Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. října 2016

Utkání bylo hodně těžké, dva body z venku jsou výborné, říká bek Holý

Na časomíře běžela třiašedesátá minuta, když slávistická střídačka propukla v neřízenou radost. Po přihrávce Zdeňka Kubici se do úniku dostal obránce Jan Holý a sóloakci zakončil vítězným gólem sešívaných. Pražanům se tak podařilo „vykrást“ Stadion a potřetí za sebou okusit sladkou příchuť vítězství. Pro jednadvacetiletého nadějného beka to navíc byla premiérová trefa v dresu Slavie. „Je hezké vstřelit gól. Ale není to o tom, že jsem ho dal zrovna já. Důležité je, že se nám podařilo vyhrát jako týmu,“ prohlásil skromně neomylný střelec, který zajistil červenobílým bod navíc za triumf v prodloužení.

Souboj dvou celků ze středu tabulky dlouhou dobu připomínal pověstnou přetahovanou kočky s myší. Na koni nejdřív byli domácí borci z Litoměřic, pak převzala zápasové otěže sešívaná letka. Následně udeřil Stadion a slávisté museli zabojovat, aby duel strhli na svou stranu.

2
Tolik kanadských bodů si Jan Holý prozatím připsal ve slávistickém dresu. K jednomu gólu přidal jednu asistenci.

„Bylo to hrozně těžké utkání. Litoměřice hrály takový styl hokeje, že si jejich hráči akorát nahazovali puky do pásma a my se přes tuhle taktiku museli dostávat do nějakých šancí. Ze začátku to moc nešlo, ale pak se hra zlepšila a dva body zvenku jsou nakonec výborné,“ zhodnotil urputnou bitvu Holý.

Sešívaným se podle jeho slov v úvodu až tolik nedařilo, potom ale přidali a ovládli celý mač. „Domácí byli ze začátku silnější, víc bruslili. My jsme udělali pár individuálních chyb a dostali se pod tlak. Pak se ale hra srovnala a už to bylo lepší,“ popsala posila z Plzně průběh duelu.

Hostující mužstvo pod taktovkou trenérské dvojice Razým-Srdínko dřelo do úmoru. Nezměrné úsilí se Pražanům nakonec vyplatilo. A rozhodující branku se podařilo vsítit právě slávistickému obránci s kulometnou střelou od modré. Tentokrát však jeden z nováčků v červenobílých barvách uklidil puk do soupeřovy svatyně jinak.

„Otevřel se mi prostor dopředu, Zdenda Kubica mi to tam pěkně hodil, projel jsem mezi obránci, pak už jsem jel sám na bránu. Nakonec jsem vystřelil gólmanovi nad vyrážečku a padl z toho gól,“ řekl Holý o gólové situaci.

Na Slavii je to výborné, v Edenu jsem zatím spokojený, říká mladý obránce

Přestože předvedl skvělou akci, již okořenil přesnou trefou, se svým výkonem moc spokojený nebyl. „Je hezké vstřelit gól. Ale není to o tom, že jsem ho dal zrovna já. Důležité je, že se nám podařilo vyhrát jako týmu. Zápas z mé strany nebyl až tak dobrý, proto jsem rád, že jsem mohl pomoct aspoň tou branku,“ přiznal upřímně.

Obránce s jednasedmdesátkou byl i u výhry nad Kladnem. Podílel se na ní jednou asistencí.

I když je ve vršovické kabině relativně krátký čas, v novém prostředí se mu zatím líbí. „Je to tady výborné. Nemůžu si na nic stěžovat. Jsem opravdu spokojený,“ vyzdvihl své aktuální působiště.

Středeční vyhraný zápas už ale se spoluhráči hodil za hlavu a pilně zbrojí na víkend, kdy se Slavia představí na Vysočině proti místní Dukle. „Jihlava bude hodně těžký protivník. V poslední době se jim výsledkově daří. Musíme se na to utkání co nejlíp připravit a předvést stejně bojovný výkon jako v Litoměřicích,“ uzavřel jeden z pilířů sešívané defenzivy

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více