Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. října 2016

Víc se cpát do brány, radí navrátilec Endál

Po pěti letech se Lukáš Endál vrátil do Slavie. Obnovenou premiéru si odbyl na ledě jihlavské Dukly, z výhry se ale nakonec momentálně nejproduktivnějšího hráč 2. ligy neradoval. Sešívaní byli v prvních dvou třetinách pod tlakem a ani dobrá třetí třetina na body nestačila. „První dvě třetiny jsme pořád něco vymýšleli a necpali jsme se do brány. Musíme navázat na konec zápasu, kdy se nám podařilo snížit,“ uvědomoval si po utkání slávistický forvard.

Máte za sebou první zápas po návratu do Slavie. Jak byste utkání zhodnotil?
Prohráli jsme, takže se mi zápas nehodnotí lehce, když se podívám na výsledek. Ale aspoň ve třetí třetině jsme se dostali ke hře, kterou se chceme prezentovat dál. Na tu třetinu musíme navázat, protože jsme měli tlak před brankou. Dali jsme díky tomu i snižující gól. Takhle si představujeme naši hru.

Lukáš Endál zná červenobílý dres moc dobře. Naposledy se v něm radoval z gólu v sezoně 2010/11

Jaká byla vaše role v týmu? Co vám trenéři před utkáním řekli?
Bavili jsme se o nějakých taktických věcech. Takže pokyny byly, ale ne nějak zvláštní. Sám mám nějaký styl, který hraju, ale dokážu se přizpůsobit. Když byl ve Slavii ještě pan Růžička, tak jsem hrával na centru nebo nalevo. Je mi celkem jedno, kde hraju, takže jsme toho ohledně pozice moc neřešili. Já jsem se spíš soustředil sám na sebe, abych předvedl co nejlepší výkon.

Když se podíváme na průběh zápasu, Jihlava otevřela skóre. Co jste se potom snažili změnit?
Potřebovali jsme se víc tlačit do brány. Za první dvě třetiny jsme se nemohli dostat do pořádné střelecké pozice. Pořád jsme něco vymýšleli a necpali jsme se do brány. Dukla se dostala do vedení se štěstím. Oslabení jsme ve třech skvěle bránili, pak se ale nešťastně odrazil puk a dostali jsme gól do prázdné brány. To byla smůla, kdy nám soupeř odskočil na jeden gól. My jsme se pak měli víc tlačit za vyrovnáním. Ten stav nám ale moc neumožňoval, abychom se bezhlavě vrhli do útoku. Až potom ve třetí třetině jsme museli dopředu zapnout a podařilo se nám i snížit.

Byl jste u vaší jediné branky. Jak byste gólovou situaci popsal?
My jsme to s klukama dobře vyřešili zpoza branky. Měli jsme tam dobré střídání. Nějak se tam odrážel puk, já ho chtěl zasunout do brány, což se mi nepodařilo. Kotouč se pak odrazil nahoru na beka, ten naznačil střelu, přihrál na druhou stranu a Rony Knot to trefil dobře. Gólman nic neviděl, protože nás před ním stálo dost.

Občas nám chybí krok, musíme se s klukama sehrát

Jak jste si sedl s novými spoluhráči v lajně?
Začal jsem ve třetí lajně, pak jsem ve třetí třetině naskočil v první, takže jsem prostřídal dost spoluhráčů. Jsme na stejné lodi, takže si na sebe moc zvykat nemusíme. Je to jen o komunikaci, abychom věděli, kam se máme postavit nebo kam si budeme dávat puky. Celou třetí třetinu jsme podle mě měli dobrá střídání a mohli jsme přidat víc branek. Je to o té komunikaci, protože jsme spolu ještě nikdy nehráli. Vždycky nám chyběl krok. Dost jsme se s klukama bavili na střídačce i o přestávce v kabině o tom, co bychom chtěli hrát. Tak doufám, že se to do dalšího zápasu zlepší a přidáme nějaké góly, protože na jeden se hrát nedá.

Na váš návrat na jihlavský led reagovali i domácí fanoušci. Vyhecovalo vás to k ještě lepšímu výkonu?
Já už jsem to říkal. Řešilo se to už tři dny před zápasem, když se vědělo, že pojedu hrát do Jihlavy. Ale už mi není dvacet, takže to beru trošku jinak. Když jsem byl mladý, tak jsem to prožíval víc. Derby Brod versus Jihlava byly vždycky vášnivé a kladl se na ně velký důraz. Nějaké emoce tam byly, ale už jsem si to moc nepřipouštěl. Čekal jsem, že něco přijde a nakonec to i přišlo. Můžu divákům jen poděkovat, protože mě potěšilo, že tu na mě nezapomněli. Možná přišlo kvůli mně i víc lidí, takže jsem jen rád.

V dalším kole vás čeká Třebíč. Už tušíte, s čím do duelu s ní půjdete?
Ještě netušíme. Teď máme volno, tak si potřebujeme odpočinout. Musíme pořádně zregenerovat a připravit se na středu. Třebíč určitě nebude lehký soupeř, ale hrajeme doma. Doufám, že přijde spoustu lidí, kteří nás poženou, a my navážeme na výkon ze třetí třetiny proti Jihlavě a uhrajeme nějaké body.

Autor Michal Toman, Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více