Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. prosince 2016

Proti legendám extraligy a reprezentace. Weissmannův Most strádá

Poslední dva zápasy sešívaným nevyšly dle představ. Razýmovi svěřenci nevybojovali body proti Jihlavě ani proti Třebíči. Své zraky tak už jednoznačně upírají ke středečnímu klaní, ke kterému na vršovický led dorazí Most. Domácí rozhodně mají co napravovat. Když Severočeši do Edenu přijeli naposledy, bylo z toho nemilé překvapení.

34. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Most

Porovnání týmů
4. místo (58 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (31 b.)
84:90
Skóre
64:110
David Šafránek (15+10)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Divíšek (10+12)
David Šafránek (15 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Divíšek (10 gólů)
Jan Pohl (4+11)
Nejproduktivnější obránce
Kamil Černý (5+5)
Dominik Frodl 94,24 %
Úspěšnost brankářů
Jaroslav Hübl 93,60%
Třebíč – Slavia 2:0
Poslední zápas
Most – Kladno 3:6

Ani rozpoložení sešívaných není zrovna ideální. Mohou se sice opřít o ještě stále nedávné vítězství v Kladně, dvě porážky v řadě z posledních kol ale rozhodně nikoho netěší. Sešívaní nejdříve v přímém souboji o druhé místo padli s Jihlavou, zaváhání nedokázali napravit ani na ledě Třebíče.

Lukáš Endál předvedl gesto fair-play. Ve druhé lize odvolal faul protihráče a následné trestné střelní. (foto bkhb.cz)

V duelu dvou Slavií dokonce ani jednou neskórovali a odvezli si prohru 0:2. „Neprotrhli jsme smůlu v koncovce a nedali gól. Ani jsme se nedostali na kontakt. To všechno musíme do příště zlepšit. A uděláme pro to vše,“ říká značně odhodlaně Kubica.

Zlepšení před středečním duelem proti Mostu vyhlíží i lodivod sešívané střídačky. „Vypadá to, že si myslíme, že umíme hrát líp, než na co máme. Musíme se hodně rychle vrátit zpátky na zem a začít hrát hru, která nám přinášela vítězství. Hlavně musíme znovu dostat do naší hry bojovnost a lepší pohyb,“ velí Razým.

Sešívaní budou (jako téměř každé středeční utkání) postrádat bojovníka Endála, kterého čeká klání v Havlíčkově Brodě. Právě při své druholigové štaci uhranul nejednoho fanouška nejrychlejší kolektivní hry. Při zápase s Pelhřimovem odvolal trestné střílení – navíc za vyrovnaného stavu a minutu před sirénou. Jeho parádní gesto fair-play si můžete na videu společně s jeho příběhem prohlédnout na webu hokej.cz.

Tápající farmu Litvínova táhne Divíšek

Dvě červenobílé prohry v řadě a propad o dvě místa, to ve srovnání s mosteckou situací ještě nic není. Most se propadl na samé dno tabulky a v listopadu musel řešit velké problémy. Pět proher v řadě jen těžce skousával trenér Jiří Doležal. Na svou funkci 15. listopadu rezignoval.

Těžce museli na severu Čech hledat náhradu. Nakonec ale vyrukovali s velkým jménem. Do čela střídačky se postavil osmapadesátiletý Ondřej Weissmann, dlouholetý asistent trenéra českého reprezentačního výběru.

14
Až na posledním místě tabulky WSM Ligy se krčí mostecký tým. Severočeský výběr má na svém kontě jen 31 bodů.

Jeho multigenerační výběr se ale stále nezvedá. Mostečtí musí kolikrát skládat sestavu dle toho, jaké hráče na farmu vyšle extraligový Litvínov. Vedle zkušených Divíška, Alinče nebo Pince se tak často rozehrávají i o generaci mladší borci.

Obránce Jan Novák rozehrál letošní ročník WSM Ligy za Most. Zkušený obránce se nyní utká proti bývalým spoluhráčům.

Jedním z mladíků, který se rozhodně má co učit od ostřílených hokejistů, je i Radek Veselý. Člen mládežnických reprezentací a teprv 20letý borec je jednou z nejčerstvějších posil severočeského výběru.

Lídr produktivity týmu, Tomáš Divíšek, rozhodně není jediným borcem, jenž v minulosti prošel červenobílým kádrem. Tomáš a Jiří Doležalové nebo Jan Alinč, všichni tři si ve středu zahrají proti klubu, v jehož dresu dlouze nastupovali. Peprný souboj čeká i Jan Nováka. Sešívaný srdcař letošní ročník zahájil právě v Mostě, po problémech Pražanů se ale vydal na pomoc zpět do Edenu.

Úvodní buly bude na vršovickém ledě vhozeno v 18.00. Poslední domácí zápas s Mostem slávistům hodně nevyšel. Prohru 1:4 už sice odčinili listopadovým zápasem na severu Čech. Sešívaní ale proti papírově slabšímu soupeři rozhodně chtějí mít aktivní bilanci. Vydejte se je za cestou k druhé výhře nad tímto sokem podpořit!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více