Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. listopadu 2016

Středeční bitva gigantů! Do Edenu přisupí Motor

Šestadvacet zápasů odehraných, stejná porce před námi. Půlku základní části mají sešívaní za sebou. S každým soupeřem se už dvakrát poprali a další dva duely je čekají. Stejně jako celou sezonu i její druhou polovinu načnou Pražané doma proti Motoru. Jasný šlágr kola navíc nabídne atraktivní boj mezi třetím a vedoucím týmem soutěže.

27. kolo: HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice

Porovnání týmů
3. místo (49 b.)
Postavení v tabulce
1. místo (55 b.)
70:69
Skóre
91:49
David Šafránek (15+9)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob (10+12)
David Šafránek (15 gólů)
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák (12 gólů)
Jan Pohl (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (5+16)
Dominik Frodl 94,70 %
Úspěšnost brankářů
David Gába 93,56 %
Slavia – Prostějov 5:4p
Poslední zápas
Kladno – České Budějovice 1:4

Sedm výher v řadě a parádní představení doma proti Prostějovu. To budou mít sešívaní ve středečním duelu v zádech. Po problémech už červenobílý klub svým příznivcům dělá jen radost.

„Jsme na tom lépe než vloni, kdy jsme měli jen nejvyšší ambice. S průběhem můžeme být spokojení,“ hodnotil polovinu základní části trenér Razým.

Především poslední zápas první poloviny základní části musel fanoušky nadchnout. Parádní obrat nakonec vynesl Slavii dva body a upevnění třetí pozice v tabulce.

Před očekávanou bitvou tak v táboře Pražanů zase může vládnout pohodová atmosféra. Mnout ruce si může i realizační tým. „Když se podívám na současný bodový stav… Jsme na tom lépe než vloni, kdy jsme měli jen nejvyšší ambice. S průběhem můžeme být spokojení,“ spokojeně konstatoval trenér Razým.

K zlepšení nálady a především zvýšení sebevědomí bezpochyby velmi prospěl i zmíněný duel s Prostějovem. „Před zápasem s Prostějovem jsme si říkali, že si chceme udělat pohodu. Právě před utkáním s Budějovicemi,“ říkal Frodl.

Lídři Motoru? Duo bývalých slávistů

Favorit WSM Ligy číslo jedna? Před sezonou byl do této role pasován nejčastěji právě českobudějovický Motor. A zatím ambice vcelku slušně plní…

Motor v posledním kole zvládl souboj o první pozici ligy, když přehrál Rytíře z Kladna 4:1. Jihočeši jsou tak s pětapadesáti body na samé špici pořadí týmů naší druhé nejvyšší soutěže. Na druhé Kladno mají tříbodový náskok – navíc mají oproti ostatním ještě zápas k dobru.

7
Sedm výher v řadě. Stejným číslem se pyšní jak sešívaní, tak Motor. Čí série ve středu skončí?

Není tak překvapením, že i forma celku z města na jihu České republiky je přinejmenším velmi dobrá. Zaujme ale fakt, že se mu v posledních zápase daří „na chlup stejně“ jako Slavii. Na svém kontě mají oba středeční soupeři sedm výher v řadě a bilanci 10 vyhraných z duelů z jedenácti možných.

Jihočeši před sezonou také dost posilnili. Sešívaného fanouška asi lehce zaujme, jak se v klubových statistikách vyjímají jména Čermáka a Slovince Pavlina. První jmenovaný je s dvanácti trefami nejlepším střelcem týmu, Pavlin zase dominuje mezi obránci. Připsal si už úctyhodných jednadvacet bodů.

Celé září trénoval s áčkem Sparty, pak ho ale položil vir. Formu se Dominik Volek snaží najít v Českých Budějovicích. (foto: hcmotor.cz)

Nejnovější tváří v dresu Motoru je ale Dominik Volek. Ten sezonu odstartoval přípravou se Spartou. Pak ho ale skolil vir a formu se pokusí znovu najít při svém angažmá v Budějovicích. Mladý hokejista, mimo jiné přítel tenisky Kristýny Plíškové, si už s Motorem připsal dvě výhry – proti Havířovu a Kladnu.

Formy obou celků jsou, zdá se, na skvělé úrovni. Ve středu se tak dá očekávat parádní bitva. „Čeká nás boj prvního se třetím, takže se dá čekat dobrý hokej. Hlavně, aby tady zůstaly body a prodloužili jsme naši sérii,” hlásí Dominik Frodl.

„Ukážeme, že se ani jich nezalekneme,“ zní od trenéra Razýma před šlágrem. Úvodní buly bude vhozeno ve středečních 18.00. Vydejte se do Edenu! Proti nájezdu jihočeských fandů budou slávisté vaši podporu skutečně potřebovat.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více