Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. prosince 2016

Letošní Vánoce u slávistů? Štědrý večer natřikrát i pohádkové klasiky

Za okny blikají svíčky a ve vzduchu voní cukroví. Vánoce jsou už vysloveně za dveřmi a na milovníky nejkrásnějšího období roku už pomalu ale jistě doléhá sváteční atmosféra. Krátkého volna a každoroční pohody si mohou užívat i slávističtí hokejisté. Těší se hlavně na klid a chvíle strávené s rodinou. A jako ve většině domácností vyhlížejí pohádky a dobré jídlo. „Ze všeho nejradši mám pusinky a vanilkové rohlíčky,“ rozplývá se gólman David Pírs. „Řízek, kapr a bramborový salát, to je takový hezký vánoční zvyk,“ přidává se útočník Václav Jankovský.

V pátek dopoledne absolvovala sešívaná letka poslední tréninkovou jednotku. Pak se všichni rychle rozprchli domů, aby si co nejvíc užili vánoční volno. To budou trávit tradičně – s rodinou, cukrovím a pohádkami.

„Vánoce budu trávit klasicky doma s rodinou. Nejvíc se těším na klid a vánoční pohodu,” říká útočník Jankovský. Sešívaná třiasedmdesátka si během svátečních chvil nenechá ujít ani své oblíbené filmy. Jedním z nic je třeba Sám doma.

K televiznímu programu usedne i kapitán Ronald Knot. „Pelíšky, S čerty nejsou žerty a Láska nebeská,“ vyjmenovává pořady, které rozhodně nebude chtít zmeškat. Mladého obránce navíc čeká malý sváteční maraton, Vánoce totiž bude slavit hned třikrát.

„Letos budeme slavit Štědrý večer s přítelkyní nejprve u mých rodičů, čtyřiadvacátého nás čeká nadělování u nás doma a o den později se chystáme k rodičům přítelkyně,“ prozrazuje plány.

Sešívaní ctí tradice, na Vánoce dodržují řadu zvyků

Na okamžiky strávené s rodinou se těší i David Pírs a Antonín Růžička. Prvně jmenovaný si na každý pád dopřeje své oblíbené cukroví – pusinky a vanilkové rohlíčky.

U Růžičků se bude dodržovat i množství zvyků. „K obědu nejím maso, máme kubu. A odpoledne vyrážíme na mši,“ přibližuje svůj sváteční den třiadvacetiletý bek.

V rodinném kruhu oslaví závěr roku také obránce Jan Pohl, který se se svými spoluhráči shodne i v tom, co je pro něj na Vánoce top.

„Nejvíc se těším na bramborový salát s kaprem a klobásou, a samozřejmě na pohádky.“ Zároveň popisuje, jak se u něj doma sváteční dny odehrávají.

„Taťka připravuje podomácku vyrobený betlém, dáváme šupiny do peněženky, rozkrajujeme jablka a zapalujeme františka. Při štědrovečerní večeři nevstáváme od stolu, abychom se všichni další rok sešli,” uzavírá.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více