Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.11.2016

Série výher nekončí! Velkolepý obrat dirigoval Jankovský

26. kolo, sobota 19.11.2016, Slavia - Prostějov
Slavia
5:4p
0:1, 1:3, 3:0 - 1:0
Prostějov

Branky a nahrávky: 33. Schleiss (A. Růžička, Šagát), 44. Jankovský (J. Novák, Holý), 48. Rys (Kubica), 51. Jankovský (Holý), 65. Dušek (P. Beránek) – 11. Moskal (L. Krejčík, Šlahař), 32. Zabloudil (Moskal), 34. Šlahař (Žálčík), 34. Moskal (Korhoň). Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 1683. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 5:4.

Sestavy

Slavia

Polívka (34. Frodl) – Pohl, Knot (C), Holý, J. Novák, Kolařík, A. Růžička, Andrlík – Šagát, Šafránek, Schleiss – Jankovský, Dušek, P. Beránek – Rys, Kubica, M. Kadlec – Kružík.

Prostějov

Kantor (Neužil) – A. Holík, D. Kolář, V. Zadražil, T. Kvapil, Grebeňuk, Protivný – Martin Novák, Moskal, Korhoň – Luňák, Venkrbec (C), Rudovský – Žálčík, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.

Slávisté již šest zápasů v řadě neprohráli a proti Jestřábům chtěli tuto úctyhodnou sérii prodloužit. Průběh utkání tomu ale zprvu příliš nenapovídal. Po dvouminutové přestřelce ve druhé části Moravané vedli již 4:1 a když Pražané nevyužili dvojnásobnou přesilovku v závěru prostřední dvacetiminutovky, vypadalo to s nimi hodně zle. V závěrečné části ale sešívaní výrazně přidali a třemi góly dokázali vyrovnat a postavit Eden na nohy. Bod navíc pak domácím vystřelil v prodloužení Antonín Dušek, který proměnil samostatný únik.

Vedení se v Edenu ujali v 11. minutě hosté, kteří využili hned první přesilovou hru. Na konci pohledné akce stál Patrik Moskal, jenž usměrnil do poloprázdné klece Krejčíkovu přihrávku napříč brankovištěm.

Na další velkou příležitost se čekalo až do poloviny utkání, kdy se na Kantora řítil osamocený Kadlec. Z tohoto souboje ale vyšel lépe hostující muž s maskou, který dokázal nebezpečnou střelu vytěsnit nad vlastní svatyni.

Dvě infarktové minuty znamenaly stav 1:4

Nedáš – dostaneš. Jestřábi se totiž dokázali jen o několik vteřin později prosadit podruhé. Moskal vystihl nepřesnou rozehrávku, rychlým pasem vybídl ke skórování Matěje Zabloudila a ten nezaváhal.

Druhá branka Moravanů spustila gólovou smršť. Nejprve přišla rychlá odpověď Pražanů. Růžičkovu střelu vyrazil Kantor jen před sebe a Janu Schleissovi se podařilo z dorážky protlačit puk za brankovou čáru.

Další dvě rychlé trefy si ovšem připravili Prostějovští. Za Polívku nejdříve překvapivě zapadlo lehké nahození Jakuba Šlahaře a jen o 26 vteřin později propálil nejistého slávistického brankáře z ostrého úhlu také Patrik Moskal. Tento gól vyhnal Patrika Polívku z branky a jeho místo zaujal Dominik Frodl.

Václav Jankovský dirigoval zasloužený obrat

V závěru prostřední části Slavia nevyužila dlouhou dvojnásobnou přesilovku, zbraně ale nesložila, a tak diváci ve Vršovicích sledovali v závěrečné části mohutné dobývání. Snížení na 2:4 přišlo ve 44. minutě. Novákova dělovka se během přesilové hry odrazila od zadního mantinelu příhodně pro Václava Jankovského, který doklepl kotouč za hostujícího brankáře.

O chvíli později již byli sešívaní na dostřel. Kubicu po individuální akci Kantor ještě vychytal, na dorážku Jiřího Ryse už ale nestačil. Následnou přesilovku domácí ještě nevyužili, srovnání ale z přetrvávajícího tlaku zařídil o chvíli později svým druhým gólem v utkání Václav Jankovský. Ten se protáhl do útočné třetiny a svou střelu zápěstím nasměroval nechytatelně nad Kantorovo rameno.

Rozuzlení se dočkali diváci až v prodloužení. V něm měli domácí k dispozici přesilovku, během níž pálil Šafránek do tyčky, rozhodující gól ale padl až osm vteřin před koncem. Prostějovští nevyužili přečíslení dva na jednoho a hned z protiakce udeřilo. Antonín Dušek si řekl o přihrávku za hostující obranu a tváří v tvář Kantorovi si poradil střelou pod horní tyčku. Slávisté si tedy připisují již sedmé vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Po první třetině, kterou jsme těsně prohráli klasickým gólem v oslabení, patřila druhá část soupeři. Hosté nám odskočili. Vrátit do zápasu jsme se chtěli ve dvojnásobné přesilovce v závěru prostředního dějství, což se nám bohužel nepodařilo. V šatne jsme si řekli, že zkrátka vsadíme vše na útok a vyplatilo se. Snížili jsme na rozdíl jediné branky a záhy jsme v té euforii také vyrovnali. Řekl bych, že remíza byla zasloužená, protože ve druhé třetině byl lepší soupeř a ve třetí my. Prodloužení, to už je vabank, naštěstí jsme dokázali proměnit svou největší šanci a díky tomu vyhrát. Chtěl bych hráčům poděkovat, za to, že se nevzdali a hráli až do konce. Diváci, kteří nás dorazili podpořit, si ten obrat zasloužili."

Pavel Arnošt (LHK Jestřábi Prostějov): „Utkání se pro nás vyvíjelo velmi dobře. V první třetině jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé části se to ještě vystupňovalo a soupeři jsme odskočili. Bohužel nás v závěrečné dvacetiminutovce srazily individuální chyby a zápas šel do prodloužení. To už je taky trochu o štěstí. My jsme svou velkou šanci nevyužili, soupeři se to bohužel podařilo, a tak vezeme domů pouze bod.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více