Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. května 2003

Těžký život hokejisty bez kluziště

Předsezónní příprava hokejových mistrů ze Slavie je v plném proudu. V současných takřka tropických vedrech polykají tréninkové dávky pod vedením asistentů trenéra Růžičky, pánů Kalouse a Weissmanna. Dnes dopoledne byla na programu posilovna a trénink na beachvolejbalovém hřišti, a odpoledne pak fotbal na atletickém stadionu Slavie v Edenu.

Zatímco polovina mužstva trávila dopoledne v posilovně, zbytek trénoval výskoky a další zátěž dolních končetin na písečném areálu plážových sportů v Edenu. Přípravu této poloviny vedl (tak jako velkou část celé přípravy A mužstva) asistent hlavního trenéra Jiří Kalous: "Příprava probíhá zatím dobře. Vyhýbají se nám zranění, někteří hráči jen doléčují některé šrámy jako kolena apod. I František Kučera se už naplno zapojil do přípravy." Celý minulý týden strávili hokejisté mimo hlavní město, na Šumavě, konkrétně v Železné Rudě. Zde se příprava soustředila na jízdu na kole. "V Železné Rudě bylo výborně. Mohlo být jen trošku tepleji, ale to je jen detail. Zvládli jsme plný objem tréninku, který jsme si naplánovali, takže tato část přípravy plně splnila naše očekávání."

Suchá příprava tím pochopitelně neskončila, pokračuje až do 2.července, kdy hráči absolvují výkonnostní testy aby se pak rozjeli na dovolené, než 20. července poprvé vyjedou na led. "Tento týden se připravujeme tady v Praze. Denně probíhá dvoufázový trénink v našem areálu v Edenu, případně v Krčském lese." To pro hráče znamená posilovnu, atletický okruh, tenis, beachvolejbal a plavecký bazén, resp. vytrvalostní běhy po nepopulárním "Krčáku". "V neděli pak jedeme na týden do Beskyd, ale po návratu už budeme až do konce přípravy v červenci zase v Praze." V Beskydech se hráči vrátí opět na kola a budou se věnovat i regeneraci. Po návratu se ale vrátí do stejného režimu jako před odjezdem.

Nezbytnou součástí letní přípravy jsou přátelská utkání ve fotbale. Ta jsou částečně odpočinkem a zpestřením, ale zároveň i součást běžecké a sprinterské přípravy. Pro fanoušky jsou důležitá data těchto utkání a ta vám nyní přinášíme:

29.5.2003 Kbely (začátek 18:00)
12.6.2003 Kunice (začátek 18:00)
19.6.2003 Svojetice (začátek 17:00)
26.6.2003 Říčany (začátek 17:30)

Fotoreportáž (Jan Čekal)

V nezvyklé pozici "suchozemců" je možno vidět slávistické hráče. Zde Lukáš Hronek.

Přísným pohledem přihlíží asistent pan Kalous tréninku svých svěřenců.

Skupinka hráčů se připravuje na další zátěž.

A další a další výskoky v písku.

Dohled pana Kalouse je však stále neměnný.

Odpoledne je pak vyhrazeno fotbalu.

Obzvláště u něj je však potřeba důkladná rozcvička.

V poločase je pochopitelný nával na doplnění tekutin.

Autor Jan Čekal
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více