Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. října 2016

Znovu venku. Dukla jako tabulkový soused s ambicemi i lídrem produktivity

Tři výhry v řadě mají Pražané aktuálně na svém kontě. Vzestup potvrdili na ledě Litoměřic a už si brousí zuby na dalšího soka. V rámci devatenáctého kola vyjedou na led jihlavské Dukly. Ta je v našlapané tabulce sice o dvě místa před pražským klubem, ovšem jen díky lepšímu skóre. Obnovenou premiéru by si navíc na venkovním stadionu měl odbýt Lukáš Endál. Červenobílý dres oblékne znovu po pěti letech.

19. kolo: HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (31 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (31 b.)
53:36
Skóre
45:53
Tomáš Čachotský (7+15)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (12+4)
Josef Skořepa (8 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (12 gólů)
Jiří Říha (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Ronald Knot (1+5)
Miroslav Svoboda 95,48 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,75 %
Kladno – Jihlava 2:1
Poslední zápas
Litoměřice – Slavia 2:3p

Nová Slavia

V posledním zápase se fanoušci mohli těšit z výkonů nových posil. V Litoměřicích už nastoupili Jankovský a Kružík. O samotném výsledku zápasu pak rozhodli především borci, kteří se do vršovického klubu přesunuli teprve před nedávnou dobou. Branky zaznamenali Bača, Holý a Dušek. Výhra v prodloužení jen potvrdila, že si značně obměněný kádr sedl.

Do Jihlavy s Endálem! Navrátilec je připraven po pěti sezonách znovu obléknout červenobílý dres.

Ke zkušeným navrátilcům Kolaříkovi s Novákem se navíc po posledním kole přidalo ještě jedno jméno. Lukáš Endál slávistický dres oblékal naposledy před pěti lety. Slavii vypomůže formou střídavých startů z druholigového Havlíčkova Brodu, ve kterém se mu velmi daří. Představit by se měl už na ledě Dukly.

„Mám na to tady skvělé vzpomínky. Byl jsem tu od dorostu. Když jsem se vrátil, padla na mě nostalgie. Vracím se do známého prostředí,“ říkal Endál spokojeně.

V týmu vzestupující Slavie, které aktuálně náleží šestá pozice, vyniká i Ronald Knot jakožto stále ještě čerstvý kapitán. Dvaadvacetiletý obránce je dokonce nejmladším hráčem, který aktuálně ve WSM Lize a TELH nastupuje s kapitánským céčkem. O celých pět je starší druhý Venkrbec, v extralize dokonce vede až Olezs (31).

Čachotský v čele kanadského bodování

Jihlavští mají na svém kontě stejný počet bodů jako Pražané a Přerov. Z této trojice ale mají nejlepší skóre a mohou se spokojeně vyhřívat na čtvrté pozici. To by však sešívaní, kteří jim dýchají na záda, rádi změnili. Zápas na Vysočině jim k tomu dává ideální příležitost.

31 b.
Přesně tolik bodů má na svém kontě hned trio celků. Sešívané od Přerova a Jihlavy odděluje jen horší skóre.

Tým s vcelku bohatou extraligovou minulostí i letos platí za jednoho z nejambicióznějších soupeřů. Potvrzuje to i forma z posledních zápasů – z odehraných pěti zápasů ztratili jediný. Snad Jihlavu prohra s rivalem z Kladna alespoň trochu přibrzdila.

Už před sezonou fanoušci na Vysočině vítali návrat Tomáše Čachotského. Ten loni působil v extraligovém Zlíně a od začátku letošního ročníku se dalo čekat, že bude v dukelském dresu platit za jednu z opor.

Lídr produktivity proti Slavii. Na jihlavské straně bude v sobotu stát i Tomáš Čachotský, nejproduktivnější hráč soutěže. (foto: hcdukla.cz)

Očekávání zatím plní na sto procent. Nejenže vede produktivitu týmu, Čachotskému dokonce náleží post nejproduktivnějšího hráče celé WSM Ligy. Nasbíral už dvaadvacet bodů. Zatímco mezi střelci tolik nevyniká (sedm gólů), s patnácti asistencemi platí za nejlepšího nahrávače soutěže.

Pro sešívané fanoušky Dukla rozhodně není neznámým soupeřem. Slávisté s ní (neúspěšně) bojovali v baráži a utkali se s ní už i letos. Duel na domácím ledě vyhráli 3:0. Podobný výsledek by určitě uvítali i tentokrát.

Na ledě soupeře se však očekává ještě o něco komplikovanější bitva. „Jihlava bude hodně těžký protivník. V poslední době se jim výsledkově daří. Musíme se na to utkání co nejlíp připravit a předvést stejně bojovný výkon jako v Litoměřicích,“ velí obránce Holý. Vydejte se sešívané podpořit! Duel na jihlavském ledě startuje v 17.30.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více