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno

Porovnání týmů
6. místo (26 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (33 b.)
38:49
Skóre
43:33
David Šafránek (11+3)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Burger (4+6)
David Šafránek (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Strnad
Peter Jánský (oba 5 gólů)
Jan Pohl (1+4)
Nejproduktivnější obránce
František Ptáček (2+4)
Dominik Frodl 93,98 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek 93,69 %
Havířov – Slavia 2:3
Poslední zápas
Litoměřice – Kladno 3:5

Do Havířova se Pražané vydali i se dvěma novici v týmu. Brankář Polívka se na ledě AZetu poprvé postavil mezi tři tyče a hned vychytal výhru. To Petr Beránek po svém přesunu z Hradce při premiérovém duelu v červenobílém dresu dokázal dokonce skórovat. Úspěšný zápas by slávistům měl dodat i potřebné sebevědomí.

Parádní premiéru si odbyl Petr Beránek. Na ledě Havířova se borec, který přišel z Hradce, hned dokázal prosadit. (foto: mountfieldkh.cz)

„Výhra byla hodně důležitá, protože jsme hráli proti Havířovu, který je poslední a kromě jednoho teď prohrál pár zápasů. Potřebovali jsme vyhrát, abychom urvali další body. A to se nám naštěstí povedlo,“ mohl Petr Beránek zajásat po úspěšném debutu.

Polívka i Beránek nyní prahnou po prvním utkání před domácími fanoušky. Zatímco účast nového útočného esa je vcelku očekávaná, Polívka se o místo v brankovišti bude muset poprat se o dva roky mladším Frodlem.

Slavní odchovanci zpět na místě činu

Duel s Kladnem už všichni vyhlížejí. Nic lehkého však slávisty nečeká. „Kladno je první, má dobrý tým. Mají tam starší šikovné hráče. My musíme hrát to stejné co s Havířovem, a snad se nám povede uhrát dobrý výsledek,“ nepochybuje Beránek.

Dva roky po sobě skončili Kladenští na pátém místě a jejich sen o postupu zpět mezi elitu se rozplynul. Po návratu mezi extraligovou smetánku prahnou Rytíři i letos. Zatím si nevedou vůbec špatně. Středočeši na všechny celky WSM Ligy shlíží ze samého vrcholku tabulky.

5.
KLadenští dvě sezony po sobě vyhořeli ve čtvrtfinále – skončili na pátém místě.

Nad druhým Prostějovem stále s třiatřiceti body drží tříbodový náskok. Přesto v posledních zápasech nijak neoslnili. Prohru v prodloužení na ledě Havířova nebo nezdar v duelu s Motorem si za rámeček v Kladně rovněž nikdo nedá. Formu soupeř Slavie vylepšil alespoň v poslední kole, kdy venku přehrál Litoměřice.

S jakými trumfy vyrukoval slavný klub před letošní sezonou? Modrobílý dres znovu oblékly hvězdy, které v hokejové kolébce s hokejem začínaly.

Pavel Patera ve čtvrfinálovém duelu proti Slavii ze sezony 2013. Nyní se zkušený hokejista proti pražskému klubu představí v roli trenéra Kladna.

Sto dvacet jedna roků. Tolik let je dohromady triu Petr Ton, Jiří Burger, Petr Tenkrát. Ze začátku sezony bývalí spolužáci dokonce nastupovali vedle sebe v jedné formaci. Kladenští do svého týmu získali nejednoho ostříleného borce. Zkušené forvardy může doplnit i František Ptáček. Obránce s nejvíce extraligovými starty platí za ročníkově čtvrtého nejstaršího hráče ligy.

Že o slavná jména na Kladně není nouze, je jasné. Diváka utvrdí i pohled na střídačku. Jako lodivodi ve středočeském týmu působí Pavel Patera a František Kaberle.

Proti sešívaným tedy budou stát velmi zvučná jména. Sešívaný kádr se jich však určitě nezalekne. „Musíme hrát co nejvíc týmově a slušně do obrany. Když dostaneme málo branek a naopak nějaké dáme, bude to dobré,“ zve na klání Beránek. Úvodní buly bude vhozeno v sobotních 17.30. Vydejte se přímo do ochozů stadionu!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více