Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.11.2016

Starší dorost srdnatě dotahoval. Bodovému lupu Rytířů však nezabránil

23. kolo, pátek 18.11.2016, Slavia - Kladno
Slavia
4:7
1:3, 2:1, 1:3
Kladno

Branky a nahrávky: 20. Grim (Brož), 26. Melovič (Klapka), 35. Brož (Grim), 58. Martínek (Brož, Vobořil) – 8. Penc (Veber, Husarik), 14. Haspeklo (Frimel), 14. Husarik (Tržil, Penc), 33. Veber (Zich), 47. Husarik (Tržil, Zich), 58. Penc (Tržil), 59. Bláha (Veber). Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Horažďovský. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 48. Střely na branku: 52:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7.

Sestavy

Slavia

Vecka (14. Kodad) – Holý, Vobořil, Melovič, Stark, Macek, Zderadička, Erben – Grim, Marek, Brož – Martínek, Furch, Klapka – Šilhan, Hradil, Vaniš.

Kladno

Altrichter – Veber, Zich, Šmatlák, Haspeklo, Kryll, Müller, Kvapil – Penc, Frimel, Březina, Svoboda, Tržil, Stůj, M. Bláha, O. Bláha, Husarik, Rendla.

Po patnácti minutách starší dorostenci prohrávali 0:3. Rozhodně zápas nezabalili a bili se až do poslední třetiny. V té ale Kladno definitivně odskočilo, trefilo se třikrát a bylo po sešívaných nadějích.

Způsob, jakým sešívaní vstoupili do duelu s Kladnem, si rozhodně za rámeček nedají. Po patnácti minutách prohrávali 0:3 a zdálo se, že je téměř rozhodnuto…

Když skóre v sedmé minutě otevřel dorážkou v přesilové hře Adam Penc, ještě se nic nedělo. Po střele Václava Haspenka už to však bylo horší. Hostující hráč totiž vypálil vcelku nenápadně a z velké vzdálenosti, přesto se trefil přesně do horní části branky. Druhý rychle inkasovaný gól vyhnal Vecku z jeho pracoviště.

Ovšem ani střídající Kodad čisté konto moc dlouho neudržel. Rychlou kombinaci dokázal zužitkovat Pavel Husarik. Sešívaní prohrávali 0:3, při následném oddechovém času se kritika trenérů rozléhal celým Edenem. Slávisté to ale nevzdali. V závěru třetiny převzali iniciativu a dali jasně najevo, že se zápasem ještě chtějí něco udělat. Jan Grim díky své aktivitě na brankovišti dokonce dvě sekundy před sirénou vytlačil branku na 1:3.

A stíhací jízda pokračovala. Petr Melovič snižoval už na rozdíl jediné branky. Slávisté pak ale pálili jednu šanci za druhou. Střelec Melovič dokonce v následující akci orazítkoval spojnici tyčí.

I když sešívaní tlačili, soupeř každou chybu v obraně potrestal. Václav Veber stál na konci jednoho rychlého brejku. Domácí ale znovu ještě před koncem třetiny dokázali ukrojit z náskoku soupeře. Jaroslav Brož se trefil v přečíslení dva na jednoho – Grim na jeho hůl vyslal dokonalý pas.

Ve třetí třetině to byla znovu stejná písnička. Pavel Husarik zase zařídil Kladnu vedení o dvě branky. To ještě slávisté dokázali ztenčit. Pomohl jim k tomu i fakt, že Martin Bláha dorážkou do prázdné branky trefil jen tyčku a že do stejného místa pálil i v další šanci Husarik. Snížení na 4:5 mohl po přesilovce slavit Viktor Martínek tečující Brožovu dělovku.

Stejně rychle jak se sešívaní dostali na dostřel, ale o naději zase přišli. Znovu byl na vině znovu brejk Středočechů. Adam Penc půl minuty po Martínkově trefě zakončoval do odkryté branky. Poslední hřebíček do červenobílé rakve pak zatloukl Martin Bláha, který upravoval na konečných 4:7.

Těžké jen dotahovat. Už musíme začít vyhrávat, má jasno Melovič

Petr Melovič sice obstaral jednu z branek sešívaných, ale nakonec musel skousávat hořkou porážku. „Bylo těžké stále dotahovat. Náročné na psychiku především. Zase jsme po deseti minutách prohrávali 0:3,“ hlesl sešívaný obránce.

Po zápase hodnotil výkon obranných řad poměrně kriticky. „Musíme pracovat na obraně a na vracení se. Hlavně práci obránců je třeba vypilovat,“ říkal. Inkasovat menší počet branek bude důležité i v následujícím zápase. Rivalovi z Holešovic budou slávisté chtít oplatit poslední porážku.

„Bude to derby. Jdeme pro výhru. Chceme se dotáhnout na Spartu. Bude to těžké, ale šance tam,“ říká Melovič, který podotýká, že vývoj celé skupiny extraligy všichni bedlivě pozorují. „Tabulku sledujeme. Chceme postoupit. Teď už to ale bude těžké, dvakrát jsme pohráli důležité zápasy. Musíme teď všechno vyhrát!“

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Do utkání jsme nevstoupili dobře. Ze čtyř střel jsem po patnácti minutách prohrávali 0:3. To se pak strašně špatně otáčí, i když jsme se dostali do hry. Dali jsme na 2:3, ale soupeř nám vždy po hrubkách utekl. Škoda. Dvakrát za sebou prohrajeme na vlastním ledě se stejným výsledkem. Když už dáme doma čtyři góly, měli bychom vyhrát. I práce dozadu je důležitá a od toho se vše odvíjí. Pouštíme soupeře zbytečně do přečíslení.“

Libor Procházka (HC Rytíři Kladno): „S třemi body jsme samozřejmě spokojení. Hlavně ale jsme šťastní za předvedenou hru. Kromě druhých deseti minut v první třetině, kdy jsme byli o něco horší, jsme diktovali tempo. Dali jsme sedm branek, s čímž jsme rovněž velmi spokojení.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více