Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. dubna 2003

Sladké povinnosti

Úterní program byl dalším ze série příjemných důsledků vítězství v Extralize. Po skončení dalšího z tréninků části reprezentace ČR se slávistický stánek v Edenu stal svědkem historicky prvního fotografování úřadujících mistrů ELH. Fanouškům se tak naskytla jedinečná šance spatřit mistrovský pohár v klidu bez bouřících davů.

Vše se odehrávalo v poledne, takže ze širší veřejnosti se na tuto událost dostavili jen nejoddanější a nejinformovanější jednotlivci. Již půl hodiny před začátkem si fotograf začal pečlivě připravovat osvětlení. Opakem k této profesionální scenérii byly lavičky a židle, jež silně připomínaly hromadné fotografie ze školních let. Profesionalita a odlehčený tón se pravidelně střídaly i když samotné fotografování již začalo. Chvíli vše probíhalo za soustředěných pokynů trenérů a fotografa, aby o minutu později vše prořízl vtip některého z hráčů.

Vše se však nakonec uklidnilo a fotograf mohl odvést svoji práci v relativním klidu. Vtipy a špičkování se opět probudilo ve chvílích fotografování jednotlivců se samotným pohárem. Na vyžádání s ním pózovaly nejrůznější kombinace hráčů od obou brankářů zároveň, až po hromadné foto všech mladíků v mužstvu. Zajímavé momenty vznikaly i ve chvílích, kdy bylo po hráči požadováno, aby držel pohár nad hlavou. Tato zdánlivě hrdá disciplína nebyla aktéry příliš oblíbena, protože po chvíli dělalo i trénovaným hokejistům problémy těžkou vázu nad hlavou udržet...

Když se vystřídali všichni hráči, nastala chvíle pro jejich rodiny a známé. U poháru se tak objevila např. celá rodina Michala Supa. Malý "Supík" tak skončil při společné fotce s Růžičkovými dokonce přímo v poháru samotném... K hráčům (a tím i k poháru) se také dostali i ti odvážnější z fanoušků a mnozí z nich si tak odnesli cennou fotografii s mistrovskou trofejí.

Zde několik fotografií:

Vladimír Růžička dohlíží na úpravy poháru.

Blízko trofeje seděly dvě velké postavy současné Slavie - kapitán Josef Beránek (vpravo) a jeho asistent František Kučera.

Plakátová fotografie z nezvyklého úhlu. Kolmý pohled bude v prodeji coby oficiální plakát HC Slavia, nabídneme vám jej i v elektronické podobě.

Vítězná póza Josefa Beránka.

Obranná dvojice Posmyk-Graňák.

A ex-plzeňská dvojice Duda-Krátoška.

S patřičným sebevědomím se k tomu postavil Adam Šaffer.

Michal Sup a jeho rodinné foto.

Obdoba téhož u Jana Hejdy.

A nakonec naděje do budoucna.

Autor Jan Čekal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více