Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2016

Obrat a tři body. Slavia z Přerova veze výhru a jde na třetí místo!

25. kolo, středa 16.11.2016, Přerov - Slavia
Přerov
1:2
1:0, 0:2, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 16. Goiš (Novotný, Popelka) – 28. Jankovský (Dušek), 33. Pohl (Knot, Šafránek). Rozhodčí: Přikryl – Barteček, Gančarčík. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Střely na branku: 40:24. Diváci: 2273. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Přerov

Horčička – Ferenc, Chmelíř, Malina, Novotný, Pala, Šnajnar, Vágner, Zbořil – Dostálek, Dvořák, Goiš – Ižacký, Kovařík, Tadeáš Král – Kratochvíl, Plášek, Popelka – Sikora, Sýkora.

Slavia

Polívka – Pohl, Knot, Novák, Holý, Růžička, Valík, Andrlík – Kverka, Šafránek, Rys – Jankovský, Beránek, Dušek – Kadlec, Schleiss, Šagát – Tejral, Kružík, Kubica

Po první třetině sice sešívaní v Přerově prohrávali, zápas ale během pěti minut otočili. Na Jankovského ránu navázal Pohl. O poznaní veselejší skóre už se do sirény nezměnilo. Polívka předvedl v závěru parádní výkon. Dotírající Zubry skvěle vychytal. Po zaváhání Jihlavy se Razýmovi svěřenci dokonce posunuli v tabulce na třetí příčku.

S Polívkou a Růžičkou vyrazili sešívaní do Přerova. První jmenovaný dostal v brankovišti prostor namísto Frodla, Růžičku jsme zase viděl v sešívaném dresu poprvé po zranění. K zápasu 25. kola naopak neodcestoval Kolařík, který dostal volno.

První perioda nabídla vcelku pohledný hokej. Svižné tempo muselo fanoušky bavit. Jen šancí bylo pomálu. Hlouček fandů v červenobílém ale rozhodně nijak nepotěšil fakt, že se jako první prosadili hokejisté z Přerova.

Přerovští byli v úvodu střelecky aktivnější. Vyloženější šanci se jim ale dlouho nedařilo vytvořit – stejně jako Pražanům. Zubři si však zahráli jedinou přesilovou hru úvodní části, což se ukázalo jako rozhodující. V 16. minutě vložil Jiří Goiš do Novotného střely svou hůl naprosto ideálně. Polívka neměl šanci reagovat a musel lovit puk zpoza svých zad.

Nastartovat obrat – tak by se dal charakterizovat cíl Pražanů pro prostřední dějství. Po nijak vyvedeném úvodu na led po první přestávce vyjela jiná Slavia. O poznaní aktivnější.

Slávisté během pěti minut dokázali skóre otočit. Jako první slavil Václav Jankovský. Ten si v poměrně nenápadné akci vybruslil od hrazení a vypálil přesně do horní části branky. Na jeho počínaní dokonale navázal Jan Pohl. Ani na jeho rychlou dorážku Horčička nemohl dosáhnout a skóre bylo o poznání veselejší.

Přerovští museli sázet spíše na rychlé brejky. Obránci v dresu s červenou hvězdou na hrudi totiž perfektně blokovali střely z větší vzdálenosti a výrazně tím pomáhali brankáři Polívkovi. V situaci, kdy na sešívanou brankou prchal Ižacký a Vágner, se však musel Polívka spolehnout sám na sebe. Přerovští totiž unikli do přečíslení dva na nikoho. Ani v této situaci ale nedokázali hostům obrat překazit. Vágner branku trestuhodně minul.

Do slušné formy se rozchytal i brankář Polívka. V jeho náruči dokonce skončil puk, který na něj vyslal Popelka. Přerovský hráč se na branku řítil zcela osamocený. Vyrovnání ale neslavil.

Domácí dlouho hledali cestu k druhé trefě. V soubojích jim ale pokaždé chyběl krok a v útoku se moc neusazovali. Když už se tak stalo, zase úřadoval Polívka. Popelka proti němu vyrukoval podruhé – tentokrát dělovou ránou.

Tlak Přerovských se stupňoval… Domácí to zkusili i se šesti hráči v poli. Na vyrovnání už ale nedosáhli. Polívka svou branku na pětačtyřicet minut zamkl. Tím výrazně pomohl k výhře a třem bodům, které slávisty poslaly na třetí místo v tabulce.

Ohlasy trenérů
Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): „Neproměnili jsme ani ty nejvyloženější šance. Měli jsme to dvakrát do prázdné branky, při hře bez brankáře potřetí. Jeli jsme, což se v hokeji nestává, dva sami na brankáře, také jsme nezužitkovali. Své příležitosti jsme zkrátka trestuhodně prohazardovali. Soupeř trpělivě čekal na naše chyby. Hráče jsme upozorňovali, že bude rozhodovat jakákoliv maličkost. Slavia ve druhé třetině využila naše zaváhání a byla produktivní. Třetí dějství hosté hráli zkušeně. I když jsme si vytvořili další šance, tak kdybychom hráli ještě déle, tak bychom asi ty góly ani nedali.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „První třetinu jsme ještě byli v autobuse. V kabině jsme si to museli vyříkat. Od druhé třetiny už přišlo na led jiné družstvo. Bylo důležité, že nás podržel gólman Polívka, který to vychytal. Kdybychom prohrávali v první třetině 0:3, tak se nikdo divit nemohl. I v tom dalším průběhu hráli domácí výborně. Měli více ze hry, spoustu gólových příležitostí, ale náš gólman byl poté nepřekonatelný a kluci mu svou bojovností pomohli a podařilo se výsledek otočit. Je to pro nás cenné vítězství.“
Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více