Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. listopadu 2016

Sešívanou mládež čekají další zápasy, mladší dorost startuje nadstavbu

Sobota nachystala v Edenu oslavu červenobílého hokeje. Áčko otočilo utkání s Prostějovem z 1:4 na 5:4 a podobná paráda se hned poté povedla juniorům, kteří otočili v derby se Spartou z 1:3 na konečných 7:4. Povzbuzeni touto skutečností se vydávají na východ republiky, kde se utkají s Pardubicemi a Hradcem. Starší dorostenci naopak uvítají v Edenu lídry z Chomutova a v sobotu se představí v Letňanech. Nejmladší kategorii začíná nadstavbová část sezóny v Pardubicích.

Junioři

24. 11. HC Dynamo Pardubice - HC Slavia Praha

Hned po zápasu áčka se v sobotu utkali junioři v derby se Spartou. V zápase byli outsideři a po dvou třetinách prohrávali 1:3. Poté se ale vzepřeli svému osudu a Spartu rozstříleli v poslední periodě poměrem 6:1. Do utkání s Pardubicemi se tak mají sešívaní od čeho odrazit. Výhra nad Spartou je navíc odlepila od posledního místa tabulky a oproti poslední Olomouci mají navíc ještě zápas k dobru. S Pardubicemi to letos bude první vzájemné měření sil, ale loni s nimi slávisté získali ve dvou zápasech čtyři body. Oba týmy se dohodly, že zápas se odehraje o den dříve oproti úvodnímu termínu, tedy již ve čtvrtek.

26. 11. Mounfield HK - HC Slavia Praha

Stejně jako s Pardubicemi, tak i proti Mountfieldu to bude pro sešívané mládí letos premiéra. A i další podobnost, mimo té geografické, bude tento zápas mít. Po dvaceti kolech mají Hradečtí na svém kontě stejný počet bodů, tedy osmadvacet. Ve srovnání s perníkáři mají však výrazně lepší skóre. V tabulce se proto nacházejí o jednu příčku výše, konkrétně na dvanáctém místě.

Starší dorost

25. 11. HC Slavia Praha - Piráti Chomutov

Starší dorostenci sešívaných budou mít v pátečním zápase výhodu domácího prostředí, ale to je tak jediná výhoda, o které se dá před zápasem mluvit. Do Edenu totiž přijede Chomutov. Piráti jsou v tabulce s padesáti pěti body na první místě a v celé sezóně zatím prohráli zatím jen čtyři zápasy. Avšak naposledy dostali pořádný nářez, když nečekaně padli na ledě Letňan 0:8 a předtím doma se Spartou 3:7, takže poslední výsledky nahrávají spíše červenobílým. Proti Chomutovu se ale Slavii letos nedaří. Ve třech zápase zatím získali jen jeden bod za prohru na nájezdy 3:4.

26. 11. Letňany - HC Slavia Praha

Jak bylo napsáno výše, tak Letňany naposledy doma velmi překvapivě vypráskaly Chomutov 8:0. Celkově se jim ale v sezóně nevede tak dobře a s devatenácti body jsou až na předposledním místě tabulky skupiny Z. Ovšem ani s Letci nemají slávisté příznivou bilanci. Ve třech zápasech vyhráli jen to poslední v Edenu, kde zvítězili 5:4. Doufejme tedy, že se vzájemná bilance v sobotu srovná.

Mladší dorost

27. 11. HC Dynamo Pardubice - HC Slavia Praha

Slavia v základní části skončila bohužel až na devátém místě, ale nemusí to nutně znamenat tragédii. Začíná totiž nadstavbová část sezóny, ve které se ještě mladší dorostenci mohou vyhoupnout do play-off a naopak je velmi nepravděpodobné, že by se dostali na poslední místo. Body totiž zůstávají, a poslední je tak nadále Tábor se dvěma body.

Sešívaní začnou v neděli na ledě Pardubic, které jsou sice v nové tabulce druhé, ale červenobílí na ně ztrácejí pouhých šest bodů. Na ledě Východočechů navíc již letos jednou zvítězili, konkrétně v šestém kole 4:3 po samostatných nájezdech.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více